Αντισταθείτε! I

FtS106

Πηγή: Φοίβος www.foivos.e-e-e.gr
Χαρίλαος Δημητρακόπουλος, Πελόπιο

Χρωστάμε σ΄ όσους ήρθαν,
πέρασαν,
θα ‘ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Κωστής Παλαμάς

Επιτακτική ανάγκη των καιρών είναι η αντίσταση κατά των ποικίλων παρανομιών, απειλών και των κινδύνων. Είναι δε αντίστασις η εναντίωσις στις θελήσεις άλλου, η άρνησις προς υποταγήν ή υποχωρήσεως σε ασκουμένη πίεση.

 

Λέμε σχετικά: προβάλλω αντίσταση, ανθίσταμαι, αντιστέκομαι, αμύνομαι, δεν ενδίδω, δεν το βάζω κάτω, δεν κάμπτομαι, δεν υποκύπτω.

Υποχρέωσις σε αντίσταση ενδείκνυται στις περιπτώσεις των πράξεων ή ενεργειών άλλων, που στρέφονται κατά των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, που σφαγιάζουν αδίστακτα τα δίκαια, των λαών, των ατόμων ή καταπατούν με διάφορους τρόπους τους κανόνες δικαίου που διέπουν την κοινωνική συμβίωση.

Τρόποι αντιστάσεως είναι: η κατ’ αρχήν άρνησις υποχωρήσεως ή υποταγής, η έγγραφος δήλωσις μη συμμορφώσεως, η δημοσία καταγγελία, η ενημέρωσις θεσμικών οργάνων και των πάσης φύσεως κοινωνικών φορέων, η προσφυγή στις αρμόδιες αρχές ή τους διεθνείς οργανισμούς, η ειρηνική μαζική διαμαρτυρία και η αντίδρασις με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

Σε γενικές γραμμές οφείλουμε να προβάλλουμε αντίσταση κατά της αδικίας και της υποκρισίας, κατά του ψεύδους και της συκοφαντίας, κατά της βίας και της αυθαιρεσίας, κατά της διαφθοράς και της ανηθικότητας, κατά της αλαζονείας και της πολιτικής αναλγησίας, κατά της στερήσεως της ατομικής ελευθερίας, κατά της εκμεταλλεύσεως ανθρώπου από άνθρωπον, κατά του δογματισμού και σκοτισμού (σκοταδισμού), κατά της καταπατήσεως των εθνικών μας δικαίων, κατά της τυραννίας, του δεσποτισμού και της δουλείας.

Ακόμη επιβάλλεται η προβολή αντιστάσεως για λόγους εξ ίσου σοβαρούς σε επί μέρους περιπτώσεις διαστρεβλώσεων και επιβουλών εις βάρος του έθνους, δηλαδή:

Κατά του ιστορικού ψεύδους και της απάτης (π.χ. η δήθεν ύπαρξις ινδοευρωπαϊκής εθνότητας κατά το παρελθόν, – πρόκειται για δολία επινόηση- η δήθεν προέλευσις των Ελλήνων από Βορρά ή την Αφρική –πρόκειται για καινοφανείς ψευδολογίες που ακποσκοπούν στη δημιουργία συγχύσεως- η δήθεν προέλευσης του ελληνικού αλφαβήτου από το φοινικικό- οι Φοίνικες ήσαν ελληνικής καταγωγής και δεν είχαν επομένως κάτι το ιδιαίτερο ή αποκλειστικά δικό τους να προσφέρουν στον ελληνισμό).

Κατά της αποκρύψεως της ιστορικής αλήθειας(όπως η αποσιωπουμένη πρωτοφανής σε έκταση καταστροφή των ανεπανάληπτων μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου από τους φανατικούς χριστιανούς του Βυζαντίου ή ο σφετερισμός –κλοπή και ιδιοποίησις- της κολοσσιαίας πνευματικής κληρονομιάς μας από ξένους ερευνητές και επιστήμονες, όπως ο Κοπέρνικος, ο Κέπλερ, ο Γαλιλαίος, ο ψευδοκορυφαίος Αϊνστάιν και πολλοί άλλοι).

Κατά των ιστορικών παραποιήσεων (η κρατούσα λόγου χάριν αντίληψις ότι δεν ήταν εχθρικός ο ρόλος του Βυζαντίου έναντι των Ελλήνων ή ότι δεν ήταν παθητική και αρνητική η στάσις της ηγεσίας της εκκλησίας, πλην ολίγων εξαιρέσεων, κατά τους αγώνες του Γένους για την ανάκτηση της ελευθερίας του από τον τουρκικό δεσποτισμό- πρόκειται ως γνωστόν για τους ολίγους ανωτάτους θρησκευτικούς ηγέτες, που αποτελούσαν το «χριστιανικό ιερατείο» και εζημίωσαν σε αφάνταστο βαθμό με τη στάση τους το Έθνος, ενώ ο κατώτερος κλήρος προσέφερε περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες σφαγιασθέντες κληρικούς στο βωμό της χριστιανικής πίστεως και της εθνικής ιδέας, θύματα της τουρκικής θηριωδίας, οι οποίοι δεν υπηρέτησαν δυνάστες και δεν παρερμήνευσαν ποτέ το [πνεύμα της υπέροχης διδασκαλίας του θεανθρώπου]

Κατά των σημερινών εχθρών του ελληνισμού (ποικίλες διεθνείς οργανώσεις, μεμονωμένες, εγνωσμένου δήθεν κύρους προσωπικότητες και εντόπιοι εξωνημένοι – εξαγορασμένοι-).

Κατά της παραφθοράς της γλώσσας (αλλοίωσις, νόθευσις, εκχυδαϊσμός, κατευθυνόμενος βιασμός, εξαθλίωσις).

Κατά της σπιλώσεως της ιστορίας μας και της θρησκείας μας (διασυρμός, αμαύρωσις).

Κατά της προσβολής των εθνικών και ιερών συμβόλων (π.χ. χλευασμός, υποστολή και καύσις της ελληνικής σημαίας).

Και εν τέλει κατά της άγνοιας και ημιμάθειας (είχε πρόσφατα γραφεί επί παραδείγματι στις σχολικές εξετάσεις, ότι στο Μαραθώνα το 490 π.Χ. αποκρούσαμε τους Τούρκους εισβολείς! …, αντί της συντριβής που υπέστησαν εκεί οι από την Ασία Πέρσες επιδρομείς ή έχει δηλωθεί από μαθητές ελληνικών σχολείων πλήρης άγνοια, στην ερώτηση «σε ανάμνηση ποίου γεγονότος εορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940», ενώ γνωρίζουν – θυμούνται κάλλιστα οι περισσότεροι νέοι μας με πόσα τέρματα –γκολ- ενίκησε η Λίβερπουλ την Ίντερ στον μεταξύ τους αγώνα το 1970 στην Αγγλία!!!, ως επίσης ποιοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούσαν στην όχι αξιόλογη χολλουγουντιανή κινηματογραφική ταινία του 1980 «Σάρκα και πάθος»!!!).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *