FtS92 – Διοικητικός απολογισμός

Στο κατασκευαστικό & εξωραϊστικό τομέα

• Πεζούλες στον αύλιο χώρο του σχολείου
• Συμπλήρωση πλακόστρωσης στον ίδιο χώρο
• Φωτιστικά πλατείας στον αύλιο χώρο του σχολείου
• Λιθοδομές για επέκταση του προαυλίου στο σχολείο (που ωστόσο εν συνεχεία εξαναγκασθήκαμε και πάλι με δικές μας δαπάνες, να κατεδαφίσουμε)
• Νέο κιόσκι στο σχολείο
• Βαψίματα, κοπή χόρτων, καθαριότητα κοινοχρήστων δημοτικών χώρων σε όλο το εύρος του χωριού
• Καλαίσθητη περίφραξη στον κόμβο Αγίου Αθανασίου (σε εξέλιξη) με ξύλινη κατασκευή

kataskevespezoules

Πολιτιστική δράση

Με επιτυχία όλες οι παραδοσιακές γιορτές των Χριστουγέννων, της πρωτοχρονιάς με την βασιλόπιτα, των Απόκρεω, της Καθαράς Δευτέρας, του Πάσχα και το Πανηγύρι του 15Αύγουστου.

Η υποδοχή των ορειβατών έγινε από το Σύλλογο κάθε χρόνο και διεκόπη πέρυσι εξ αιτίας των προστριβών με το Δήμαρχο.

Πρωτόγνωρη και άκρως επιτυχής η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Συλλόγου μας «Σκαμνός: Στην καρδιά της Ρούμελης» επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας. Πλήθος κόσμου, από την ευρύτερη περιοχή, εκπρόσωποι αρχών, άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος τίμησαν το Σκαμνό και το Σύλλογό μας

Συνεχίσθηκε με απόλυτη επιτυχία η έκδοση της Φωνής των Σκαμνιωτών που απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης για την ποιότητα των θεμάτων της. Δυστυχώς χάσαμε την επιχορήγηση στα τέλη ΕΛΤΑ και έχουμε σημαντικό κόστος στο ταχυδρομείο. Μέχρι το τέλος του έτους ευελπιστούμε να λάβουμε την επιχορήγηση με βάση ένα νέο σύστημα με κουπόνια.

Η επετειακή έκδοση του βιβλίου μας από 788 σελίδες, έκανε πολύ καλή εντύπωση, ενώ έμπειροι παράγοντες δεν κρύβουν τον εντυπωσιασμό τους από την εκδοτική επιτυχία του μικρού χωριού μας. Εκ παραλλήλου και η δαπάνη που είναι πολύ σημαντική καλύφθηκε χάρις στις γενναίες συνδρομές στελεχών μας, αλλά και την αποφασιστική στήριξη του τυπογραφείου Ευστράτογλου – Ξυνός ΟΕ.

Άλλες δραστηριότητες

Η απήχηση και το κύρος του Συλλόγου μας, μας έχει καταστήσει αξιόπιστους συνομιλητές για μείζονα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, ιδίως σε διασυλλογικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν υπογραμμίζουμε δύο συγκεκριμένες ενέργειες:

Σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς από Μπράλο, Παλαιοχώρι και Αμφίκλεια, μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια του πρώην δημάρχου Αμφικλείας για την παλαιού τύπου χωματερή, που σύμφωνα με ένα σενάριο, ήταν να έρθει κοντά μας, κάτω από το Πουρναράκι.

Εδώ και κάμποσους μήνες φημολογείται μία περίεργη πρωτοβουλία που βάζει σε κίνδυνο το Καλλίδρομο που αποτελεί τον πνεύμονα πρασίνου τόσο για μας, όσο και για μία σειρά από γειτονικούς μας οικισμούς. Σχεδιάζεται (μάλλον από τη Νομαρχία) μία διαπλάτυνση κα ι ασφαλτόστρωση του δρόμου από Ελευθεροχώρι σε Μενδενίτσα (16 χιλιόμετρα), δήθεν για «ανάπτυξη» της περιοχής. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το εγχείρημα αυτό μοιάζει με την καταστροφή και την οικοπεδοποίηση του Παρνασσού. Ήδη ένας τέτοιος δρόμος διανοίγεται από έναν εργολάβο, που ξεκοιλιάζει το Καλλίδρομο για να συνδέσει κάθετα, τους Ξυλικούς με τη … Μενδενίτσα!

Ο Σύλλογός μας πρωτοστατώντας συνέπραξε στην πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης εκπροσώπων συλλογικών πολιτιστικών, περιβαλλοντολογικών και αυτοδιοικητικών φορέων, προσφάτως στην Αθήνα, με εκπροσώπους από Μενδενίτσα, Ελευθεροχώρι, Μπράλο, Παλαιοχώρι, Δρυμαία, Ξυλικούς και Τιθρόνιο. Συντονίζεται μία δραστηριοποίηση αποτροπής μίας περιβαλλοντολογικής καταστροφής που συνοδεύεται από διασπάθιση πόρων του Δημοσίου και στο όνομα κάποιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.

Ο Σύλλογός μας θα κρατά ενήμερα τα μέλη του πάνω στην υπόψη απειλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *