Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στα χωριά μας I

FtS80

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος,
Με 50 εκατομμύρια νεκρούς,
ξέχωρα οι τραυματίες και οι υλικές καταστροφές

υπό Πάνου Φούντα

Είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω τις απόψεις μου, για το τι είναι η Ιστορία, τις οποίες έχω διατυπώσει στην ιστορική μου νουβέλα “Ιστορικά γεγονότα που πρέπει να μείνουν για να διαβάζονται”. Και τούτο για την αλήθεια και μόνον! Παρουσιάζω τα πολεμικά γεγονότα όπως τα είδα και έζησα εγώ… Ναι, είδα και έζησα. Μάχες λοιπόν στον Μπράλο και Θερμοπύλια, στις 20 του Απρίλη του 1941 ανάμεσα στους εισβολείς Γερμανούς και αμυνόμενους Νεοζηλανδούς και Αυστραλούς στον τόπο μου, περιοχή Μπράλου, Καλλιδρόμου, Θερμοπύλια… Τούτοι οι στρατοί ήταν αποικιακοί και μόνο ο στρατηγός τους ήτανε -το αφεντικό- Εγγλέζος, ο Ουΐλσον.
Και προχωρώ: η Ιστορία είναι γραμμένη από γεγονότα, η Ιστορία δεν είναι μυθιστόρημα να την παραποιούμε και να την γράφουμε στα όποια μέτρα μας και ανάλογα με τις όποιες επιθυμίες μας… Η Ιστορία, λοιπόν, είναι ψυχρά γεγονότα, είναι θερμές καταστάσεις που τις δημιουργούνε ανεγκέφαλα δίποδα όντα, που εφαρμόζουν το νόμο του ισχυρού για προσωπικά κέρδη, για προσωπικά οφέλη, χρήματα.
Παράδειγμα, σήμερα 20 Απριλίου 2002 οι Εβραίοι, με το νέο τους Κράτος, τρώνε και κατασπαράσσουν ένα λαό, το λαό της Παλαιστίνης. Αυτοί είναι οι κεφαλαιοκράτες και αυτοί κάνουν πολέμους με ξένα κορμιά προς αυτούς, για πολλά κέρδη, χρήματα…
Η Ιστορία δεν πουλάει ούτε και αγοράζει, είναι παρακαταθήκη των ανθρώπων εκείνων που την γράψανε με αίμα και βάσανα. Είναι αίμα και φως και δεν έχει σχέση με την διανοουμενίστικη καμαρίλα, που παίζει με την αλήθεια, απ’ τη νοοτροπία που δημιουργεί η ίδια, απ’ τα προβλήματά της μέσα στο χρόνο, απ’ τη ζωή της για τη ζωή της.
Έτσι, λοιπόν, την ανθρωπότητα, θέλει τούτη δεν θέλει, την φτάνουν στη σφαγή και στη λαιμαριά, για το σβέρκο της, χωρίς τούτη να τολμάει να σαλέψει ούτε στιγμή από την πείνα της για την πείνα… Έτσι γινότανε πάντα και μέσα στο πέρασμα του χρόνου, χρυσόγλωσσοι, απατεώνες, άρπαγες εγκληματίες, κυνηγοί κεφαλών, τάχα όλοι τους σπουδαίοι, σοφοί, θεο-προσκυνητές, λευκο-επιδερματίες, για εντυπωσιασμό, για εύκολη επιβολή στη μάζα των ανθρώπων της γης. Και όλα τούτα για την αιώνια σκλαβιά και την εκμετάλλευση, για χοντρούς σβέρκους και παχιά σκατά για να βρωμάει ψοφίλας…
Για όλα αυτά τούτη την εποχή, οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, κι ανάμεσα στους δυο και πολλοί άλλοι μικρότεροι και μεγαλύτεροι πόλεμοι… 1939-1945.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες έχουν τον Αδόλφο Χίτλερ στην εξουσία του Κράτους.

Έναν Χίτλερ χωρίς έννοια άνθρωπο, αχόρταγο, ένα τομάρι χωρίς τρίχα και λίπος, για να μην, τα υγρά του σώματός του, φτάνουν στην κορυφή του δέντρου του και τροφοδοτεί τον εγκέφαλό του για ευγενικές ενέργειες. Ήτανε ο άνθρωπος, που τους έκανε όλα όσα θέλανε τούτοι, για να υπερκερδίσουν…
Έτσι, μέσα σε μια 10ετία έφτιαξε στρατό και όπλα, υποτάσσει με τη βία τις θελήσεις όλων των Γερμανών στη δική του θέληση, με συντροφιά του όλους τους κεφαλαιοκράτες, Κρουπς, Γιούνγκερς και όλο το σινάφι αυτού του είδους…

[Eric von Krupp]

eric-von-krupp
1940, έχει σκλαβώσει όλη την Ευρώπη. Μια στρατιωτική μηχανή ανίκητη, για την ώρα και μια προπαγάνδα «πέμπτη φάλαγγα» περί Νέας Τάξης Πραγμάτων, που την είχανε πιστέψει και τα μικρά παιδιά, μέχρι να φτάσουν στο θάνατο απ’ την πείνα, γιατί τα αρπάξανε όλα, μα όλα, οι Γερμανοί για το στρατό τους και το λαό τους, για τούτη την τραγικότητα συμβάλανε οι πλουτοκράτες της κάθε σκλαβωμένης Ευρωπαϊκής χώρας… Μια στρατιά του πολεμάει, πολεμάει μαζί με τους Ιταλούς στη Βόρειο Αφρική, με στρατάρχη της τον Έρβιν Ρόμμελ, τούτος αυτοκτόνησε γιατί θεωρήθηκε συμμέτοχος της συνομωσίας που εκδηλώθηκε εναντίον του Χίτλερ στις 20 Ιουλίου του 1944, τότε που πολλοί άλλοι του στέλνανε τηλεγραφικά συγχαρητήρια επί τη διασώσει του… Σύμμαχος του Χίτλερ και της πλουτοκρατικής Γερμανίας στην Ευρώπη ήτανε η Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος τούτος, ο Μουσολίνι πιάστηκε αιχμάλωτος από τους κόκκινους Ιταλούς παρτιζάνους, με αρχηγό τους τον Βαλέριο και εκτελέστηκε τον Ιούλιο του 1943. Ο Βαλέριος ανακηρύχτηκε ισόβιος βουλευτής στην ιταλική βουλή!!! Τον Μουσολίνι τον εκτελέσανε στο Μιλάνο, τον κρεμάσανε για παραδειγματισμό.

***
Με ιδιαίτερη χαρά και, ας μας επιτραπεί, με υπερηφάνεια, είμαστε σε θέση να πληροφορήσουμε τους φίλους αναγνώστες μας ότι έχουμε το προνόμιο της αποκλειστικής πρώτης δημοσίευσης κειμένων από το προσωπικό αρχείο του Μπραλιώτη συντοπίτη αγωνιστή της Αντίστασης, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Πάνου Φούντα για το πώς βίωσε το ξέσπασμα του πολέμου και ιδιαίτερα στα χωριά τα δικά μας. Φρονούμε ότι πρόκειται για έργο μοναδικό από έναν επίσης μοναδικό σε αφήγηση αγωνιστή που πέρα από το αξεπέραστο, γνήσιο ρουμελιώτικο ύφος και δύναμη έκφρασης, στέκεται στα γεγονότα, σκιτσάρει το τότε κλίμα και τα ανθρώπινα αισθήματα, τεκμηριώνει ό,τι έζησαν οι πιο ηλικιωμένοι επιζώντες, οι γονείς μας, οι συγχωριανοί και συντοπίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *