Γαλλία: Ο εχθρός στο κρεβάτι μου

FtS108
Udo Ulfkotte

Δύσκολοι καιροί έρχονται για τους άνδρες στη Γαλλία. Αποτελεί ποινικό αδίκημα να μην προσεγγίζονται οι γυναίκες με άψογο τρόπο, να τους λέγονται άσχημα πράγματα και να μην προφέρονται σωστά. Αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

Σε κάθε κύκλο πολιτισμού δεν υπάρχουν πάντοτε μόνον καλές ώρες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό προφανώς έγκειται στη φύση των σχέσεων μεταξύ των φύλων. Και στη μετάβαση από μία κακή σε μία καλή ώρα λέγει κανείς ενίοτε ως άνδρας ή γυναίκα, πράγμα λιγότερο ωραία. Ή απλά κανείς δεν λέγει απολύτως τίποτα, δεν συνομιλούν μεταξύ τους και για μερικές ώρες δεν συμβαίνει τίποτα. Η συμφιλίωση μετά από μία θύελλα, ανήκει στην αγάπη, όπως ο αέρας στη ζωή. Πιθανόν και να μην υπάρχει σε όλο τον κόσμο μία σχέση που κρατάει πάρα πολύ, μία σχέση στην οποία επίσης κάποια στιγμή κατ’ ελάχιστον μία φορά δεν θα υπήρχε μία φιλονικία. Τώρα όμως αυτό αλλάζει εντελώς τον τελευταίο καιρό στη Γαλλία.

Και τούτο επειδή κάθε φιλονικία μεταξύ του ζεύγους εμπίπτει προσεχώς –σύμφωνα με την θέληση του νομοθέτη- στις διατάξεις περί απαίσιας συμπεριφοράς μεταξύ συζύγων και κάθε επί μέρους περίπτωση κακής στο μέλλον και ποινικά αξιόποινης πράξης στη Γαλλία πρέπει χωρίς όρους να αντιμετωπίζεται από τις αστυνομικές αρχές. Αν λοιπόν ένας άνδρας δεν θεωρεί και προσεγγίζει τη σύζυγό του με πλήρη αγάπη, επικρέμαται γι’ αυτόν η ανοικτή απειλή. Αν ένας άνδρας αποφεύγει ένα κομπλιμέντο για τα μία κυρία επικρέμαται γι’ αυτόν μία σαφής ποινή. Αν ένας άνδρας εξωτερικεύει στη διάρκεια ενός καυγά κάποια εκδήλωση που έχει στο κεφάλι του, που θα μπορούσε να εκληφθεί ως εξύβριση, έρχεται και πάλι η αστυνομία. Ναι! και μάλιστα δεν μπορεί κανείς στη διάρκεια μίας αντιπαράθεσης ως άνδρας ούτε και τη φωνή του να υψώσει! Οι Γάλλοι θέλουν το δίχως άλλο να εφαρμόσουν αυτόν τον νόμο. Σαν πρώτη και μοναδική χώρα στον κόσμο.

Αν λοιπόν προσεχώς ταξιδέψετε με τη σύζυγό σας στη Γαλλία ή διέρχεστε από αυτήν, δημιουργήστε ένα απόθεμα από αβλαβή κομπλιμέντα και συμπεριφερθείτε συγκρατημένα και υποτονικά σε σχέση με το παρελθόν έναντι της συμβίας σας, ώστε αισίως να εξέλθετε από τη χώρα. και πέστε καλύτερα στο λεπτοδείκτη προς την συμβία σας: «Στον καθεδρικό ναό της καρδιάς μου καίει πάντα ένα κερί για σένα!» και ίσως καλύτερα διακόψετε αμέσως όταν θα έχετε περάσει τα σύνορα της χώρας και βρίσκεσθε εκτός του βεληνεκούς των Γάλλων. Άλλως μπορεί γρήγορα να προσγειωθείτε σε ένα κλειστό χώρο.

06.01.2020

Ο ψεύτης και ο κλέφτης

Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη, αν όχι η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται με τα μαύρα χάλια της Ελλάδας, αφού όλο και πιο έντονα έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι μεθοδεύσεις και πολυποίκιλα τεχνάσματα διαφθοράς στον τόπο μας, διαβάζω σε ξένο δημοσίευμα μία πικάντικη αφήγηση για περιστατικό στην Αυστραλία που προκαλεί κάποιους συνειρμούς προς τα καθ’ ημάς τη στιγμή που μας πήραν χαμπάρι:

***

Τέσσερις σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ ήταν τόσο καλοί στην οργανική χημεία, ώστε όλες τους τις εξετάσεις, τα εργαστήρια και την πρακτική τους έκαναν σ’ αυτό το εξάμηνο με πλήρη επιτυχία παίρνοντας την καλύτερη βαθμολογία. Ήταν τόσο σίγουροι για τις τελικές εξετάσεις ότι θα περνούσαν επιτυχώς, που αποφάσισαν πριν από τις εξετάσεις να πάνε στην Καμπέρα όπου κάποιοι φίλοι τους είχαν οργανώσει ένα πάρτι. Διασκέδασαν καλά. Μετά την έντονη γιορτή αποκαμωμένοι πέρασαν όλη την Κυριακή και δεν κατάφεραν να είναι Δευτέρα πρωί –ημέρα των εξετάσεων- πάλι πίσω στο Σύδνεϋ. Αποφάσισαν να μην πάνε στις εξετάσεις, αλλά να εξηγήσουν στον καθηγητή, μετά τις εξετάσεις γιατί δεν μπόρεσαν να προσέλθουν. Οι τέσσερις σπουδαστές του εξήγησαν ότι είχαν σχεδιάσει να επισκεφθούν στην Καμπέρα για λίγο ώστε να μελετήσουν τα αρχεία του Εθνική Αυστραλιανού Πανεπιστημίου, και να είναι νωρίς και πάλι πίσω, αλλά τους έπιασε λάστιχο στην επιστροφή και δεν βρήκαν γερανό να τους μεταφέρει και αυτό κράτησε πολύ μέχρι που κάποιος μπόρεσε να τους βοηθήσει. Γι ‘ αυτό το λόγο μόλις και μπόρεσαν να αφιχθούν! Ο καθηγητής σκέφθηκε και τους επέτρεψε να δώσουν τις εξετάσεις τους την επομένη μέρα. Οι φοιτητές χάρηκαν πάρα πολύ και ανακουφίστηκαν. Μελέτησαν όλη τη νύχτα και την επομένη ήρθαν στην ώρα τους όπως τους είχε ορίσει ο καθηγητής. Έβαλε τον κάθε σπουδαστή σε ξεχωριστό χώρο, τους έδωσε τα θέματα και τους προέτρεψε να ξεκινήσουν. Το πρώτο θέμα έπαιρνε πέντε πόντους. Ήταν κάτι απλό για μία ριζική αντίδραση. «Ψυχρά», σκέφθηκαν οι τέσσερις φοιτητές στους ξεχωριστούς χώρους των, «αυτό θα είναι μία εύκολη εξέταση». Ο καθένας τους έγραψε τη λύση στο πρώτο θέμα και γύρισε σελίδα. «2ο θέμα: (95 πόντους): Πιο λάστιχο κλατάρισε;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *