Το μεγάλο πρόβλημα

FtS87

Υπό Γεωργίου Πούλιου, Δικηγόρου Αθηνών

Τι θα γίνει με την ανεξέλεγκτη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα μας; Είναι λαθρομετανάστες; Οικονομικοί μετανάστες; Αλλοδαποί εισαγόμενοι νόμιμα ή παράνομα; Δικαιούμαι να έχω ερωτήματα;

Η ανεξέλεγκτη είσοδος δεν είναι πρόβλημα; Μέχρι πότε; Που θα πάει αυτή η ιστορία; Αντέχουμε άλλους; Υπάρχει αναλογία Ελλήνων και ξένων; Μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά και να απολαμβάνουμε όλοι μαζί τα στοιχειώδη της ζωής; Είναι οι σκέψεις μου ρατσιστικές; Πώς θα λυθούν και αντιμετωπισθούν τα επικείμενα προβλήματα που αργά ή γρήγορα θα εμφανισθούν; Ο Πλάτων ήταν ρατσιστής; Για να δούμε τι λέει: Ας πάμε στους Νόμους του. Στο πέμπτο βιβλίο, κεφάλαιο 740 και 741.

Στα κεφάλαια αυτά ο μεγάλος αυτός σοφός Έλληνας, πριν περίπου 2.400 χρόνια μιλάει όχι μόνο για τον υπερπληθυσμό μιας πόλεως και ως λύση δίνει τη δημιουργία των αποικιών, αλλά και για την υπογεννητικότητα (που σήμερα μαστίζει τη χώρα μας) και ως λύση δίνει την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να κάνουν παιδιά και την απονομή τιμών σ’ αυτά. Ειδικότερα, ως προς τη μείωση του πληθυσμού λέγει:

«Αν, όμως, ο πληθυσμός ελαττωθεί από επιδημίες ή από πόλεμο και πέσει κάτω από τον επιθυμητό αριθμό, δεν πρέπει να φέρνουμε στην πόλη ξένους πολίτες που δεν έχουν εκπαιδευτεί με τον σωστό τρόπο».

(Αρχαίο κείμενο: Εάν τ’ αύ και τουναντίον επέλθη ποτέ κύμα κατακλυσμόν φέρον νόσων, ή πολέμων φθορά ελάττους δε πολύ του τεταγμένου αριθμού δι’ ορφανίας γένωνται εκόντας μεν ου δει πολίτας παρενβάλλειν νόθη παιδεία πεπαιδευμένους).

Ας μην βιαστούν οι ανθέλληνες να κατηγορήσουν τον Πλάτωνα για ρατσισμό, διότι την απάντηση την έχει έτοιμη, στο ΙΒ βιβλίο του, στο κεφάλαιο 953, στην παρ. ε λέγει: «Πρέπει να τιμάμε τον Ξένιο Δία και να μη διώχνουμε τους ξένους από το τραπέζι και από τις θυσίες μας».

(Αρχαίο κείμενο: Υποδέχεσθαί τε χρη πάντας ξένους τε και ξένας εξ άλλης χώρας και τους αυτών εκπέμπειν, τιμώντας Ξένιον Δίαν, μη βρώμασι και θύμασι τας ξενηλασίας ποιουμένους».

Καλλιθέα, 23.07.2006

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *