Δήμος Αμφικλείας: Χαράς ευαγγέλια με την αποφυγή της χωματερής στην πόρτα μας

FtS84

Με έγγραφό του ο Δήμος Αμφικλείας, πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που στέλνει σε όλους τους αναστατωθέντες Συλλογικούς φορείς της γύρω περιοχής με την ανωτέρω πολύκροτη τοπική ιστορία, μας δίνει να καταλάβουμε ότι ματαιώνεται η δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή μας, ύστερα από τοποθέτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στην οποία ειδικοί αποφαίνονται ότι περιοχές με ασθενή εδάφη, όπως Σκαμνός, Οίτη, Μπράλος, καθώς και ολόκληρη η παρά τον Κηφισσό ποταμό περιοχή, οφείλει να αποκλεισθεί από το ενδεχόμενο δημιουργίας χωματερής.

Τέλος καλό, όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς αναπνέοντας με ανακούφιση και χωρίς τον ζόφο των απορριμμάτων. Οι πληροφορίες μας, όμως, δείχνουν ότι οι συντοπίτες μας που δέθηκαν με την βλαπτική για την περιοχή μας πρόταση, παραμένουν χολωμένοι με την πορεία της υπόθεσης και πνέουν μένεα καθ΄ όσων αντιτάχθηκαν. Τη δυσμενή αυτή επίθεση δέχθηκε και ο κ. Βουλογκίτσας, ιδιαιτέρως συνετός άνθρωπος από τον Μπράλο, που, φυσικά και χωρίς δισταγμούς τάχθηκε αντίθετος εξ αρχής με την περίεργη αυτή πρωτοβουλία. Δύο ένθερμοι υποστηρικτές της χωματερής από το Παλαιοχώρι, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την μήνη των συχωριανών τους.

Δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και να κατανοήσουμε τι είδους κίνητρα οδήγησαν τους συγκεκριμένους συντοπίτες μας σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, που συνοδεύτηκε και από άλλες απρέπειες, καθώς τις μαζικές αντιδράσεις συλλογικών φορέων της περιοχής χαρακτήρισαν αντιπολιτευτικές κινήσεις μικρής μειοψηφίας πολιτών, υπονοώντας δηλ. ότι εφαρμόζουν αυθεντικά την κυβερνητική γραμμή! Ελπίζουμε η ίδια κατηγορία να μην εκτοξευθεί και κατά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ένα, μόνον από την πλευρά μας θα προτείνουμε στους εραστές της χωματερής: Να δουν πώς σήμερα τα οικιακά απορρίμματα αποτελούν καλοδεχούμενη πρώτη ύλη αξιοποίησης / βιομηχανοποίησης σε τόσες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Να ρωτήσουν και να πιστοποιήσουν, επί παραδείγματι, ότι στη Βιέννη μία τέτοια μονάδα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, σπουδαστών κλπ.

Σημαντικά κείμενα – μελέτες άξιων τεχνοκρατών επιστημόνων της περιοχής μας έχουμε στα χέρια μας, που με αρτιότητα προσεγγίζουν το θέμα διαχείρισης οικιακών στερεών απορριμμάτων, που δυστυχώς ο μικρός χώρος στη ΦτΣ δεν μας επιτρέπει να τις δημοσιεύσουμε. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για την κοινωνική τους ευαισθησία και για το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας και το φλέγον αυτό ζήτημα για το οποίο άλλοι Δήμοι (πληροφορούμαστε για το Δήμο Βέροιας, ίσως και Λαμίας), κινούνται ήδη προς σύγχρονες λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *