Όμορφα ήταν κι εφέτος το καλοκαίρι στο Σκαμνό

Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη

Το να φεύγεις είναι οδυνηρό .. και αν έχεις περάσει ένα χαρούμενο καλοκαίρι το να γυρίσεις στην πόλη, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Το χωριό βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση .. άλλοι έρχονται, έστω και για λίγο, άλλοι φεύγουν και κάποιοι είναι μόνιμοι.

Στο Σκαμνό περάσαμε ωραία και αυτό το καλοκαίρι, με τα ενδιαφέροντα να περιστρέφονται κυρίως γύρω από την «καλοπέραση» των παιδιών μας.

Περισσότερο «ανεξάρτητα» από πέρυσι, τα παιδιά οργάνωσαν τη διασκέδασή τους με σημείο αναφοράς την πλατεία γύρω από το Πολιτιστικό Κέντρο. Ραντεβού τα απογεύματα λοιπόν στην πλατεία, με την παιδική χαρά να γνωρίζει μεγάλες δόξες για τους μικρότερους και την αυλή από πάνω να «βγάζει φωτιές» από τις αθλοπαιδιές, το κρυφτό, το κυνηγητό, το ποδήλατο κ.λπ. για τους μεγαλύτερους. Χαρούμενες ζωντανές φωνούλες που γέμισαν τα απογεύματά μας στο Σκαμνό.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφερθούμε και στην «Ολυμπιάδα Σκαμνού» που οργανώθηκε από τα ίδια τα παιδιά, πρωτοστατούντων των μεγαλυτέρων (Αριάδνη, Χρύσα, Ιάσωνας), η οποία περιελάμβανε «πλήθος» αθλημάτων (για να μην υπερβάλω λέγοντας όλα τα αθλήματα), στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά και με μεγάλο ενθουσιασμό. Τα μετάλλια για τους νικητές κατασκευάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά με ζυμάρι !! Όμως και το κολύμπι είχε την τιμητική του, πότε στην πισίνα του Κώστα και πότε στου Αντώνη.

Μα και εμείς δεν περάσαμε άσχημα. Η εκδρομούλα μας στο Παρκάκι της Παύλιανης ήταν πολύ ευχάριστη καθώς δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπως π.χ. βουτιές των πιτσιρίκων στο παγωμένο νερό του ποταμού (κατά λάθος βέβαια).

pavliani

Η φύση σε όλο της το μεγαλείο, το κέφι αστείρευτο, το τσίπουρο λιγοστό (δεν σκεφθήκαμε να πάρουμε πιο πολύ), το φαγητό άφθονο (κορυφαία τα κολοκυθολούλουδα της Τασούλας από το βιολογικό της κήπο), μας έκαναν να ξεχάσουμε την «κρίση» και να γίνουμε για λίγο αισιόδοξοι, χαρούμενοι και «δραστήριοι».

Αλλά και η Τίτσα, αρχηγός μιας ομάδας πιτσιρίκων, έκανε την παλικαριά να ανέβει μέχρι τη λίμνη στο Καλλίδρομο με τα πόδια !! το λέω και κουράζομαι !!

limni-kallidromou
και να χαρίσει στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία μέσα στο υπέροχο αυτό δασικό περιβάλλον. Καλή η πρωτοβουλία σου Τίτσα, εύχομαι να έχεις το κέφι να διοργανώνεις ωραίες και πρωτότυπες δραστηριότητες όχι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

Τα βράδια το περπάτημα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Μοναδική εμπειρία η περιήγηση στο Σκαμνό, καθώς κάθε δρομάκι, κάθε στενάκι, κάθε αυλή, δημιουργούν το καθένα ξεχωριστά ένα σύνολο από φανταστικές εικόνες που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Μια ξεχωριστή εμπειρία που σημάδεψε όμορφα τις διακοπές μας.

Στην καλοκαιρινή μας «δράση» περιλαμβάνεται και η συνεστίαση που έγινε στις 24.08.2012 στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου και προσέλκυσε όλους τους ευρισκόμενους στο χωριό εκείνη την ημέρα. Ήταν πραγματικά συγκινητικό που ξαναβρεθήκαμε σ’ αυτό το χώρο μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα.
Η Κούλα φρόντισε να ψωνίσει τα καλύτερα σουβλάκια της αγοράς, ο Γιώργος ξεπέρασε τον εαυτό του στο ψήσιμο, ο Μεταξάς «φίλεψε» την παρέα με τα «special» που πάντα διαθέτει στο κελάρι του (π.χ. φούσκες από τη Θάσο, τσίπουρο, κρασί κ.λπ.), η Τούλα την πατροπαράδοτη χορτόπιτα και τα ζαρζαβατικά του κήπου της [ιδίας παραγωγής], η Ερασμία το γαλακτομπούρεκο που κατάφερε να φτάσει για όλους και όλοι οι υπόλοιποι με το «αστείρευτο» κέφι τους συνέβαλαν σε μια πραγματικά θαυμάσια βραδιά. Ο Πρόεδρος Γιώργος Αποστολόπουλος χαιρέτησε τους καλεσμένους και με συγκίνηση ευχήθηκε για τη διοργάνωση πολλών τέτοιων συναντήσεων.

Πολύ γρήγορα έφυγαν οι χαρούμενες ημέρες των διακοπών. Είναι θαυμάσιο να έχεις «χωριό» (ιδίως το Σκαμνό) και να περνάς τα καλοκαίρια σου όχι μόνο ξεκούραστα αλλά και με ενδιαφέροντα. Αφήνουν ευχάριστα συναισθήματα για το χειμώνα στην πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *