Η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας

FtS96

«… Η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας νομίζω – εκτιμώ- ότι προέρχεται από τη διαφθορά. Ο πόλεμος εναντίον της διαφθοράς είναι δημοκρατικό καθήκον όλων των πολιτών. […] Συγκλονίστηκα με τα στοιχεία τα οποία διάβασα στις εφημερίδες. .. Διαλύει (η διαφθορά) τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης.

Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να συστρατευθούμε γιατί αυτή η αρρώστια βλέπω ότι έχει μία έξαρση και λυπάμαι γιατί στην Ελλάδα έχει αυτό το εύρος….»

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συγχωριανοί και συντοπίτες της αξιοπρεπούς Ρούμελης!

Αυτά δεν είναι λόγια της ταπεινότητάς μου, αλλά λόγια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Κάρολου Παπούλια, που αποδεικνύει ότι επάξια θεωρείται σαν ο πρώτος πολίτης αυτής της χώρας.

[από τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με την πρόεδρο της «Διεθνούς Διαφάνειας» κα Huguette Labelle και τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς» στο προεδρικό μέγαρο στις 15.01.2008)].

«.. η σύγκρουση επίσης ισχύος και δικαίου βρίσκεται πίσω από το διαχρονικό και διεθνές φαινόμενο της διαφθοράς, είτε πρόκειται για το «μαύρο» πολιτικό χρήμα, είτε πρόκειται για τη συναλλαγή της οικονομικής με την πολιτική ελίτ. Όταν η οικονομική δύναμη και το συμφέρον υποτάσσουν την ευθύνη των εκπροσώπων του λαού να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, τότε η προσπάθεια για μία δίκαιη και ισόνομη κοινωνία ναρκοθετείται…»

[από την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η έννοια της διεθνούς κοινωνίας: Ισχύς ή Δίκαιο;», Αθήνα 08.02.2008].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *