Νέοι πλανήτες σαν τη Γη

FtS96

Έχοντας πληγώσει τον πλανήτη Γη όπου ζούμε με άφρονες ενέργειες του γένους των ανθρώπων, παρηγορητικά μηνύματα μας έρχονται από τους επιστήμονες, καθώς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι πλανήτες όμοιοι με αυτόν της Γης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις του πανεπιστημίου St. Andrews εκ μέρους του οποίου μίλησε ο Martin Dominik:

«Ενώ τα περισσότερα πλανητικά συστήματα γύρω από άλλα άστρα διαφέρουν από το ηλιακό μας σύστημα, μία σειρά από πρόσφατες ανακαλύψεις, μας έχουν φέρει πιο κοντά στον ίδιο μας τον κόσμο».

neoi-planites2

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι πολύ σύντομα είναι πιθανό να ανακαλυφθεί ένας πλανήτης με παρόμοια μάζα με αυτή της γης μας που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι διαφορετικό από αυτό του ήλιου.

neoi-planires3

Η ανακάλυψη, εξ άλλου, δύο νέων πλανητών που μοιάζουν με αυτούς του δικού μας αστρικού συστήματος έχει πείσει τους επιστήμονες ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι μοναδικό.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα πολυπλανητικό σύστημα το οποίο είναι ανάλογο με το δικό μας ηλιακό σύστημα» σχολιάζει ο Alison Crocker, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Oxford University.

Το νέο ηλιακό σύστημα για το οποίο γίνεται λόγος βρίσκεται κάπως μακριά από μας, αφού απέχει 5.000 έτη φωτός, ενώ εμφανίζεται πιο πυκνό σε σχέση με το δικό μας. [Πηγή: Pathfinder]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *