FtS79 – Η τοπική μας Αυτοδιοίκηση

Εορτασμός Επετείου Εθνικής Αντίστασης

Υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και του Δήμου μας Γοργοποτάμου εορτάσθηκε και φέτος, στις 28 Νοεμβρίου 2004, η επέτειος απόδοσης τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης της περιόδου 1941-44. Το Σκαμνό εκλήθη από τον Νομάρχη κ. Θανάση Χειμάρα και το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σπαθούλα να εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δημήτρης Ευστράτογλου. Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα στο χώρο της ιστορικής γέφυρας του Γοργοπόταμου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο Τεμπέλης του ομώνυμου οικισμού.

Δημοτικά έργα στο Σκαμνό

Με δαπάνη του Δήμου τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος προς Ασπρόστρατα εξασφαλίζοντας δυνατότητα πρόσβασης σε αρκετές οικογένειες – παλαιούς και νέους οικιστές για τους οποίους η προσπέλαση στο σπίτι τους, τους χειμερινούς μήνες ή υπό βροχή, ήταν σχεδόν αδύνατη. Οι πόροι, ωστόσο, ήταν περιορισμένοι και μόνον για πλάτος 3 μέτρων τσιμεντόστρωσης μπόρεσαν να εξαρκέσουν.

Από συζητήσεις που έγιναν, φαίνεται, ένα κενό συνεννόησης, αφού ομολογείται ότι μέσω του Σκαμνιώτικου Συλλόγου θα μπορούσε να καλυφθεί η συμπληρωματική δαπάνη, ώστε να πραγματοποιηθεί μία κάπως σωστότερη τσιμεντρόστρωση. Ασφαλώς σε ένα τέτοιο πλάτος δρόμου, δεν μπορεί να γίνει λόγος για διασταύρωση δύο αυτοκινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παρέμβαση του Συλλόγου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου η τσιμεντόστρωση του παρακαμπτήριου δρόμου πλάτους τεσσάρων μέτρων από Θανάση Τσαντήλα προς Σπύρο Μαυρόγαλο. Ποσό δαπάνης 7.200 Ευρώ καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ειδικές εισφορές μελών του Συλλόγου μας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη για την χαλικόστρωση της πρόσβασης στον Άγιο Αθανάσιο προς την οικία της Μαρίας και Ζιχάντ Ασσάρ και την οικία της Χρυσούλας και Γιώργου Ασπρουλάκη, ήτοι δαπάνης 300 Ευρώ.

Στα δημοτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν έχουμε να προσθέσουμε και την κατασκευή συρματοπλέγματος στην βορειοανατολική πλευρά της παιδικής χαράς – γηπέδου μπάσκετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *