Θρησκευτικά I

FtS113

Στα μαθητικά χρόνια δεν μπορώ να πω ότι υπήρξα αριστούχος, αλλά στα θρησκευτικά ήμουν καλός. Με μεγάλη καθυστέρηση έμελλε να διαπιστώσω σημαντικά κενά.

Από τις ιστοσελίδες διαβάζω κείμενο του κ. Γιάννη Λάζαρη [www.freeinquiry.gr] από το οποίο αναδύεται μία συνταγή, πως μπορεί κανείς να γίνει άγιος και εκπλήσσομαι. Στο άρθρο παρατίθενται εκκλησιαστικά κείμενα που σε κάνουν να απορείς ακόμη περισσότερο.

Ας αφήσουμε όμως τον κ. Λάζαρη να μας ενημερώσει:
Ο Άγιος Νικόλαος και ο Μεσαίωνας στο Ναυτικό και τη ρωμαίικη κοινωνία
Ποιός ήταν τόσο ενάρετος, ώστε όταν ήταν βρέφος δεν θήλαζε Τετάρτη και Παρασκευή, παρά μόνο μετά τη δύση τού ήλιου, όταν ενηλικιώθηκε άγιασε γκρεμίζοντας αρχαίους ελληνικούς ναούς, ενώ έπιανε και κουβέντα με τα δαιμόνια, που έβγαιναν από αυτούς;
Ας προστρέξουμε στο Μέγα Συναξαριστή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας (τόμ. ΙΒ΄, Δεκεμβρίου ς΄, σελ. 207-229):

Ο καλός ο άγιος, από…
βρέφος φαίνεται…

Βγήκαν οι δαίμονες από το ναό τής Αρτέμιδος, που γκρέμισε ο άγιος και τού κλαιγόντουσαν. Τι άλλο θ΄ ακούσουμε;
Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο, τον οποίο η Ρωμιοσύνη έχει ανακηρύξει προστάτη τού Ναυτικού της. «Χαίρε, ο εκτεφρώσας τούς βωμούς των ειδώλων» θα ψάλλει σήμερα ο ιερέας παρουσία σύσσωμης τής πολιτικο-στρατιωτικο-θρησκευτικής ηγεσίας τής Ρωμιοσύνης κατά τον επίσημο εορτασμό τού Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Βωμοί των ειδώλων, ήταν ο ναός τής Αρτέμιδος και άλλα αρχαία ελληνικά οικοδομήματα, τα οποία γκρέμισε ο υπ΄ όψη άγιος. Η Ρωμιοσύνη γιορτάζει το γκρέμισμα αυτό και ψάλλει το «χαίρε» για τον καταστροφέα, Νικόλαο. Επί πλέον όμως, έχει και το θράσος, μέσα στη σχιζοφρένειά της, να απαιτεί τα μάρμαρα ενός άλλου ναού -όσων τουλάχιστον διέφυγαν μέχρι στιγμής τής μανίας της- τού Παρθενώνα. (Βλ. Τής πλάκας).
Δείτε στη Θαμμένη Ελλάδα, μιά χαρακτηριστική αγιογραφία από τη μονή Εσφιγμένου τού Αγίου Όρους, στην οποία εικονίζεται ο άγιος Νικόλαος και άλλοι χριστιανοί, ενώ καταστρέφουν διάφορα ελληνικά γλυπτικά καλλιτεχνήματα. Στο επάνω μέρος τής αγιογραφίας αναγράφεται ανορθόγραφα: «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΗΝΤΡΙΒΗ ΤΑ ΙΔΟΛΑ».
Σε ένα παληότερο σχόλιό μας, στο Τα σπάζεις κι αγιάζεις μπορείτε επίσης να δείτε τον Άγιο Νικόλαο σε πλήρη δράση να γκρεμίζει το ναό τής Αρτέμιδος από το εικονογραφημένο χριστιανικό περιοδικό για παιδιά των εκδόσεων «Λυδία».
Το βίντεο παίζεται αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση και διαφημίζει τον επίσημο εορτασμό τού Αγίου Νικολάου. Όταν βλέπετε κρατικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, στον Τύπο ή στο ραδιόφωνο (π.χ., για νοσοκομεία, για το τζόκερ, το λόττο κ.λπ.), αυτό σημαίνει πάντοτε, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ενισχύει οικονομικά τα Μ.Μ.Ε..
Παρ΄ όλο που σήμερα διανύουμε εποχή λιτότητας και μεγάλων περικοπών, η κυβέρνηση τής Ρωμιοσύνης μοιράζει αφειδώς χρήματα στα κανάλια για τη χειραγώγηση τής κοινής γνώμης με την αρωγή αυτή τη φορά, τού προστάτη τού Ναυτικού της, Αγίου Νικολάου.
Αμήν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *