FtS88 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Δρόσω Τσίτσα – Αποστολοπούλου

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2006 μας άφησε η Δρόσω (82) και γέμισε με λύπη όλο το Σκαμνό. Μία από τις πολλές Μπραλιώτισσες νύφες στο Σκαμνό, η Δρόσω υπήρξε μία συνετή γυναίκα και κέρδισε την εκτίμηση από όλη την μικρή μας κοινωνία, τιμώντας επάξια και την οικογένεια Τσίτσα, μία κατ’ εξοχήν ευυπόληπτη οικογένεια του Μπράλλου από τον οποία κατάγεται.

Τα τελευταία χρόνια η Δρόσω αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τα πόδια της και δύσκολα μπορούσε να περπατήσει. Τούτο, επειδή ήταν μία δραστήρια και πολύ ζωντανή γυναίκα, την επιβάρυνε και την στενοχωρούσε. Δεν ήταν μόνον οι ασχολίες στο σπίτι, αλλά δεν παρέλειπε και να φροντίζει τα φυτά, τα άνθη στα παρτέρια του κεντρικού δρόμου του χωριού, που κατασκεύασε ο Σύλλογος.

Η Δρόσω, όπως και ο μακαρίτης ο Βασίλης (Αποστολόπουλος του Χρήστου) ο συζυγός της, -δεν απουσίασε και ο γιος τους ο Χρήστος, πετυχημένος επιχειρηματίας στην Αθήνα, με γενναίες κατά καιρούς χειρονομίες υπέρ του Συλλόγου- είχαν δείξει μεγάλη εκτίμηση και στήριξη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού και το κοινωφελές του έργο.

Στην οικογένεια της Δρόσως εκφράζουμε τα συλλυπητήρια του Προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του επιτελείου της ΦτΣ και όλων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

Έτος εκλογών για το Σύλλογο το 2007

Η συνέλευση του Αυγούστου 2007 θα συνοδευτεί με αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

Υπενθυμίζεται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου ή τυχόν άλλους συγχωριανούς που θέλουν να πάρουν μέρος στην όμορφη προσπάθεια και συμμετοχή στην κοινωνική προσφορά για το Σκαμνό και τους ανθρώπους του, από τώρα να σημειώσουν στα βασικά τους ραντεβού τη συνάντηση στο Σκαμνό τις μέρες του 15Αύγουστου. Ένα πανηγύρι χαράς, κεφιού, δημοκρατίας, ήθους και ευθύνης.

Η διοίκηση του Συλλόγου έλαβε αποφάσεις προετοιμασίας και καθόρισε επικαιροποιώντας τα αντίστοιχα προ 30ετίας μη πραγματικά δραχμικά ποσά για την εγγραφή νέων μελών στο ποσό των 20 Ευρώ, ενώ το ποσό της ετήσιας συνδρομής ορίζεται στο ποσό των 10 Ευρώ. Το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και το ταμειακώς εντάξει κατοχυρώνεται με καταβολή του οριζόμενου ποσού ετήσιας συνδρομής (ή και εγγραφής για νέα μέλη) μέχρι και το τέλος του μηνός Απριλίου 2007.

Δικαίωμα εγγραφής ενός μέλους στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού έχει κάθε Σκαμνιώτης ή Σκαμνιώτισσα που ζει στο Σκαμνό αδιαλείπτως ή κατά διαστήματα, που έλκει την καταγωγή του από το Σκαμνό (ένας από τους δύο γονείς), οπουδήποτε και αν ζει, καθώς και κάθε νέος Σκαμνιώτης που απέκτησε ακίνητη περιουσία στο Σκαμνό (σπίτι, αγρόκτημα, οικόπεδο). Πέραν της ταμειακής τακτοποίησης, τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν τήρηση των καταστατικών κανόνων και αρχών, που αποτελούν το θεμέλιο και βασική προϋπόθεση της αποτελεσματικής συνεργασίας, δράσης και προσφοράς, δηλαδή την απαραίτητη εγγύηση για την ευόδωση των σκοπών του.

Τα ενεργά μέλη του Συλλόγου, με δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με πληροφορίες του ταμία κ. Γιώργου Μιχ. Αστρακά κυμαίνονται αυτή την περίοδο στα 100, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός και ποσοστό ενεργοποίησης του πληθυσμού, ενός μικρού , -κατά τα άλλα-, χωριού. Εδώ δεν προσμετρώνται οι πολυάριθμοι φίλοι του Συλλόγου που συντρέχουν ουσιαστικά και ποικιλοτρόπως το Σύλλογο στο έργο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *