Τασούλα Γκόλφη-Παπαγεωργίου

Καλοκαίρι 2009

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής της η αγαπημένη μας Τασούλα τα πέρασε στη Γερμανία όπου γέννησε και μεγάλωσε υποδειγματικά τα παιδιά της. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασε το Σκαμνό και τις ρίζες της. Την ίδια αγάπη έχει και για κάθε συγχωριανό καλλιεργώντας με κάθε τρόπο το πνεύμα της φιλαλληλίας και αλληλοκατανόησης με τον ορθολογισμό που διδάχθηκε στη δεύτερη πατρίδας της. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας ή ακριβέστερα, Σκαμνού και Γερμανίας, φιλοξενώντας κατά διαστήματα τα αξιαγάπητα παιδιά της και τα εγγόνια της. Στηρίζει το Σύλλογο και κάθε κοινωφελή δραστηριότητα για το Σκαμνό.
Ένα μπράβο και τα συγχαρητήρια μας με όλη μας την αγάπη και εκτίμηση.
Παρακάτω εικονίζεται [αριστερά] με φίλους της συγχωριανούς

***

Τασούλα
FtS104

Η Τασούλα (Γκόλφη – Παπαγεωργίου), έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στη Γερμανία και μόνον για διακοπές επισκέπτεται την Ελλάδα και το Σκαμνό. Δεν μειώθηκε η αξιοσύνη της στην παροιμιώδη σκαμνιώτικη νοικοκυροσύνη, ιδίως στην μαγειρική με τις δικές μας ασύγκριτες νοστιμιές. Το σημείο, όμως, που την διακρίνει είναι μερικές πρόσθετες επιλογές της,, όπως είναι οι λουκουμάδες, που όποιος είχε την τύχη να τους δοκιμάσει, δεν θα λησμονήσει ποτέ την μοναδική εμπειρία. Γεια στα χεράκια της!
ΓΑ

***

FtS81

tasoulaGolfi2

Δεν είναι λίγες οι Σκαμνιώτισσες του Συλλόγου που προσφέρουν έργο ουσιαστικό στις διάφορες κοινωφελείς δραστηριότητες. Ένα μεγάλο μπράβο ανήκει σε όλες. Θέλουμε να σταθούμε, ωστόσο, στην Τασούλα Γκόλφη που δεν κρύβει την αγάπη της για το χωριό. Ζει με την οικογένειά της στη Γερμανία, μα όταν βρεθεί στο Σκαμνό η πηγαία καλοσύνη της και η προσφορά της γίνεται παράδειγμα αξιομίμητο για κάθε εθελοντική πρωτοβουλία. Κεντρικό ρόλο και ευθύνη, μαζί με το Γιώργο Στεφ. Τζιβάρα ανέλαβε στην τελευταία Καθαρή Δευτέρα μαγειρεύοντας την παραδοσιακή φασολάδα που η νοστιμιά της θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους τυχερούς που τη δοκίμασαν.

Καλή σου ώρα αγαπημένη μας Τασούλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *