Παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Σκαμνού

FtS105

Από την εφημερίδα «Τα νέα της Οίτης» (Απρίλιος – Ιούνιος 2009, φύλλο Νο 38, σελ.4) που έχει διευθυντή της τον Αντιδήμαρχο Γοργοποτάμου Μιχάλη Γρούσπα ο οποίος είναι και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Οίτης και καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια, σαν ένα είδος ΦΕΚ, όπως θα λέγαμε, τις πάσης φύσεως αποφάσεις και πρακτικά του Δήμου, διαβάζουμε και μεταφέρουμε για όσους είχαν ή ενδεχομένως διατηρούν αμφιβολίες ή περιέργεια για την τύχη του κτιρίου του σχολικού κτιρίου Σκαμνού που με τόσες θυσίες, ανθρώπινη εργασία και μεγάλες οικονομικές εισφορές των μελών του Συλλόγου μας ανακαινίσαμε εκ βάθρων και συμπληρώσαμε με πρόσθετες κατασκευές, τα εξής επί λέξει:

 

[…] Αποφάσισε ομόφωνα την ικανοποίηση του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» για παραχώρηση, για χρήση, υπό ειδικούς όρους, όταν απαιτείται και πάντοτε υπό την εποπτεία του Δήμου, της αίθουσας του πρώην δημοτικού σχολείου Σκαμνού. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για το δεύτερο Σύλλογο.

Εξ όσων έχουμε διασταυρώσει, -με κάθε επιφύλαξη για την ορθότητα της πληροφορίας μας- ο αναφερόμενος Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» είναι ο νεοσύστατος Σύλλογος που έχει σαν πρόεδρο τον Φάνη Σκαρή, Αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Αλ. Πολυζωίδη και Γραμματέα –αν είναι σωστή η πληροφορία μας- ένα από τα αδέρφια του Πολύκαρπου Αστρακά, δεν μάθαμε ποιος.

Όπως ερμηνεύτηκε, από το κείμενο αυτό, αφήνεται να εννοηθεί ότι «δεύτερος Σύλλογος» είναι ο δικός μας Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού, ο Σύλλογός μας που από την δημοτική μας αρχή αποβάλλεται, εξοβελίζεται, υποβαθμίζεται και κατατρέχεται στα δικαστήρια. Για αποζημίωσή μας ούτε λόγος. Για τον αν και κατά πόσο η απόφαση αυτή έχει κάποιο νόημα, αφήνεται να το σχολιάσουν οι έγκυροι συγχωριανοί μας Δημήτρης Ευστράτογλου, Μιχάλης Αστρακάς και Θανάσης Τσαντήλας που επί μακρόν είχαν διαβούλευση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σπαθούλα του οποίου τις προθέσεις διαπίστωσαν καθαρά. Απόρροια των όποιων ενεργειών και διαβουλεύσεων ήταν και ήδη υλοποιείται αυτή ακριβώς που διαβάζει ο Σκαμνιώτης παραπάνω. Κάθε κρίση και σχόλιο αφήνεται στην φιλοτιμία του περήφανου Σκαμνιώτη.

Ανοιχτή επιστολή προς τη Δημοτική μας Αρχή

επισημάνσεις της κας Σταματίας Ευστράτογλου

1. Παιδική χαρά

Τα μικρά παιδιά στο Σκαμνό είναι πολλά. Υπάρχει πρόβλημα με την παιδική χαρά που είναι άθλια. Ο χώρος βρώμικος, γεμάτος χορτάρια. Στον ίδιο χώρο με την παιδική χαρά υπάρχει γήπεδο μπάσκετ: Απαράδεκτο και επικίνδυνο! Οι κούνιες χαλασμένες, ν τσουλήθρα άθλια. Ο κίνδυνος να συμβεί ατύχημα προφανής.

Δεν γνωρίζουμε αν από το Δήμο υπάρχει πρόβλεψη να γίνει κάτι. Ελπίζουμε και προσβλέπουμε στο Σύλλογο να λάβει κάποια πρωτοβουλία.

2. Καθαρισμός του χωριού

Ο καθαρισμός του χωριού είναι ελλιπής. Λείπουν κάδοι απορριμμάτων. Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι σε μία περιοχή με 20 καινούργια σπίτια υπάρχουν μόνον δύο κάδοι σε μεγάλες αποστάσεις από τις κατοικίες. Στην περιοχή επίσης Αγίου Αθανασίου οι κάδοι είναι λίγοι. Δυστυχώς παρατηρείται και το περίεργο φαινόμενο, περαστικοί (?) να αδειάζουν τα σκουπίδια τους στους ακραίους δρόμους του χωριού με σακούλες που τις καταστρέφουν τα σκυλιά και προκαλείται φρικτή κατάσταση.

Η Χρυσούλα Ασπρουλάκη, ως ηρωικός ακρίτας του χωριού επανειλημμένως καθαρίζει την είσοδο του χωριού στην περιοχή Αγίου Αθανασίου. Οι άνθρωποι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου έχουν πιστοποιήσει το πρόβλημα και οι ίδιοι διερωτώνται πως συμβαίνει αυτό.

Ωστόσο θεωρούμε δίκαιο το παράπονο των συγχωριανών μας που πληρώνουν αναντιρρήτως δημοτικά τέλη και ευλόγως περιμένουν κάποια ανταπόδοση.

3. Πυρασφάλεια

Για άλλη μία φορά επαναφέρουμε το θέμα των πυροσβεστικών κρουνών στο χωριό. Το νερό είναι λίγο και από κρουνούς, μόνον ένας υπάρχει. Και γι’ αυτόν δεν γνωρίζουμε αν λειτουργεί.

Για την κοπή των χόρτων σε όλα τα οικόπεδα κάτι επί τέλους πρέπει να γίνει. Οι πρόσφατες καταστροφές στην Αττική και οι προηγούμενες στην Ηλεία, κάτι θα πρέπει να μας διδάξουν. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα που αποτελούν σοβαρούς κινδύνους και εστίες για ανάφλεξη.

Δεν θα πρέπει πρώτα να έρθει η συμφορά και μετά να ψάχνουμε ποιος ευθύνεται.

Ακούμε από άλλες περιοχές ότι ο Δήμος παίρνει μέτρα. Κάτι ανάλογο και για μας. Να τοποθετηθούν ακόμη 2-3 κρουνοί και να ελεγχθούν αν λειτουργούν. Να κόβονται τα χόρτα στους εγκαταλελειμμένους χώρους και η δαπάνη να χρεώνεται στους αμελείς και αδιάφορους ιδιοκτήτες.

4. Αντιολισθηρός τάπητας

Ο λόγος για την απότομη κατωφέρεια από τον Άγιο Αθανάσιο και κάτω. Επάλληλα υπομνήματά και επισημάνσεις μας στον Δήμο, έχουν αγνοηθεί. Ο κίνδυνος όταν βρέξει ή χιονίσει, τεράστιος. Το ζεύγος Κώστα και Ροδοθέας Τζιβάρα εγκαταλείπουν το χωριό τη χειμερινή περίοδο για το λόγο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *