ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΑΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΟΣ
(Σύντομος Νεκρολογία)

Αρθρο του κ. Περικλή Αστρακά

 

Την 14 Ιανουαρίου 2016 απεβίωσεν εις την εν Αγίω Στεφάνω (Μπογιάτι) Αττικής ο Ιωάννης Ντάος. Ο αποθανών είχε γεννηθεί την 11 Νοεμβρίου 1942 και φέρεται εγγεγραμμένος εις το μητρώον αρρένων της παλαιάς κοινότητος Οίτης (Γαρδικάκι) της Φθιώτιδος, υπ’αύξ. αριθμόν 8 του έτους 1942 και ήτο τέκον των: Χαραλάμπους Ντάου του Ιωάννου και της Κωνσταντίνας (Κωνστάντω) Ευθυμίου Τζιβάρα (4/3/1915 – 22/2/2002) και της Παναγιώτας (Παναγιούς) Αστρακά του Κων/νου και της Ζωής Χαμηλού (20/5/2016 – 25/4/1949). Την επομένην ετάφη συνοδευόμενος υπό των συγγενών και φίλων εις το νεκροταφείον του Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Ο αποβιώσας ήτο αμφιθαλής αδελφός του Κων/νου Ντάου του Χαραλάμπους και της Παναγιώτας Κων/νου Αστρακά, γεννηθέντος την 12-7-1947 και ετεροθαλής αδελφός της Στυλιανής (Στέλλας) Ντάου του Χαραλάμπους και της Παναγιώτας (Γιούλας) Τριαντάφυλλου Καναβέτα (26/8/1923 – 26/2/2007) ήδη συζύγου Αθανασίου Ακρίβου, γεννηθείσης την 26 Μαϊου 1953.

Ο αποβιώσας Ιωάννης Ντάος, εκ του γάμου του μετά της Κυράστως (Κούλας) Σαρκίρη, απέκτησε τρεις (3) θυγατέρες και δη:
α) Την Παναγιώταν (Πόλα) Ιωάννου Ντάου, η οποία εκ του γάμου της μετά του Ιωάννου Μαραγκοπούλου, απέκτησε δύο (2) τέκνα: την Δήμητραν Ιωάννου Μαραγκοπούλου και την Χριστίναν Ιωάννου Μαραγκοπούλου.
β) Την Δήμητραν Ιωάννου Ντάου, η οποία εκ του γάμου της μετά του Γεωργίου Παναγοπούλου, απέκτησε εν (1) τέκνον, τον Ζαχαρίαν Γεωργίου Παναγόπουλον και
γ) Την Χριστίνα Ιωάννου Ντάου, η οποία εκ του γάμου της μετά του Κων/νου Σαρρηδάκη, απέκτησε εν (1) άρρεν τέκνον, αβάπτιστον.

Ο αποβιώσας ήταν ψυκτικός εις το επάγγελμα και εις τα συναλλαγάς του ήτο πολύ εργατικός, ευθύς, ντόμπρος και μπεσαλής και εκ του λόγου τούτου είχε κερδίσει την αναγνώρισιν, την εκτίμησιν και αγάπη των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου και τον προτιμούσαν εις την εκτέλεσιν και επισκευήν εργασιών ψύξεως.

Ο αποβώσας αγαπούσε το χωρίον Σκαμνός, το επισκέπτετο τακτικά και έχαιρεν εκτιμήσεως μεταξύ των κατοίκων-συγχωριανών. Ήτο μέλος του πρώτου Συλλόγου και είχε παραχωρήσει εις τον Σύλλογον την οικίαν του εις τον Σκαμνόν και δη εις την περιοχή της Τρανής Βρύσης, προκειμένου ο Σύλλογος να αποθηκεύσει τα κινητά πράγματα ιδιοκτησίας του μετά την έξωσίν του από το κτίριον του Δημοτικού Σχολείου. Η κατάστασις αυτή τον είχε στενοχωρήσει πάρα πολύ και ήτο διακαής η επιθυμία του δια την συμφιλίωσιν και ένωσιν των δύο (2) Συλλόγων.

Ο αποβιώσας Ιωάννης Ντάος, ως σύζυγος, πατέρας και παππούς ήτο φιλόστοργος και υπερηφανεύετο, εκαμάρωνε και υπεραγαπούσε τα τέσσερα (4) εγγόνια του.

Φίλτατε Ιωάννη. Σου εύχομαι καλό ταξίδι προς την χώραν των Μακάρων, ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχήν σου και να σε κατατάξει εν σκηναίς Δικαίων.

Εις του συγγενείς εκφράζονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια δια τον πρόωρον θάνατόν σου και να σε ενθυμούνται.

Λαμία 10-2-2016
Περικλής Αστρακάς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *