Γιάννης Μακρής

FtS106

Δίκαια απόδοση τιμής στον εκπαιδευτικό – υπόδειγμα ήθους και κοινωνικής προσφοράς

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάζουμε στην καλή εφημερίδα «Η φωνή του Σταυρού» αρ. φύλλου 9 Ιούλ Αύγ Σεπτ ’09, σελ. 6 την απόδοση τιμής από τον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο του χωριού στον φίλο και πολύ αγαπητό μας εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Μακρή που ως λειτουργός της εκπαίδευσης θήτευσε και στα δικά μας χωριά Μπράλλο και Σκαμνό.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης στην πλατεία του χωριού Σταυρός (Μπεκή) στις 20.06.2009 η πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου κα Γιώτα Σούλιου, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μακρή αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του όχι μόνον στο δικό του χωριό, αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά μας έχει κατά καιρούς εκφρασθεί ο σεβασμός και απέραντη αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Μακρή, αλλά το στοιχείο που τώρα θέλουμε επιπροσθέτως να εξάρουμε και να προβάλλουμε είναι η όμορφη ιδέα του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρού να τιμήσουν εν ζωή έναν υπέροχο συγχωριανό τους. Ουδείς προφήτης στον τόπο του, λέγεται, αλλά να που εδώ αυτή η μίζερη αντίληψη ανατρέπεται και αναδεικνύεται ένα ψυχικό μεγαλείο μίας κοινωνίας που θέλει να πάει μπροστά. Τα συγχαρητήριά μας, λοιπόν πάνε όχι μόνον στον κ. Μακρή, αλλά και στη διοίκηση του συλλόγου του Σταυρού.

Η φιλόλογος κα Γιώτα Μπούτλα, γραμματεύς του συλλόγου, αναφέρθηκε στο έργο του τιμώμενου εκπαιδευτικού, ένα έργο σημαντικό και πολύπλευρο. Να αναφέρουμε ενδεικτικά:

• Την έκδοση του περιοδικού «Σταυρο-δρόμι»
• Τη διοργάνωση και πραγματοποίηση των συνεδρίων Φθιωτικής Ιστορίας
• Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Γονέων
• Την ενεργό συμμετοχή και δράση του για την ίδρυση τράπεζας αίματος,
• Τις δενδροφυτεύσεις,
• αλλά πέραν όλων τη συγγραφική του δραστηριότητα με άρθρα, μελέτες, πραγματείες, καθώς και το βιβλίο του «Σταυρός (Μπεκή) Φθιώτιδας – Η ιστορία του» με χρήσιμο υλικό για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Από την πλευρά μας υπάρχει ένας πρόσθετος λόγος που συνυπογράφουμε την τιμή στο Γιάννη Μακρή. Μόλις διάβασε στη ΦτΣ τις πρωτοβουλίες μας για την ανακάλυψη των ανακτόρων του Αχιλλέα στην Φθία, δραστηριοποιήθηκε και μας έφερε σε επαφή με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της περιοχής μας που δείχνουν παρόμοιο ενδιαφέρον για το μεγάλο αυτό ζήτημα που δημοσιοποιήσαμε μετά από το σχετικό ενδιαφέρον και τις μελέτες του Ελληνο-αμερικανού καθηγητή Δημήτρη Μπριάνα. Για το λόγο αυτό, φρονούμε, ο κ. Γιάννης Μακρής θα πρέπει να ενταχθεί στο υπό σύσταση Συμβούλιο για τον Αχιλλέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *