Πανηγύρι

FtS87

Παραμονή της Παναγίας και στο Εκκλησάκι Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σκαμνό πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός από τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Ιγνάτιο, ενώ ακολούθησε αρτοκλασία και δέηση υπέρ του Προέδρου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών στελεχών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

Στη συνέχεια έγινε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου το καθιερωμένο πανηγύρι του χωριού που τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους πολλοί ακόμη φίλοι του Συλλόγου και κοντοχωριανοί που αγαπούν το Σκαμνό και τους ανθρώπους του.

panigiri1

Η οργάνωση έγινε κατά τρόπο άψογο, αλλά με πολλή προσωπική εργασία εθελοντών του Συλλόγου και ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν στη γιορτή. Τα πλούσια εδέσματα, μεταξύ αυτών τέσσερα καλοψημένα αρνιά από το Στάθη στη Γραβιά και μπόλικο κοκορέτσι, μπόρεσαν ίσα- ίσα να εξαρκέσουν για την περιποίηση των συμμετασχόντων.

panigiri2

Η λαχειοφόρος αγορά πέτυχε απόλυτα χάρις στα πολύτιμα δώρα μεγάλων ευεργετών – χορηγών του χωριού μας, της Φρύνης και Μπάμπη Λυκουρίδη, της Χρυσούλας και Γιώργου Ασπρουλάκη, της Ελένης Στεργίου κλπ και απέφερε ικανοποιητικούς οικονομικούς πόρους που θα στηρίξουν το έργο του Συλλόγου. Ουσιαστική ήταν η συνδρομή συγχωριανών στη δημοπρασία λαχνών, ενώ εντυπωσίασε αιφνιδιάζοντας ευχάριστα η παρέμβαση από μακριά (Θάσο και Σύμη) των απουσιαζόντων Γιώργου Ασπρουλάκη και Θανάση Κιτσάκη που με εκπρόσωπό τους «χτύπησαν» δυνατά στον πλειστηριασμό, εισφέροντας σημαντικά ποσά στο Σύλλογο. Σε όλους αυτούς τους υπέροχους συγχωριανούς θέλουμε κι εμείς ταπεινά να εκφράσουμε ένα μπράβο, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για λογαριασμό ολόκληρου του οικισμού.

Panigiri3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *