FtS85 – Προς δημοτικές εκλογές

FtS85 – Προς δημοτικές εκλογές

Έτος εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης το 2006 που φαίνεται να προσδιορίζονται κατά το φθινόπωρο.

Φυσικό είναι το ενδιαφέρον των συγχωριανών μας για ενημέρωση των οποίων παρακαλέσαμε δύο εξέχοντα στελέχη, από τους δύο συνδυασμούς του Δήμου μας, να απαντήσουν στα ίδια ερωτήματα της ΦτΣ.

ΦτΣ 1.: Η δεύτερη τετραετία του Καποδιστριακού μας Δήμου Γοργοποτάμου στον οποίο υπάγεται και ο Σκαμνός, οδηγείται φέτος στο τέλος της, καθώς σε μερικούς μήνες θα οδηγηθούμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης για την επόμενη τετραετία. Θα θέλατε προς χάριν των αναγνωστών – συγχωριανών μας να κάνετε μία αποτίμηση του έργου που συντελέσθηκε στην περίοδο που πέρασε από το συνδυασμό σας και από σας –ίσως- προσωπικά στο ρόλο που ταχθήκατε;

ΦτΣ 2.: Μπορείτε να δώσετε ένα περίγραμμα των στόχων του συνδυασμού σας για την επόμενη περίοδο σε περίπτωση που σας ανατεθεί η ευθύνη διοίκησης του Δήμου;

ΦτΣ 3.: Όπως γνωρίζετε ο Σκαμνός δεν συγκροτεί ένα αυτοτελές Δημοτικό Διαμέρισμα και θεωρείται προσάρτημα στην οικισμό της Οίτης. Ωστόσο μεγάλο μέρος συγχωριανών μας διοχετεύει το ενδιαφέρον και την αγάπη του για το Σκαμνό, το χωριό μας, μέσα από τον γνωστό σας Πολιτιστικό Σύλλογο (όργανο του οποίου είναι και η εφημερίδα μας), εστιαζόμενο σε δραστηριότητες πολιτιστικές, κοινωνικές και παρεμβάσεις εξωραϊσμού. Μπορείτε να διευκρινίσετε ποια είναι η θέση σας και η θεώρησή σας ως προς την λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και ειδικότερα σε σχέση προς την τοπική αυτοδιοίκηση;
Και ιδού οι τοποθετήσεις των:

Δημήτρης Μητσόπουλος
Αντιδήμαρχος

1.Η Δημοτική Αρχή με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής και των Τοπικών Συμβουλίων την τετραετία που διανύουμε, προγραμμάτισε και υλοποίησε τα παρακάτω έργα:
• Αγορά Διοικητηρίου
• Κατασκευή τσιμεντοαυλάκων
• Κατασκευή παιδικών χαρών
• Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων
• Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού
• Συντήρηση και επισκευή αγροτικών δρόμων
• Συντήρηση και επισκευή δημοτικών δρόμων
• Συντήρηση και επισκευή του χώρου «Ψωρονερίου»
• Καθαρισμός διαπλάτυνση αυλάκων άρδευσης
• Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση – επέκταση κοιμητηρίων των ΔΔ
• Πολιτική προστασία του Δήμου – συντήρηση δρόμων για πυροπροστασία
• Συντήρηση – επισκευή – ανάπλαση σχολικών κτιρίων
• Επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης των ΔΔ
• Ανόρυξη γεωτρήσεων ύδρευσης – άρδευσης
• Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων
• Κατασκευή γεφυριών

Ειδικότερα τα έργα που αφορούν τον οικισμό Σκαμνού του ΔΔ Οίτης, είναι:
• Επέκταση δικτύου ύδρευσης μήκους 200 μέτρων (από οικία Τζανακάκη Ιωάννη έως την οικία Αθανασίου Τσαντήλα)
• Επέκταση δικτύου ύδρευσης μήκους 140 μέτρων (από διασταύρωση εισόδου του χωριού «θέση Γούπατο» έως την οικία Σπύρου Τζιβάρα)
• Τσιμεντόστρωση δρόμων θέση Ασπρόστρατα έως ποιμνιοστάσιο Τζιβάρα
• Ανάπλαση του χώρου Σχολείου Εκκλησίας και τοποθέτηση κάγκελων
• Ανάπλαση του χώρου της παιδικής χαράς (περίφραξη – πεζοδρόμιο)
• Αντικατάσταση παλαιών μπασκετών και ασφαλτόστρωση του χώρου
• Επεκτάσεις Δημοτικού ηλεκτροφωτισμού
• Αλλαγή φωτιστικών από απλά σε νατρίου επί του κεντρικού δρόμου
• Κατασκευή οικίσκου για εγκατάσταση αναμεταδοτών
• Εγκατάσταση αναμεταδοτών για την τηλεοπτική κάλυψη του οικισμού Σκαμνού
Καθώς και πολλές μικροπαρεμβάσεις (π.χ. τσιμεντόστρωση εισόδου Νεκροταφείου κ.ά.).

Επίσης άμεσες προγραμματισμένες παρεμβάσεις από την υφιστάμενη δημοτική Αρχή, είναι τα παρακάτω για τον οικισμό Σκαμνού:
• Αντιπλημμυρικά έργα εντός του οικισμού (από το πρόγραμμα Θησέας)
• Αναπλάσεις χώρων εντός του οικισμού
• Εκπόνηση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης με προτεραιότητα στον οικισμό Σκαμνού ο οποίος παρουσιάζει οικιστικό ενδιαφέρον.

2.Το πρόγραμμα του Συνδυασμού για την επόμενη τετραετία θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και αποφάσεων των συμμετεχόντων σε αυτόν.

3. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που δρουν εντός του Δήμου μας, έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας, τόσο με υλική, όσο και με ηθική υποστήριξη. Κατά καιρούς ο Δήμος θέτει υπό την αιγίδα του πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Συλλόγων, όταν αυτοί δεν επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες θεσμικές λειτουργίες του οργανωμένου κράτους, αλλά υπάρχουν σαφή τα όρια στις περιοχές ευθύνης του κάθε φορέα.

Γενικότερα έχουμε αποδείξει ως Δημοτική αρχή, ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού. Παναγιώτης Ριζάκος
Δημοτικός Σύμβουλος

1.Αγαπητοί εκδότες της έγκριτης εφημερίδας ΦτΣ,

η σημερινή χρονική συγκυρία βρίσκει το Συνδυασμό της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, στον οποίο συμμετέχω, απογοητευμένο από την έως τώρα λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία οι δημότες του Δήμου μας με την ψήφο τους εμπιστεύθηκαν για δεύτερη τετραετία στον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Παναγιώτη Σπαθούλα.

Χωρίς να είμαι άνθρωπος των μηδενικών απόψεων, συμμετέχοντας σε πολλές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφιζα τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου.

Όμως η τελική άποψή μου είναι ότι ο Δήμος μας μετά από 8 χρόνια διοίκησης από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Σπαθούλα, δίνει την εικόνα διάσπαρτων τοπικών διαμερισμάτων, όπου ο Δήμαρχος έχει το ρόλο του παλαιού Κοινοτάρχη (Κομματάρχη). Απερίφραστα μπορώ να ισχυρισθώ ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν εμπνεύσθηκε από το όραμα και τις προϋποθέσεις του σχεδίου Καποδίστρια, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη του Δήμου μας να είναι ασήμαντη. Αυτό τεκμηριώνεται και από την διαφοροποίηση αρκετών στελεχών (συνεργατών) του Παναγιώτη Σπαθούλα που δεν το στηρίζουν για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στην 3η τετραετία.

2. Με τα διαφοροποιημένα στελέχη του Συνδυασμού του νυν Δημάρχου και με αρκετά στελέχη του δικού μας Συνδυασμού, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ συνδυασμού για να διεκδικήσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας, με γνώμονα την προσφορά μας πέρα από οποιαδήποτε μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Την προωθημένη ευθύνη της συγκεκριμένης κίνησης έχει αποδεχθεί ο Κώστας Παπαποστόλου, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, με πετυχημένη επαγγελματική πορεία και ηγείται του ψηφοδελτίου. Συμμετέχει στην συγκεκριμένη κίνηση και ο σημερινός αρχηγός της μειοψηφίας Αθανάσιος Καρακάντζας και άλλα στελέχη. Προσωπικά στηρίζω αυτή την κίνηση και θα αγωνιστώ για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμά μας βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και προθύμως θα το θέσουμε στη διάθεσή σας, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί.

3. Πίστευα και πιστεύω στην προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων στις τοπικές κοινωνίες. Διάβασα και εκτίμησα προσωπικά τις τρεις λέξεις: «Σκαμνός, Άνθρωπος, Περιβάλλον», όπως αποτυπώνονται στο εξώφυλλο του καλαίσθητου ημερολογίου σας 2006. Σας ευχαριστώ που μου το στείλατε.

Ξεφυλλίζοντας, ωστόσο, και το εσωτερικό του, διαπιστώνω την προσφορά του Συλλόγου σας στο κοινωνικό σύνολο των Σκαμνιωτών και των φίλων του οικισμού σας. Αξιοπρόσεκτες νύξεις για αρχές, κανόνες, ιδέες και φιλοσοφία μίας συλλογικής πολιτιστικής οργάνωσης. Σας συγχαίρω για την έως τώρα προσφορά σας και σας παροτρύνω να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας για το σύνολο των συγχωριανών σας. Κάποιες στείρες διαφοροποιήσεις συγχωριανών σας, όπου κι αν μου δόθηκε η ευκαιρία, τις επέκρινα χωρίς κανένα δισταγμό.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή τοποθέτησή μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες της ΦτΣ και σας καλώ στο όραμα του νεοσύστατου Συνδυασμού, του οποίου ηγείται ο Κώστας Παπαποστόλου, να συμμετέχετε με εκπρόσωπο του Συλλόγου σας, γιατί πιστεύω, ότι η γνώση σας, η αγάπη σας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε. στο έργο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *