Στο πολιτιστικό μας κέντρο, Αύγουστος 2012

Χρυσούλα Γκίκα-Ασπρουλάκη

Με ξεχωριστή επιμέλεια και φροντίδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών, μας δόθηκε η ευκαιρία να «νοικοκυρέψουμε» το Πολιτιστικό Κέντρο.

Ξεκινήσαμε με την καθαριότητα του χώρου ο οποίος είχε ήδη βαφτεί πριν, είχαν μεταφερθεί τα ψυγεία, τα οποία μπήκαν πάλι σε λειτουργία Από το Θανάση Γκόλφη [που είναι και ο δωρητής όλου αυτού του εξοπλισμού] με την συνδρομή φίλου του τεχνικού, ο Μεταξάς ασχολήθηκε με τα ηλεκτρολογικά της κουζίνας, οι τουαλέτες απολυμάνθηκαν και εξοπλίστηκαν με τα απαιτούμενα είδη καθαριότητας.

Με τη συνδρομή των παιδιών μας, οργανώθηκε ο χώρος του παταριού που τώρα αποπνέει ζεστασιά και άνεση, όχι μόνο για παιχνίδι αλλά και για μελέτη.
Η βιβλιοθήκη μπήκε ξανά σε λειτουργία, φιλοξενώντας βιβλία όλων των ειδών, από εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, ιστορικά, λογοτεχνικά, παιδικά κ.λπ.

Την ταξινόμηση των βιβλίων ανέλαβαν τα μεγαλύτερα παιδιά, η Χρύσα και η Αριάδνη. Στη διακόσμηση των τοίχων και στη μεταφορά τραπεζιών και καναπέδων, συμμετείχαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην παρέα μας εκείνη την ημέρα, η Ελένη, η μικρή Αριάδνη, η Μελίνα, η Ζωή, η Αιμιλία, ο Ιάσωνας, ο Κωνσταντίνος, ο Ευκλείδης, ο Στέφανος, ο Γιώργος κ.α.

Αγοράστηκαν επίσης νέα παιχνίδια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αυτοστιγμεί από τα παιδιά, στο χώρο που παρέμεινε ανοιχτός σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το γοητευτικό αποτέλεσμα προβάλει το νέο μοντέλο χρήσης του δημόσιου αυτού χώρου, κάνοντάς τον σημείο αναφοράς για το χωριό.

Υ.Γ. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τη δανειστική βιβλιοθήκη μας με νέα βιβλία, CD, DVD κ.α., έτσι ώστε αυτή να παίξει σημαντικό ρόλο στη διακίνηση του βιβλίου , με στόχο την άνοδο του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των ενδιαφερόμενων γι’ αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *