Συνέλευση

FtS87

Κορυφαία στιγμή για τη δράση του Συλλόγου αποτελεί η τακτική ετήσια συνέλευση που και αυτή τη φορά, 14.08.2006, έλαβε χώρα με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Σκαμνό. Υπό την Προεδρία του κ. Μπάμπη Λυκουρίδη που υποστηρίχθηκε στο έργο του από τον εκλεγέντα ως Γραμματέα κ. Θωμά Ακρίβο, οι εργασίες κύλησαν ομαλά και διεξήχθη μία πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση των θεμάτων του Συλλόγου και του Σκαμνού.

Τον ασθενούντα Ταμία κ. Γιώργο Μ. Αστρακά, αναπλήρωσε προσωρινά ο κ. Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας, ενώ η Πρόεδρος της επιτροπής των ελεγκτών παρουσίασε τη σχετική έκθεση (παρουσιάζεται σε άλλη θεματική ενότητα) επικεντρωμένη στον οικονομικό απολογισμό. Ικανοποιητική η πρόοδος στα οικονομικά όπου αντικατοπτρίζεται το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και η στήριξη των μελών του Συλλόγου στην δράση του με τις κοινωφελείς προεκτάσεις. Οπωσδήποτε τραυματική είναι η εμπειρία από την ζημία που υπέστη ο Σύλλογος δηλ. το χωριό από τις γνωστές ιδιότυπες παρεμβάσεις στελεχών του Δήμου που οδήγησαν στην καθαίρεση όμορφης λιθοδομής πέρυσι το καλοκαίρι. Οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις επιβάρυναν και την υπό κρίση περίοδο.

Η Γραμματεύς του Συλλόγου κα Μαρία Τζιβάρα – Τσεμπερλή αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου σε όλη τη διάρκεια της δωδεκάμηνης περιόδου και ακολούθησε ομόφωνη έγκριση του απολογισμού.

Στην συζήτηση που έγινε

• υπογραμμίσθηκε η σημαντική εθελοντική δράση και εργασία συγχωριανών για τον εξωραϊσμό του χωριού, την περιποίηση των εγκαταστάσεων του πολιτιστικού κέντρου και την ενεργό συμμετοχή και στήριξη των εκδηλώσεων του Συλλόγου.

• καταγράφηκε η ευαρέσκεια των συγχωριανών για την κατασκευή του τοιχίου προς την πλευρά Ντάου, από το Δήμο, αλλά αποδοκιμάσθηκε έντονα η οριοθέτησή του σε βάρος της δημοτικής ιδιοκτησίας που επιπροσθέτως συνεπάγεται και κίνδυνο για να πανύψηλα έλατα στο σημείο αυτό

• αποσαφηνίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του δημοτικού φωτισμού στις νέες και παλαιές οικίες, όπου δεν υπάρχει, αλλά χωρίς τους δυνατούς προβολείς που δεν συμβιβάζονται με τον εσωτερικό φωτισμό ενός οικισμού.

• αποδοκιμάσθηκε η πρακτική του εκπροσώπου μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απέχει και να αγνοεί κατά σύστημα τις γνώμες και θέσεις των συγχωριανών, για θέματα του χωριού μας, ιδιαιτέρως, όπως αυτές συγκροτημένα εκφράζονται μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ευστράτογλου ανέπτυξε εν συνεχεία το πλάνο δράσης του Συλλόγου για την επόμενη δωδεκάμηνη περίοδο, μέσα στο οποίο ενέταξε και την ανέγερση αυτόνομου κωδωνοστασίου στον ευρύτερο χώρο του Αγίου Αθανασίου, αφού, βεβαίως, λάβει τις απαιτούμενες συναινέσεις από εμπλεκόμενους φορείς. Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η ιδέα αυτή του Προέδρου, που επαναφέρει παλαιότερη παρόμοια ιδέα που υιοθετήθηκε από στελέχη του Συλλόγου, αλλά ατύχησε μέχρι τώρα σε κάποιες ατραπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *