FtS90 – Ειδήσεις, σχόλια. απόψεις

Εκδηλώσεις στο Σκαμνό

Τελευταίο Σάββατο των Απόκρεω

17.02.2007: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος κάλεσε τα μέλη του για γιορτάσουν μαζί την τελευταία Αποκριά. Πολύς κόσμος προσήλθε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, ντυμένοι με αποκριάτικες φορεσιές. Υπήρχε πλούσιος μπουφές (αρνί, κοκορέτσι, παραδοσιακές χορτόπιτες, τυρόπιτες κ.ά.), ωραία μουσική με την επιμέλεια του Αντώνη Μαζωνάκη και για μία ακόμη Φορά περάσαμε μία αξέχαστη βραδιά

Καθαρά Δευτέρα

19.02.2007: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του να γιορτάσουν μαζί τα Κούλουμα με την παραδοσιακή φασολάδα. Ο κ. Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας μαζί με το Σπύρο Β. Αστρακά και με άλλες κυρίες του Σκαμνού έφτιαξαν την πατροπαράδοτη πεντανόστιμη φασολάδα. Μαζί με τα υπόλοιπα Σαρακοστιανά, προσφορά του Χάρη και της Κλειούς Κυρλή, παρατέθηκε στους πολυάριθμους επισκέπτες του χωριού και τα μέλη του Συλλόγου μας, ένα όμορφο τραπέζι.

Πάσχα

08.04.2007: Για Πέμπτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος ενισχύει και καθιερώνει το σούβλισμα και ψήσιμο του αρνιού προσκαλώντας μέλη και φίλους στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου ακολουθεί γεύμα και γιορτή με ευρύτατη συμμετοχή συγχωριανών. Πολλές οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου. Στήθηκαν αρκετές ψησταριές. Νωρίς το πρωί ανάψαμε τις φωτιές και τα αρνιά πήραν τη θέση τους για ψήσιμο. Τα κοκορέτσια αργότερα. Σε λίγο οι κυρίες άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της γιορτής με τους προκαταρκτικούς μεζέδες. Πίτες, τηγανιές, κόκκινα αυγά, άφθονο κρασί. Εξαιρετική μουσική και πάλι από τον Αντώνη Μαζωνάκη. Στήθηκε τρικούβερτο γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Ο καιρός πολύ καλός, βοήθησε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Χρόνια πολλά και του χρόνου!

Δημήτρης Ευστράτογλου

Άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις

Στις 24.03.2007 τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο της Γιούλας Χ. Ντάου από τις οικογένειες των παιδιών της Γιάννη, Κώστα Ντάου και Στέλλας Ντάου- Ακρίβου που πρόσφεραν καφέ και γεύμα τόσο στο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στο Πολιτιστικό Κέντρο. Πολύς κόσμος τίμησε τη μνήμη της μεταστάσης αξέχαστης Σκαμνιώτισσας.

Στις 15.04.2007 και σε ηλικία 103 ετών μας άφησε για το μεγάλο ταξίδι ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Την επομένη στο Σκαμνό κηδεύτηκε. Όλοι οι συγχωριανοί είχαν να λένε για το μειλίχιο του χαρακτήρα και την πραότητα του Θανάση Βασιλόπουλου, που αποτελούσε ένα καλό σύμβολο και αναφορά για την ευρύτερη κοινωνία του χωριού.

Εθνικός Δρυμός Οίτης

Με υπουργική απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ καθορίστηκε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Οίτης. Στο αντικείμενο του φορέα ανάγεται η εκπόνηση προγραμμάτων φύλαξης, παρακολούθησης του Εθνικού Δρυμού και ενημέρωσης του κοινού. Στην διαμόρφωση χώρων περιλαμβάνεται και η επισκευή των Δημοτικών Σχολείων Παύλιανης και Καστανιάς, καθώς και η προμήθεια υλικού και εξοπλισμού. Οι δραστηριότητες του υπόψη φορέα χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ΕΕ.

Του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που συνήλθε πρώτη φορά στις 22.11.2006, πρόεδρος είναι ο Σκαμνιώτης Δασολόγος, Προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δασών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Ευθύμιος Ι. Αποστολόπουλος, τον οποίο και συγχαίρουμε, ευχόμενοι καλή επιτυχία και στο συγκεκριμένο έργο που του ανατίθεται.

Περαστικά στον Ηλία Στεργίου

Μεγάλη είναι η επικινδυνότητα από τη χρήση των δικύκλων / μοτοσικλετών και δυστυχώς ο Ηλίας Στεργίου, ένας ιδιαιτέρως αγαπητός εκπρόσωπος της νέας γενιάς του Σκαμνού, είχε ένα ατύχημα για το οποίο χρειάσθηκε να νοσηλευτεί για την περιποίηση τραύματος, ενώ χρειάσθηκε οι γιατροί να του κάνουν δέκα ράμματα.

Ο Ηλίας, για όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, επέλεξε στον επαγγελματικό του προσανατολισμό την γαστρονομία που με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι απλά και μόνο τέχνη ή χάρισμα, αλλά χρειάζεται έναν σημαντικό κύκλο σπουδών, που ολοκλήρωσε με επιτυχία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία και Ελβετία). Στις επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες ανάγεται και η δημιουργία καταστήματος υψηλών προδιαγραφών στο Ψυχικό που διαθέτει οικολογικά προϊόντα διατροφής, που απαντούν στα ογκούμενα σύγχρονα προβλήματα της διαρκούς υποβάθμισης της τροφικής αλυσίδας του ανθρώπου με τα χημικά και επικίνδυνα τρόφιμα, με ό,τι βλαβερό αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ανθρώπου.

Περαστικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *