Το τελευταίο αντίο στη Μαρία Γκόλφη

Με ιδιαίτερη θλίψη έμαθα μόλις [19.05.2021 10:00] ότι η συγχωριανή μας Μαρία Γκόλφη, 99 ετών, μας άφησε χθες το βράδυ παίρνοντας το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της Μαρίας.

Η κηδεία της θα γίνει στο Σκαμνό, αύριο 20.05.2021 ώρα 13:00, όπως μας πληροφόρησε η Ελένη, η κόρη της. Η Μαρία έφθασε μέχρι της τελευταία της πνοή με πλήρη διαύγεια σκέψης και επικοινωνίας. Με μυαλό ξυράφι και μόνον το προχωρημένο της ηλικίας της υπήρξε η αιτία του μοιραίου.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Μαρία Γκόλφη υπήρξε μία σπουδαία μορφή στην μικρή κοινωνία του Σκαμνού. Μία άξια γυναίκα, αγωνίστρια της ζωής ανατρέφοντας τα παιδιά της με τον καλύτερο τρόπο που οι κατά καιρούς δυσμενείς συνθήκες της το επέτρεπαν. Αλλά και η ευρύτερη κοινωνική της δράση υπήρξε εξόχως σημαντική καταλείποντας στους νεότερους/ -ες σπουδαίες παρακαταθήκες.

Είχα προσωπικά την ευκαιρία να ακούσω από το στόμα αφηγήσεις για τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, οπόταν η πανάξια αυτή γυναίκα συνέδραμε στον αγώνα της Εθνικής μας Αντίστασης, όπου ο Σκαμνός πρωταγωνίστησε, μεταφέροντας εφόδια με τα υποζύγια στους αντάρτες της πρώτης γραμμής.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Μαρία!

Γιώργος Αποστολόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *