Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο λαζάνια προψημένα (θα χρησιμοποιήσετε τα μισά περίπου)
800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο φρέσκο
2 έτοιμες κονσέρβες σάλτσα ντομάτας (περίπου 800 γρ. και για δυο)
λίγο ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα μαλακή Βόνιτσας
400 γρ. τυρί που λιώνει όπως κασέρι τριμμένο
25 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
αλάτι/πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
μισό ματσάκι άνηθο, μισό μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το σπανάκι όλο μαζί ή σε δόσεις και το μαραίνουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι για να το βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε να βγάλουμε όλα τα υγρά γιατί καλό είναι να είναι ζουμερό το σπανάκι και να χρησιμοποιήσουμε το ζουμί για να μαλακώσουν τα λαζάνια ακόμη πιο πολύ. Στο τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα φέρνουμε και αυτά μια βόλτα για να αρωματιστεί καλά το σπανάκι. Αφαιρούμε και κρατάμε σε ένα μπολ. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο πυρέξ που θα τοποθετήσουμε τα λαζάνια βάζουμε κάτω λίγο λάδι και το απλώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε στη συνέχεια 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ. Πάνω βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια, πάνω από αυτά βάζουμε το 1/3 από τα χορταρικά μας, πάνω από αυτό στρώνουμε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά της αρεσκείας μας. Κάνουμε άλλες δυο στρώσεις με τα ίδια υλικά. Τέλος ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μας και το τυρί να λιώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *