ΕΟΣ Ηλιούπουλης για το Σκαμνό και το Σύλλογό του

FtS91

Γιώργου Μητρόπουλου
Προέδρου ΕΟΣ Ηλιούπολης

Αγαπητέ Κύριε Αποστολόπουλε,

ομολογώ ότι προβληματίστηκα αρκετά πριν γράψω και στείλω αυτή την επιστολή στην πολύ καλή σας εφημερίδα.

Με την ευκαιρία, με τιμά ιδιαίτερα η αποστολή της προσωπικά σ’ εμένα που δεν είμαι συμπατριώτης σας, αλλά την περιμένω πάντα σαν να ήταν η εφημερίδα του χωριού μου. Τόσο μάλιστα τη μελετώ, ώστε να ξέρω πια πολλά πρόσωπα και πράγματα του τόπου σας. Αυτό μαζί και με όσα διάβασα στο τελευταίο φύλλο βάρυναν στην τελική απόφαση να σας γράψω.

Ξέρετε ότι πάνω από 10 χρόνια, αρχίζοντας χάριν της γνωριμίας σας με τον κοινό φίλο Γιώργο Πούλιο, ο Σύλλογός μας, ο Ορειβατικός Ηλιούπολης, παίρνουμε μέρος στη διάσχιση του Ασωπού, στην οποία ο Πολιτιστικός σας Σύλλογος είναι βασικός συντελεστής.

asopos1

Όλοι όσοι έχουν πάρει μέρος στις εκδηλώσεις αυτές μιλούν με ενθουσιασμό, εξαίροντας εκτός από την ομορφιά του οικισμού, του τοπίου και του ποταμού, την άψογη διοργάνωση και την τόση ζεστή φιλοξενία των μελών του Συλλόγου σας, αλλά και των άλλων κατοίκων.

Αισθάνθηκα λοιπόν υποχρέωση να σας μεταφέρω και τις παρατηρήσεις τις δικές μου, αλλά και των άλλων μελών και φίλων, τις οποίες συζητάμε επί τόπου, αλλά και μετά. Κάθε φορά που ερχόμαστε, λοιπόν, αισθανόμαστε και μία έκπληξη. Βλέπουμε ξαφνικά τα καινούργια όμορφα πράγματα που έχουν γίνει και τα χαιρόμαστε. Όλο και νέα χτισίματα με πέτρα, το οίκημα του ιατρείου, νέες οικοδομές πολύ όμορφες και σύμφωνες με το περιβάλλον, βρύσες ωραίες. Και ιδιαίτερα χαρήκαμε τη χρονιά που μας παρουσιάσατε το κτίριο του Δημοτικού σχολείου, τόσο όμορφα ανακαινισμένο.

Όσοι παίρνουμε μέρος στα κοινά καταλαβαίνουμε πολύ καλά πόσος κόπος, αγωνία, χρόνος και μεράκι χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά. Πιστέψτε με, εμείς που λόγω της φύσεως του Συλλόγου μας έχουμε γνωρίσει πάρα πολλά χωριά και οικισμούς, συμφωνούμε ότι ο ΣΚΑΜΝΟΣ είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Για όλα αυτά θεώρησα ότι πρέπει να καταθέσω την μαρτυρία μου, κινδυνεύοντας ίσως να προκαλέσω διάφορα σχόλια, αλλά δηλώνω κατηγορηματικά, ότι όσα γράφω είναι τελείως αντικειμενικά, πέρα από οποιαδήποτε πρόσωπα, από ένα απλό φίλο του χωριού σας, που με κανένα τρόπο δεν θέλει και δεν μπορεί να ανακατευθεί στα ζητήματά σας.

Απλά παίρνω το θάρρος τελειώνοντας να ευχηθώ να επικρατήσει τελικά πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας και όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από τον Πολιτιστικό Σύλλογό σας να συνεχίσετε την πρόοδο του Σκαμνού.

Φιλικότατα / Ηλιούπολη 13.06.2007 / Telefax Message

Σύνταξη:
Ευχαριστούμε τον αγαπητό Πρόεδρο κ. Μητρόπουλο που μας τιμά με τη φιλία και αγάπη του. Η ορθοφροσύνη, η σύνεση και το ψυχικό μεγαλείο που χαρακτηρίζουν τα λόγια του, πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το ποιόν των ορειβατών / φυσιολατρών που κινούνται επίμονα αναζητώντας ό,τι πιο όμορφο μας χάρισε ο Δημιουργός. Η δροσιά του φαραγγιού, το καθαρό οξυγόνο και οι ψηλές βουνοκορφές που επισκέπτονται, αντικατοπτρίζονται στις προσωπικές τους θέσεις, σκέψεις και αρχές. Αισθανόμαστε προνομιούχοι και ιδιαίτερα ευτυχείς αν δικαιούμαστε να προσμετρούμε εαυτούς στη χωρία των φίλων του κ. Μητρόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *