FtS103 – Ειδήσεις

Επιμέλεια: Σταματία Ευστράτογλου

Ο Σκαμνός ταξιδεύει μαζικά στη … Σύρο!

[επί του πιεστηρίου, από τον Γ. Αποστολόπουλο]

Για να τιμήσουν και να μοιρασθούν τη χαρά της οικογένειας Ευστράτογλου., σύσσωμοι οι Σκαμνιώτες ταξίδεψαν στη Σύρο όπου τελέσθηκαν οι γάμοι (02.05.2009) του δευτερότοκου γιου του Προέδρου, του Βασίλη. Το τριήμερο αργίας που προέκυψε λόγω και της πρωτομαγιάς που έπεσε την Παρασκευή, διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τους φίλους της οικογένειας να ταξιδέψουν στον όμορφο νησί των Κυκλάδων, του οποίου η πρωτεύουσα Ερμούπολη διατηρεί στο ακέραιο το μεγαλείο της και την ανυπέρβλητη ομορφιά της.

Ο Βασίλης που σπούδασε πληροφορική απασχολείται στο εργοστάσιο τυπογραφίας στην Αθήνα, όπου βασικός μέτοχος και συνιδρυτής είναι ο πατέρας του μαζί με τον κ. Γιάννη Ξυνό, γνωστό και αγαπητό επίσης στο Σκαμνό. Τα σύγχρονα μηχανήματα μαζικής εκτύπωσης με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, λειτουργούν με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και οι θεωρητικές γνώσεις του Βασίλη έπιασαν τόπο, γι’ αυτό και σε μικρό διάστημα εξελίχθηκε σε ένα βασικό στέλεχος της επιχείρησης. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η επιχείρηση αυτή, στην οποία μερίδιο συμβολής έχει και ο Βασίλης, στηρίζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού με την υποδειγματική εκτύπωση της ΦτΣ, αλλά και των κατά καιρούς εκδόσεών μας. Έτσι λοιπόν το χαρμόσυνο γεγονός παίρνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση αφού πρόκειται για βασικούς παράγοντες του επιτελείου της εφημερίδας μας.

Από την άλλη πλευρά η νέα νύφη του Σκαμνού, η Αφροδίτη, είναι καθηγήτρια της Φιλολογίας, μία νέα κοπέλα που πέρα από την εκθαμβωτική ομορφιά της, χαρακτηρίζεται και από έναν υπέροχο ψυχισμό. Όλοι καμαρώσαμε τους νεόνυμφους στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου και δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφραζαν τα εγκώμιά τους για την εκλεκτή της καρδιάς του Βασίλη, φθάνοντας μάλιστα και στην πεποίθηση ότι του λοιπού αντί για την Αφροδίτη της Μήλου, ο λόγος θα γίνεται για την όμορφη Αφροδίτη της Σύρου!

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου

Με αμείωτο ενδιαφέρον και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, κόντρα στη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε από την έλλειψη στέγης απ’ όπου μας απέβαλε ο Δήμος μας.

Κάθε μία από τις εκδηλώσεις μας είναι καλύτερη από την άλλη και αφήνει στους συχωριανούς όμορφες στιγμές και παραστάσεις. Η κοπή της πίτας για τον νέο χρόνο, η εορτή των Απόκρεω, η καθαρά Δευτέρα, το Πάσχα! Δόξα των Θεώ υπάρχουν χώροι, έστω στα παρακείμενα χωριά με περισσή αγάπη που φιλοξενούν τους .. απόβλητους Σκαμνιώτες σε υπέροχους χώρους.

Μαρία Ρωμέση – Αποστολοπούλου

Στις 20.06.2009 ακριβώς κλείνει ένας χρόνος μετά την αναχώρηση της Μαρίας για το μεγάλο ταξίδι.

Maria-Romessi

Μεγάλη είναι η αγάπη για τη Μαρία όπου κι αν πέρασε στο διάβα της ζωής της, μα στο Σκαμνό που η ίδια επέλεξε για την τελευταία της κατοικία οι καρδιές των αγαπημένων της φίλων πάλλονται με τη θύμηση της και μόνον, με τα αγνά και υπέροχα αισθήματά της, την φυσική εξωτερική και εσωτερική – ψυχική ομορφιά και την αύρα της. Αγάπησε το Σκαμνό η Μαρία και κάθε τι ξεχωριστά που περικλείει και συγκροτεί το μικρό και όμορφο χωριό. Έναν ξεχωριστό χώρο που την συγκινούσε ιδιαίτερα τη Μαρία, τον περικαλλή ιερό Ναΐσκο της Κοίμησης της Θεοτόκου, Μετόχι της ξακουστής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της στο Σκαμνό, επέλεξε η οικογένεια για την τέλεση του ετήσιου Μνημόσυνου. Σάββατο 20.06.2009 το πρωί. Η ειδική επιμνημόσυνη τελετή τοποθετείται γύρω στις 10:00 ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι στενοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας από το Ξυλόκαστρο και την Αθήνα.

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατος Πατήρ Ιγνάτιος που είχε μεγάλη προσωπική εκτίμηση και ανθρώπινη συμπάθεια για την Μαρία προγραμματίζει να χοροστατήσει ο ίδιος, μιας και στην επικήδεια τελετή απουσίαζε σε ιερατική αποστολή στο εξωτερικό.

Όπως μάθαμε, μετά το ιερατικό μνημόσυνο θα ακολουθήσει για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο κοιμητήριο και εν συνεχεία γεύμα που θα παραθέσει η οικογένεια στους συγγενείς και φίλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *