Εργαστήριο για την “Εξυπνη Πόλη”

To City Challenge SmartcityCitylab@Lamia γίνεται πραγματικότητα!Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, που διοργάνωσε τον Μάιο

του 2017 (ΚΕΔΕ CityChallengeSmartcity), προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει τα τοπικά εργαστήρια Citylabs, σε 16 πόλεις ανά την Ελλάδα, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την προώθηση των τεχνολογιών ανάπτυξης των έξυπνων πόλεων.

Η Λαμία έχει επιλεγεί μεταξύ των πόλεων όπου θα διοργανωθεί CityLab και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να προκριθούν να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο με τα έξοδά τους να καλύπτονται από το Δήμο Λαμιέων.

Φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας και της πόλης μας μπορούν να συμμετέχουν στην δημιουργική αυτή διαδικασία συμπληρώνονταςμέχρι τις 6 Μαΐου την φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/.

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προτάσεων από επιτροπή της ΚΕΔΕ και όσοι προκριθούν θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στις 9 Μαΐου 2018 από 15:00 – 20:00 στο CityLab που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων 6-8.

Οι 3 ομάδες που θα προκριθούν θα μεταβούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, όπου θα πάρουν μέρος στο 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Πρόγραμμα CityLab_Lamia
15:00 – 15:30: Προσέλευση – Εγγραφές,
15:30 – 15:45: Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί,
15:45 – 16:00: Προβλήματα – Ζητήματα της τοπικής κοινωνίας – προβλήματα της πόλης,
16:00 – 18:00: Παρουσιάσεις ομάδων,
18:00 – 19:00: Αξιολόγηση – Διάλειμμα,
19:00 – 19:15: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Βράβευση.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2
Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge
Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

Από το Γραφείο Τύπου

Δήμος Λαμιέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *