FtS84 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Περιφερειακή ανάπτυξη με αξιοποίηση των ιαματικών πηγών

Από «Τα νέα της Οίτης» που επιμελείται ο κ. Γρούσπας, Αντιδήμαρχος Γοργοποτάμου, αντλούμε την είδηση συμμετοχής του Δήμου στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Μεγάλη η σημασία και οι προοπτικές σωστής αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών για ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, δυστυχώς οι Ιαματικές Πηγές περίπου αγνοήθηκαν και στην καλύτερη περίπτωση μερικοί γιατροί συνταγογραφούν μία κούρα σε ηλικιωμένους για διάφορες παθήσεις σε κατάλληλες ιαματικές πηγές που αφθονούν στη χώρα μας, ενώ ο καθ ημάς Νομός Φθιώτιδος έχει την πρωτοκαθεδρία στο πολύτιμο αυτό φυσικό απόθεμα. Στο δήμο μας, βεβαίως, υπάγονται τα ιαματικά νερά στα Ψωρονέρια, με εκπληκτικές ιδιότητες σε δερματικές παθήσεις, ενώ και στους μη πάσχοντες επιφέρουν εκπληκτικά ευχάριστες επιπτώσεις στην επιδερμίδα. Στην υπαίθρια πισίνα των πηγών πολλές όμορφες Σκαμνιώτισσες και Σκαμνιώτες δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα μπάνιο με κάθε ευκαιρία.
Η σύγχρονη οικονομοτεχνική προσέγγιση πλησιάζει το μοντέλο της Αυστρίας, Ουγγαρίας και Ιρλανδίας, όπου τα ιαματικά ύδατα παροχετεύονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 4 και 5 αστέρων και απευθύνονται όχι μόνον στην τρίτη ηλικία, αλλά κυρίως στην μέση ηλικία ανθρώπων με πλήρη επαγγελματική δραστηριότητα, δηλ. σε ανθρώπους υψηλού εισοδήματος, τονίζοντας τις ευμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως ευεξία, αποκατάσταση και ανάνηψη από μετατραυματική ή μετεγχειριτική περίοδο (wellness, fitness, Kururlaub). Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί στη χώρα μας σε έναν βασικό πυλώνα της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Δρόμος Ελευθερίας: Θερμοπύλες –Αλαμάνα- Γοργοπόταμος

Ένα μπράβο ανήκει στην Φιλαθλητικό Σύλλογο Λαμίας που μαζί με το δικό μας Δήμο Γοργοποτάμου και 22η εφέτος χρονιά (20 Νοεμβρίου 2005) διοργάνωσε τον παραπάνω δρόμο αντοχής για πλήθος αθλητών που διήνυσαν 17 χιλιόμετρα τρέχοντας και συνδέοντας τους τρεις γειτονικούς ιερούς τόπους θυσίας και εκπληκτικού μεγαλείου και συμβολισμού του ελληνισμού σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Μεγάλη η τιμή για το δικό μας δήμο στα όρια του οποίου η μοίρα μας κληροδότησε αυτή την τεράστια κληρονομιά με τρεις κορυφαίες στιγμές της δικής μας, μα και της παγκόσμιας ιστορίας.

Και πάλι οι κλοπές

Θρασείς κλέφτες άδειασαν το σπίτι του Χρήστου Μποφίλιου αφαιρώντας ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, χρησιμοποιώντας, προφανώς φορτηγό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *