FtS90 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Νομάρχης Φθιώτιδος

Από τη διοίκηση του Συλλόγου μας λάβαμε φαξ που εστάλη στο Νομάρχη Φθιώτιδος, κοινοποιούμενο στον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη και την Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Αθανάσιο Σκορδά. Το παραθέτουμε χωρίς σχόλια, αφού το κείμενο μιλάει από μόνο του:

****
Στήριξη πολιτιστικών Συλλόγων

Αξιότιμε Κύριε Νομάρχα,

για το ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και για το Σκαμνό, ιδιαίτερα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, πολύ περισσότερο για το γραπτό φιλόφρον μήνυμά σας που πρόσφατα μας απευθύνατε επί τη ευκαιρία παρουσίασης του βιβλίου που εξέδωσε ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος « Σκαμνός: Στην καρδιά της Ρούμελης», γιορτάζοντας τα 30χρονα από την ίδρυσή του.

Αξιότιμε Κύριε Νομάρχα,

με απόλυτη εμπιστοσύνη στη ευθυκρισία σας και τις αρχές χρηστής διοίκησης από τις οποίες διαπνέεστε, δεν επιχειρήσαμε ποτέ να σας ενοχλήσουμε, όπως δυστυχώς συμβαίνει στον τόπο μας κάπως σαν κακό χόμπυ, πολύ περισσότερο δεν προσφύγαμε σε προσωπικές σας ιερές σχέσεις που σας συνδέουν με το μικρό πλην όμορφο χωριό μας, στις τάξεις του οποίου συγκαταλέγονται δύο συμμαθητές σας, άξια μέλη της μικρής μας κοινωνίας, οι Κώστας Γέμελος και Γιώργος Αποστολόπουλος από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας. Και τούτο γιατί διακατεχόμαστε από την αταλάντευτη πεποίθηση, πως όταν ένας δικός μας άνθρωπος βρίσκεται σε δημόσια θέση ευθύνης, καθήκον μας είναι να του συμπαραστεκόμαστε χωρίς να τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση ζητώντας χάρες και ρουσφέτια.

thanasis-chimaras3

Αυτή τη φορά επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας παρακαλέσουμε για μία άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αρθεί μία απαράδεκτη από κάθε πλευρά επίθεση που δέχεται ο Σύλλογός μας από την πρωτοβάθμια τοπική μας αυτοδιοίκηση, καθώς το μισοκατεστραμμένο κτίριο του Δημοτικού μας Σχολείου Σκαμνού, ο Σύλλογός μας με τεράστιες, εξ ολοκλήρου δικές του δαπάνες από τον οβολό και την κοινωνική ευαισθησία των συγχωριανών μας, χωρίς καμία απολύτως αρωγή από οποιαδήποτε αρχή ή τρίτον, το ανακαίνισε ριζικά, εδώ και κάμποσα χρόνια, ενώ προέβη και σε κτιριακές επεκτάσεις και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων . Το μόνο που ζήτησε από τον ΟΤΑ ήταν η προ ετών και μετά την ολοκλήρωση των δαπανηρών έργων, πρόσκληση στο Δήμαρχό μας Γοργοποτάμου να εγκαινιάσει το έργο, και τούτο για να υπογραμμισθεί η πρέπουσα συνεργασία και σύμπλευση με τον ΟΤΑ. Πράγμα που έπραξε συνοδεία επιτελών του Δήμου μας, εγκωμιάζοντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «εγκαινιάζει ένα έργο για το οποίο ο Δήμος δεν εισέφερε απολύτως τίποτα». Εν συνεχεία, όμως, ο Δήμαρχός μας παρακινηθείς από διάφορους που στην καλύτερη περίπτωση θα χαρακτηρίζαμε καιροσκόπους, δέχθηκε αίτημα και αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση με το Σύλλογο που κινδύνευε να μείνει χωρίς στέγη, να χρησιμοποιηθεί το άρτια ανακαινισμένο και εξοπλισμένο σχολικό κτίριο ως .. ταβέρνα από κάποιον ιδιώτη! Εν συνεχεία και επειδή προφανώς διαπιστώθηκε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τα αδρανή σχολικά κτίρια να χρησιμοποιούνται παρά μόνον από φορείς με κοινωφελές αντικείμενο, όπως δηλαδή ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος, ο Δήμαρχός μας επεδίωξε κατ’ αρχήν τη βίαια απομάκρυνσή μας από το πολιτιστικό κέντρο, υποπίπτοντας στο αδίκημα της αυτοδικίας και εν συνεχεία την έξωσή μας μέσω δικαστικών αγώνων στους οποίους μας ενέπλεξε.

Ήδη, με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορούμαστε από «τα νέα της Οίτης» Νο 29 Ιανουάριος – Μάρτιος 2007 την απόφασή σας να χρηματοδοτήσετε με ποσό 150.000 Ευρώ από πόρους της Νομαρχίας τον αδελφό Πολιτιστικό Σύλλογο του διπλανού μας χωριού της Οίτης με το οποίο μάλιστα ο Σκαμνός συγκροτεί ενιαίο δημοτικό διαμέρισμα. Θα συμφωνήσουμε, ωστόσο, όπως με έπαρση ο κοντοχωριανός μας αρθρογράφος επισημαίνει υπαινισσόμενος την αποτελεσματική προσωπική του απήχηση, ότι το ποσό αυτό είναι όντως μικρό για την ανακαίνιση ενός σχολικού κτιρίου και τούτο γιατί έχουμε ιδίαν αντίληψη έχοντας εξ ιδίων καλύψει αντίστοιχη δαπάνη.

Αξιότιμε Κύριε Νομάρχα,

δεν πρόκειται να σας ζητήσουμε την οποιαδήποτε ίση μεταχείριση, προς το Σύλλογο του διπλανού χωριού που είναι και ασυγκρίτως μεγαλύτερο, αλλά εν τούτοις, όπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, δεν υπήρξε ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου για την στήριξη και υλοποίηση αυτού του επιβεβλημένου έργου. Ζητάμε απλά και μόνο την ηθική σας στήριξη, δηλαδή τη διαμεσολάβησή σας προς το Δήμαρχο Γοργοποτάμου, ώστε στα πλαίσια χρηστής διοίκησης να διακόψει κάθε πολεμική εναντίον του αποτελεσματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού και να μην επιμείνει στην έξωσή του από το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου που με τόσες δαπάνες, αλλά και κατάθεση ψυχής κατόρθωσαν οι φιλότιμοι Σκαμνιώτες να επιτύχουν.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι κι εσείς δεν επιθυμείτε σε δύο αδελφούς οικισμούς που συγκροτούν ένα ενιαίο δημοτικό διαμέρισμα, όπου οι μισοί κάτοικοι διατηρούν στο άλλο χωριό στενούς συγγενικούς δεσμούς αίματος, να εκδηλώνεται μία τέτοια βαναυσότητα και αδικία από την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Με βάσιμη ελπίδα για την προσωπική σας παρέμβαση και αποκατάσταση μιας στοιχειώδους δικαιοσύνης, διατελούμε

με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *