Νομιμότητα

FtS114

Πολύς θόρυβος ξέσπασε με το κίνημα «δεν πληρώνω». Θορυβήθηκαν οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι που εισπράττουν διόδια για δρόμους που … θα γίνουν κάποτε στο απώτερο μέλλον (βλ. Κορίνθου – Πατρών, το σφαγείο). Προβληματίστηκαν οι τράπεζές τους αφού βλέπουν ότι η μέχρι τώρα σίγουρη πηγή είσπραξης μπαίνει σε αμφιβολία. Πρόσθεσαν διόδια κάθε τρεις και λίγο να αρμέξουν εντατικότερα τη δόλια αγελάδα, αλλά αυτή πνέει τα λοίσθια. Φτιάχνουν νέους αυστηρούς νόμους για τους «μπαταχτζήδες» όπως ονόμασαν τους εξαγριωμένους πολίτες. Τα ΜΜΕ των εργολάβων με τους χρυσοπληρωμένους υπαλλήλους σχολιαστές και παρουσιαστές κατακεραυνώνουν την παρανομία .

Άλλα ΜΜΕ, όπως το περιοδικό Der Spiegel, -προφανώς σε άλλη συχνότητα από τα δικά μας-, κάθε τόσο βγάζει νέα για λαμογιές των κατά καιρούς μεγαλοπαραγόντων της κρατικής μας εξουσίας για μυθώδη ποσά σε μίζες. Το τελευταίο νέο μιλάει για 55 εκ Ευρώ σε μίζες για τις φρεγάτες. Ο Υπουργός Άμυνας είπε uα το ψάξει. Ωστόσο θυμόμαστε ότι ο ίδιος ήταν ο πρωτομάστορας του άρθρου 86 του Συντάγματος που εδραίωσε την παραγραφή των όποιων αδικημάτων των πολιτικών.

Να τον πιστέψουμε?

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ηγήτορες μας προβληματίσθηκαν με το θέμα της νομιμότητας, όλως ιδιαιτέρως, κατάλαβαν ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας στην πατρίδα μας, αλλά δεν ήξεραν αν έπρεπε να αρχίσουν από το κεφάλι ή από την ουρά. Τελικά προκρίθηκε το δεύτερο.

Πολύ φοβάμαι, ορέ αδέρφια, ότι σύντομα θα δούμε κάποιον φουκαρά που δεν πλήρωσε διόδια να πηγαίνει στη φυλακή, αλλά για τα αρχηλαμόγια που κατασπάραξαν τη χώρα μας, δεν έχω πια ελπίδες.

***

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω…
Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΛΗ
Press Blogspot

Δεν πληρώνω,δεν πληρώνω
κι όπου βρω μπάρες σηκώνω,
στης Ελλάδας τα πυράνχας
έπαψα να ΄μαι ο μαλ***ς.
#Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω,
νταβατζήδες δεν χρυσώνω,
παύω να ΄μαι το κορόιδο,
σαλτιμπάγκους δεν πληρώνω.
#Θησαυρίσαν τα λαμόγια,
μύρια εισπράξανε μιλιόνια,
με των υπουργών τη βούλα
μας τα πήρανε στη… ζούλα.
#Ψες το βράδυ στη Λαμία,
θα ΄τανε η ώρα μία,
ξανασήκωσα τη μπάρα
δεν τους έδωσα δεκάρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *