FtS100 – Το άγγελμα του διμήνου

1. Ευθύνες για τη διαφθορά

Ένα σημαντικότατο άρθρο για τη διαφθορά στη χώρα μας δημοσιεύει ο συντοπίτης μας επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος στην εφημερίδα Ρουμελιώτικη Εστία (αριθ, φύλλου 83 Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2008) υπό τον τίτλο «Ευθύνες δικαστών για τη διαφθορά».

Τεκμηριωμένη άποψη, όσον και καταλυτική από ένα συμπολίτη του συντηρητικού χώρου, που όπως τόσοι άλλοι έφθασαν, ως φαίνεται στα όρια της υπομονής και ανοχής. Πολύ θα θέλαμε να αναδημοσιεύσουμε το σοβαρό αυτό κείμενο, αλλά προσκρούομε στην έλλειψη χώρου από βασικά θέματα που διαρθρώνουν την ύλη της ΦτΣ.

2. Ο Εθνικός Αερομεταφορέας

Μπορεί οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία να επέδειξαν μία από τις πλέον ακραίες –θα λέγαμε, ίσως, και ανεύθυνες- συνδικαλιστικές πρακτικές που έβλαψαν τους συμπολίτες τους. Οι ίδιοι τώρα αποκομίζουν απίστευτα οφέλη για να παραμερίσουν. Ποιες άλλες ομάδες συμπολιτών μας που βρίσκονται κάτω από συνθήκες ανέχειας, απολαμβάνουν τέτοιων ευεργετημάτων;
Και αν για την συμπεριφορά των εργαζομένων μπορεί να γίνουν τέτοιες σκέψεις, τι μπορεί να πει κανείς για τους βασικούς υπεύθυνους που δεν λογοδοτούν και δεν τιμωρούνται; Και ποιοι είναι αυτοί; Μα τώρα πια όλοι οι Έλληνες το πήραν χαμπάρι. Μιλάμε για τους πολιτικούς όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και τους κομματικούς φίλους που διόρισαν –όπως δυστυχώς γίνεται σε κάθε ΔΕΚΟ- με τεράστιες ευθύνες κακοδιαχείρισης. Ούτε Ισολογισμούς δεν έκαναν οι αθεόφοβοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *