Γιουβαρλάκια

Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

Διαβάστε περισσότερο: Γιουβαρλάκια αβγολέμονο http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html#ixzz2CC1C16i6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *