Γενική Συνέλευση 2015-Εκλογές

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015 ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκαμνού (πρώην Σχολείο).

Με την παρουσία ολόκληρου του Δ.Σ. καθώς και των περισσοτέρων μελών του Συλλόγου οι εργασίες διεξήχθησαν ομαλά, με το συντονισμό της Προέδρου κας. Αδαμαντίας Αστρακά και της Γραμματέως κας Ευθυμίας Θάνου.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον Διοικητικό Απολογισμό της περιόδου 2014-2015 από την Γραμματέα του Δ.Σ. κα. Μαρία Τζιβάρα –Τσεμπερλή, η οποία κυρίως ανεφέρθη στα θέματα που απασχόλησαν το απερχόμενο συμβούλιο, όπως:

H διοργάνωση δύο επιτυχημένων συνεστιάσεων, μία στις 6/9/14 (προηγούμενη Γενική Συνέλευση) και μία για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στις 21/2/2015. Και στις δύο εκδηλώσεις, που έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, είχαμε την καθολική συμμετοχή των μελών μας καθώς και των νέων φίλων του Συλλόγου μας. Το ένθερμο κλίμα που επικράτησε και στις δύο περιπτώσεις δημιουργεί την ανάγκη για οργάνωση περισσότερων μικρών ή μεγαλύτερων συγκεντρώσεων .

Στις 28 Μαρτίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε συνάντηση που έγινε μετά από πρόσκληση όλων των κατοίκων του χωριού, από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και συγκεκριμένα τους κ.κ. Π. Ριζάκο και Β. Σταϊκούρα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης των προβλημάτων που δημιουργούνται με την ύπαρξη των δύο συλλόγων αυτού του μικρού χωριού.

Αυτά εστιάστηκαν στις από χρόνια εμπάθειες μεταξύ των χωριανών και κυρίως στη λειτουργία του «καφενείου», το οποίο παρά την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, διέκοψε «βίαια» τη λειτουργία του.
Ο κ. Ριζάκος υποσχέθηκε ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να ξαναλειτουργήσει με την πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα το οποίο δεν έγινε γι΄ αυτό το καλοκαίρι για λόγους που δεν γνωρίζουμε. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν για την τακτικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών και κυρίως το καλοκαίρι (τακτοποιήθηκε άμεσα, αποκομιδή δύο φορές την εβδομάδα), καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου (τακτοποιήθηκε άμεσα), κοπή σπασμένων κλαδιών και κλάδεμα μεγάλων κλαδιών που εμπόδιζαν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού (τακτοποιήθηκε άμεσα), ομοιομορφία στο φωτισμό του χωριού με κίτρινες λάμπες και όχι με άσπρες (κράτησε σημείωση), έργο για την εκτροπή της υπερχείλισης του νερού της δεξαμενής προς το βαθύρεμα (κράτησε σημείωση για επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΛ).

Η επικοινωνία των μελών του Δ.Σ. με τους παραπάνω υπευθύνους είναι διαρκής για τη μεθόδευση των εκκρεμοτήτων και κυρίως για τη λειτουργία του «καφενείου» που είναι τόσο σημαντική για όλους μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Οικονομικός Απολογισμός από το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κα. Κούλα Γέμελου, η οποία ενημέρωσε τα μέλη ότι μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου του βιβλίου εσόδων-εξόδων και των αντίστοιχων παραστατικών, που προσκόμισε η Ταμίας του Συλλόγου κα. Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη, η γενική εικόνα της περιόδου 6/9/2014 – 5/9/2015 έχει ως εξής:

Έσοδα 3.529,92
Έξοδα 3.199,32

Τα έσοδα προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Τα δε έξοδα αφορούν κυρίως σε επισκευές του Πολιτιστικού Κέντρου, στις εκδηλώσεις, στην καλοκαιρινή καθαριότητα του χωριού και σε χορηγία προς το Achilles Foundation το οποίο ο Σύλλογος μας υποστηρίζει με κάθε μέσο τα τελευταία χρόνια.
Λεπτομερής απολογισμός για τους ενδιαφερόμενους στην Γραμματέα μας κα. Μαρία Τζιβάρα-Τσεμπερλή.

Μετά την ενημέρωση, ομόφωνα η Συνέλευση, ενέκρινε τον Απολογισμό και απήλλαξε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη για την παραπάνω αναφερθείσα περίοδο.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κα. Αδαμαντία Αστρακά, προχωρά στην πραγματοποίηση των εκλογών, θέτοντας τον εαυτό της και την κα. Ευθυμία Θάνου στη θέση της Εφορευτικής Επιτροπής, με την έγκριση της Συνέλευσης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλλαν υποψηφιότητα οι παρακάτω:
Μιχάλης Αστρακάς
Αθανάσιος Τσαντήλας
Μαρία Τζιβάρα-Τσεμπερλή
Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη
Αντώνιος Μαζωνάκης
Θεοδώρα Γκερέκου
Αναστάσιος Νιάφας
Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Κώστας Γέμελος
Γεώργιος Φάτσιος
Κώστας Κάτσαρης
Αθανάσιος Γκόλφης

Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Συνέλευσης (λεπτομέρειες στα πρακτικά) αποφασίστηκε να συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσουν μόνοι τους για τις επιμέρους θέσεις του καθενός.

Μετά από αυτά έληξαν οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Ακολούθως και με πλήρη ομοφωνία των μελών, κατανέμονται οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. με 4 έτη θητεία δηλ. εως το 2009, ως εξής:

Μιχάλης Αστρακάς Πρόεδρος
Αθανάσιος Τσαντήλας Αντιπρόεδρος
Μαρία Τζιβάρα-Τσεμπερλή Γραμματέας
Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη Ταμίας
Τζιβάρας Γεώργιος του Στεφάνου Πρόεδρος επί τιμή
Θεοδώρα Γκερέκου Αναπλ. Αντιπρόεδρος
Αντώνης Μαζωνάκης Αναπλ. Γραμματέας
Αναστάσιος Νιάφας Αναπλ. Ταμίας

Εξελεγκτική Επιτροπή
Κώστας Γέμελος
Γιώργος Φάτσιος
Κώστας Κάτσαρης
Αθανάσιος Γκόλφης

Το νεοσυσταθέν Δ.Σ. ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα και η συνεδρίαση έληξε με τη δέσμευση από μέρους του Προέδρου κ. Μιχάλη Αστρακά για άμεσο προγραμματισμό των δράσεων της νέας περιόδου.

Σε όλα τα στελέχη παλαιά και νέα που έλαβαν εντολή, ευχόμαστε εγκάρδια καλή δύναμη.

Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *