Γενική Συνέλευση 2016

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου στις 29 Οκτωβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκαμνού.

Την Συνέλευση χαιρέτισε, για λογαριασμό του απόντος Προέδρου του Δ.Σ., ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος τον οποίο και ευχαριστούμε. Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε η κα. ΄Εφη Θάνου, η οποία φρόντισε για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών.

synelefsi.16.6

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον Διοικητικό Απολογισμό της περιόδου Σεπτεμβρίου 2015 – Οκτωβρίου 2016, από τον αναπληρωτή Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Αντώνη Μαζωνάκη, ο οποίος κυρίως ανεφέρθη στα θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως παρακάτω:

Στις 5/9/2015 πραγματοποιήθηκε συνεστίαση, με την ευκαιρία της περασμένης γενικής συνέλευσης και των εκλογών, σε ταβέρνα της περιοχής Μαριολάτας, με τη συμμετοχή των μελών μας και των φίλων μας.

Στις 12/3/2016 πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα, με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας , σε ταβέρνα της περιοχής Καστελλίου, κατά την οποία τα μέλη μας διασκέδασαν μέχρι αργά με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Τον Αύγουστο 2016, ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τα μέλη μας που βρέθηκαν στο χωριό, φρόντισαν για την εικόνα του χωριού, ασπρίζοντας, ξεχορταριάζοντας, κλαδεύοντας, καθαρίζοντας το Πολιτιστικό Κέντρο, επισκευάζοντας τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ευχαριστούμε τις Κούλα Γέμελου, Μαρία Τζιβάρα-Τζεμπερλή, Χρυσούλα Δουμανά, τον Θανάση και τη Στέλλα Ακρίβου καθώς και τον Κώστα Γέμελο και Τιμολέοντα Βαλαμόντε για τα τεχνικά θέματα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο, την παραπάνω περίοδο, παρέμεινε ανοιχτό όλη την ημέρα και φιλοξένησε τις δημιουργικές και όχι μόνο ανάγκες των παιδιών και των μεγάλων, με τη φροντίδα των κ.κ. Κ.Γέμελου, Δ. Ευστράτογλου και της κας. Χ. Ασπρουλάκη.

Μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Προέδρου κ. Μ. Αστρακά με τον Κοινοτάρχη κ. Β. Σταϊκούρα, ρυθμίσαμε ώστε τον Αύγουστο να υπάρχει στο χωριό η καντίνα η οποία εξυπηρέτησε τις ανάγκες εστίασης και όχι μόνο των χωριανών. Οι ευκαιρίες για ξεκούραστες και ανέμελες βραδιές ήταν καθημερινές και οι περισσότεροι από εμάς δεν αφήναμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να συναντηθούμε στην πλατεία του χωριού.

Στις 13 Αυγούστου 2016 εκπρόσωποι του Δ.Σ. παρευρέθησαν και εκπροσώπησαν το Σύλλογο στη γιορτή της πίτας στην Οίτη.
Στις 16 Αυγούστου 2016 ο Σύλλογος μας διοργάνωσε για τα παιδιά του χωριού, “σουβλάκι πάρτι” στην πλατεία, με μουσική και χορό μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας σουβλάκια και γλυκό.

Στις 16 Αυγούστου 2016 οργανώσαμε εκδρομή στο Παρκάκι της Παύλιανης, όπως κάθε χρόνο, και διασκεδάσαμε με τις δραστηριότητες που άφθονα προσφέρονται σ’ αυτό το μαγευτικό περιβάλλον.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχαμε σε Συνέλευση των κατοίκων του Σκαμνού που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Οίτης-Σκαμνού, κ. Βασίλη Σταϊκούρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκαμνού, με θέμα την ενημέρωση των κατοίκων για τα πεπραγμένα και τις μελλοντικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τα προβλήματα του Σκαμνού. Το Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μ. Αστρακάς και αρκετά από τα μέλη που βρέθηκαν στο χωριό την παραπάνω ημερομηνία.

Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι συζητήθηκαν θέματα καθαριότητας του χωριού, της υπερχείλισης της δεξαμενής, διάφορες ασφαλτοστρώσεις, ενέργειες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο, συντήρηση φωτισμού κ.λπ. Θέμα αιχμής και φορτισμένης συζήτησης αποτέλεσε πάλι το θέμα του «καφενείου» του χωριού. Αναλυτική ενημέρωση υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.

synelefsi.16.5

Στη συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση για τον Οικονομικό Απολογισμό από το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κ. Γεώργιο Φάτσιο, ο οποίος ενημέρωσε την γενική εικόνα της περιόδου Σεπτέμβριος 2015 – Οκτώβριος 2016 η οποία έχει ως εξής:

Έσοδα 3.150,59
Έξοδα 2.202,45
Υπόλοιπο 948,14

Τα έσοδα προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών και των φίλων του Συλλόγου. Τα δε έξοδα αφορούν κυρίως σε εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο, μερική κάλυψη των εκδηλώσεων και στην καλοκαιρινή καθαριότητα του χωριού.

Λεπτομέρειες για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό για τους ενδιαφερόμενους, κατατέθηκε στην Γραμματέα μας κα. Μαρία Τζιβάρα-Τσεμπερλή.

Μετά την ενημέρωση, ομόφωνα η Συνέλευση, ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό για την παραπάνω αναφερθείσα περίοδο.

Κατόπιν συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, κατά τον οποίο προτάθηκαν τα εξής:

Να τοποθετηθούν παγκάκια αναψυχής στο Γούπατο, (πρόταση κα. Χ. Ασπρουλάκη) εγκρίθηκε.

Να ενημερωθούμε για το αν ο πυροσβεστικός κρουνός του χωριού λειτουργεί και πιθανή τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε διάφορα σημεία για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς (πρόταση Χάρης Κυρλής, Μεταξάς Μακέδος), εγκρίθηκε.

Συνεχής επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για τα θέματα που απασχολούν το χωριό όπως την ασφαλτόστρωση του δρόμου στο κάτω μέρος του χωριού, το φωτισμό στο Γούπατο, την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο κ.α. Ο κ. Γ. Αποστολόπουλος πρότεινε η αιτήσεις μας προς τους υπευθύνους να γίνονται εγγράφως.

Ο κ. Δ. Ευστράτογλου πρότεινε να διοργανώσουμε γιορτή για τα παιδιά τα Χριστούγεννα στο Πολιτιστικό Κέντρο καθώς και περισσότερες εκδηλώσεις μέσα στη χρονιά. Η κα. Χ. Ασπρουλάκη ανέφερε ότι αν δημιουργηθεί μεγαλύτερο έμπρακτο ενδιαφέρον από τα μέλη μας, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Γ. Αποστολόπουλος έκλεισε τη Συνέλευση ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μ. Αστρακά για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν, καθώς επίσης και την κα. Χ. Ασπρουλάκη γιατί ενεργεί σχεδόν “μόνη” για αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο.

Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί τον κ. Κώστα Αποστολόπουλο για την τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας και τη βοήθεια που παρέχει στην κα. Χ. Ασπρουλάκη, όταν αυτή απαιτείται.

Οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν το βράδυ με την παραδοσιακή συνεστίαση, που έγινε στην ταβέρνα «Δροσιά» στο Πολύδροσο. Τα μέλη μας, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, πέρασαν μια ωραία βραδιά, στο όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον της ταβέρνας του κου Δεληγιάννη. Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό του για την καλή τους εξυπηρέτηση. Σίγουρα θα ξαναβρεθούμε εκεί !!

sinelefsi.dinner.1

 

sinelefsi.dinner.3

 

sinelefsi.dinner.5

 

sinelefsi.dinner.6

 

Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *