Γέφυρα Ασωπού

Αρθρο του Στ. Σταμέλλου (11 Ιανουαρίου 2018)

Και η αδιαφορία έχει τα όριά της…

Έχει γραφεί κι άλλες φορές ότι η παλιά πέτρινη Γέφυρα* του Ασωπού, του παραπόταμου του Σπερχειού, η οποία είναι στην έξοδο του Φαραγγιού, έχει εγκαταλειφθεί στη βορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών.

gefira.asopou.1

Σήμερα είναι σχεδόν υπό κατάρρευση δημιουργώντας τις χείριστες εντυπώσεις στους διερχόμενους, αλλά και στους επισκέπτες του Φαραγγιού και του γνωστού Μονοπατιού των Σιδηροδρομικών.

gefira.asopou

Όποια υπηρεσία κι αν έχει τη βασική ευθύνη, σημασία έχει ότι είναι παράλογο να αφεθεί να γκρεμιστεί. Και η αδιαφορία έχει τα όριά της!!

Ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής κατάρρευσης είναι άμεσος. Η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, η Περιφέρεια, ο Δήμος Λαμίας, όλοι έχουν το μεράδι της ευθύνης τους και πρέπει να συντονιστούν. Αλλά αν πάλι αποφασίσουν ότι πρέπει να πέσει, καλύτερα να πάνε να την γκρεμίσουν παρά να είναι μισογκρεμισμένη και επικίνδυνη και να δημιουργεί αυτές τις εντυπώσεις.

palia.gefira.asopou

[η παλιά φωτογραφία είναι από το http://www.gaiaelliniki.gr]

gefira.asopou.from.katohi

Και μια άκρως ιστορική φωτογραφία, που μου έστειλε ο Γ. Σταυρόπουλος, τον ευχαριστώ. Πρέπει να είναι του 1941 και την γέφυρα να την γκρέμισαν οι Νεοζηλανδοί και οι Αυστραλοί κατά την υποχώρηση, όπως γκρέμισαν και του Βαθυρέματος στον Σκαμνό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *