FtS100 – Η τοπική μας Αυτοδιοίκηση

Δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λοκρίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από σύσκεψη Δημάρχων περιοχής Λοκρίδας υπό την Προεδρία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερελάς Ελλάδος κ. Αθανασίου Σκορδά, πάρθηκε απόφαση και προχώρησε ανάθεση μελέτης δημιουργίας ΧΥΤΑ σε μία από δύο προτεινόμενες περιοχές στην περιοχή Λοκρίδας:

• Η μία βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των Δήμων Αταλάντης, Δαφνουσίων, Ελάτειας και Καμμένων Βούρλων και

• η άλλη ανατολικά του Μοδίου στο Δήμο Τιθορέας.

Η διαδικασία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και εκτιμάται ότι η σχετική μελέτη θα είναι έτοιμη σε ένα με δύο μήνες.

Συνένωση Δήμων

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χώρα που στόχο έχει να μειώσει τους Νομούς από 53 σε 13 και να συγχωνεύσει Δήμους και Κοινότητες σε τρόπο ώστε κατ’ ελάχιστον να υποτριπλασιαστούν, δόθηκε στη δημοσιότητα μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την οποία προτείνεται στην γειτονιά μας η δημιουργία ενός και μόνον Δήμου στον οποίο θα περιληφθούν οι Δήμοι Αμφικλείας, Τιθορέας και Ελάτειας. Στην ίδια μελέτη εκφράζεται η σκέψη να συμπεριληφθεί στον ίδιο Δήμο και αυτός της Γραβιάς και Παρνασσού (Πολύδροσο), πλην όμως για τους δύο τελευταίους δήμους αντιμετωπίζεται το ζήτημα συγχώνευσης Νομών μιας και ανήκουν στο Νομό Φωκίδας.

Στα καθ’ ημάς φέρεται ως  η πλέον πιθανή η ένταξη του Δήμου Γοργοποτάμου και Υπάτης, καθώς και η Κοινότητα Παύλιανης στο Δήμο Λαμιέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *