FtS77 – Περισκόπιο ευρύτερης επικαιρότητας

Οι νέοι βουλευτές Φθιώτιδος

Από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε στο νομό μας τρεις βουλευτές, τον κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο (ήδη Υφυπουργό Υγείας), τον κ. Ηλία Καλλιώρα και τον κ. Νίκο Σταυρογιάννη, ενώ 2 βουλευτές ανέδειξε το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ήτοι την κα Τόνια Αντωνίου και τον κ. Λάμπρο Παπαδήμα.

Ευρωεκλογές

Με μεγάλη αποχή που πάντως στη χώρα μας ήταν από τις σχετικά μικρότερες, πραγματοποιήθηκαν οι Ευρωεκλογές (13.06.2004). Η έλλειψη ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων πολιτών για το κοινό μας σπίτι αποτελεί το σημαντικότερο μήνυμα που προβληματίζει. Όσον αφορά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το εκλογικό σώμα κινήθηκε στις ίδιες συντεταγμένες που εκδηλώθηκαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές την 07.03.2004, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο κόμμα της ΝΔ και από την άλλη πλευρά επαναλαμβάνοντας αυστηρότερα το μήνυμα στη μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ για άμεσες και ουσιαστικές τομές. ώστε να επανέλθει και να συμβάλλει στη θετική πορεία του τόπου. Η απουσία του ΔΗΚΚΙ και η πενιχρή συγκομιδή ψήφων του Συνασπισμού επιτρέπουν νέες σκέψεις και αναλύσεις που θα επηρεάσουν μακροχρονιότερα τα πολιτικά μας πράγματα. Η εμφάνιση για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο του ΛΑΟΣ, κόμματος που στηρίχθηκε σε ακραίους βασιλοχουντικούς, ακροδεξιούς, εθνικιστές «υπερπατριώτες», ξενοφοβικούς και φανατικούς θρησκευόμενους ή και άλλους ανεδαφικούς συμπολίτες μας, ίσως και να ωφέλησε τα πολιτικά μας πράγματα, καθώς απαλλάσσεται η ΝΔ από την υφέρπουσα μομφή, ότι δήθεν φιλοξενεί στους κόλπους της στοιχεία του είδους.

Γενικοί Γραμματείς

Νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αναδείχθηκε Γενικός Γραμματέας ο κ. Κωνσταντίνος Έξαρχος που γεννήθηκε στις 23.12.1950 στον Παλαμά Καρδίτσας. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την εκπαιδευτικό κα Ευγενία Καραγιαννακίδου. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε ως Γεωπόνος στον Οργανισμό Βάμβακος στην Καρδίτσα.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Τον άξιο συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Φούρλα, αρχηγό μέχρι πρότινος του Πυροσβεστικού Σώματος με απολύτως επιτυχή θητεία, εξέλεξε ο Κυβέρνηση ως νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας

Τον επίσης συμπατριώτη μας κ. Κ. Τσαμαδιά έχουμε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ευθύνη του κ. Τσαμαδιά θα είναι ο τομέας της Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Το μουσείο της Ακρόπολης

Ένα δικαστικό σίριαλ οδήγησε σε περιπέτειες και μεγάλη καθυστέρηση την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως που συναρτάται με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Δύσκολο να διακρίνει κανείς αν και σε ποια έκταση η αντιδικία που απασχόλησε την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και δρομολογήθηκε μετά από προσφυγή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), αλλά και κατοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη, στηρίζεται σε ουσιαστικές αντιρρήσεις ή εμπεριέχουν και δόση αντιπολίτευσης από τον σημερινό Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Π. Τατούλη, που πρότερον είχε συνταχθεί ε τους προσφεύγοντες και σήμερα, ως υπεύθυνο κυβερνητικό στέλεχος, εκλήθη να προωθήσει το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου επί τη βάσει της οποίας απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις της προσφυγής, αλλά και η ρητή διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον κ. Ζιλ Ντασέν, Πρόεδρο του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», αναζωπυρώνουν τις ελπίδες για την πραγμάτωση αυτού του μεγάλου στόχου.

Ωμή την αλήθεια ή τακτικισμούς;

Το φιάσκο με τον λεγόμενο εθνικό μας αερομεταφορέα το γνωρίζει το πανελλήνιο. Οι αλλεπάλληλες εξυγιάνσεις και απόπειρες ιδιωτικοποίησης έπληξαν καίρια τον Έλληνα φορολογούμενο όλα τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία αυτή αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία άντρο ρουσφετιού και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Βασικοί κανόνες διαχείρισης φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν. Επί σειρά ετών εδώ δεν εφαρμόσθηκε το δίκαιο που εφαρμόζεται και για την μικρότερη ανώνυμη εταιρεία. Ισολογισμοί για σειρά διαχειριστικών περιόδων δεν συντάχθηκαν και, φυσικά δεν ελέγχθηκαν! Διορισμένοι από παράθυρα και πόρτες, υπεράριθμοι, υποαπασχολούμενοι ή και αργόσχολοι, πλην κανονικά μισθοδοτούμενοι συνέπηξαν ομάδα κρούσης και πίεσης των πολιτικών κομμάτων με δέλεαρ τις ψήφους που δεν είναι ευκαταφρόνητες, μιας και μιλάμε για πληθυσμούς ολόκληρους που σηματοδοτούν με τον εναργέστερο τρόπο τα παρακμιακά φαινόμενα των Νεοελλήνων.

Οι νέα εταιρεία, Olympic Airlines, που είναι, υποτίθεται, απαλλαγμένη από τα αμαρτήματα της παλαιάς που ταυτίστηκε με τη σαθρότητα, θεωρήθηκε ότι συγκροτήθηκε πάνω σε σωστές βάσεις, σε τρόπο ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων αγοραστών, καθώς μάλιστα έχει απαλλαγεί από τα χρέη της παλαιάς που την φορτώνεται στις πλάτες του ο άμοιρος Έλληνας φορολογούμενος. Απίστευτα στοιχεία έρχονται, ωστόσο, στο φως της δημοσιότητας, καθώς διαβάζουμε ότι η νέα αυτή εταιρεία ίσως και να είναι χειρότερη σε οργάνωση από την προηγούμενη (Olympic Airways). Ούτε καν λογιστήριο δεν διαθέτει! Για όνομα του Θεού!

Ο νέος πρόεδρος Στάθης Παπαγεωργίου, είπε το αυτονόητο: Ότι η εταιρεία θα πωληθεί και ανάλογα με την αποτίμηση της αξίας της με τα δεδομένα της αγοράς, ενδέχεται να δοθεί και έναντι .. ενός Ευρώ. Βρήκε το μπελά του ο άνθρωπος, καθώς μέχρι τον πρωθυπουργό έφτασε το ζήτημα και τον … «άδειασε» κατά το κοινώς λεγόμενο ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Μεταφορών που άρχισε να λέγει αυτά που ακούγαμε επί χρόνια. «Δεν θα ξεπουληθεί» και παρόμοια.

Ο ελληνικός λαός, όμως, με τη γενναία του απόφαση στις 07.03.2004 έδωσε άλλη εντολή. Όχι πια εμπαιγμούς και πολιτικάντικα καταδικασμένα τερτίπια πίσω από την πλάτη του και σε βάρος της τσέπης και αξιοπρέπειάς του! Με αυτές τις αποτυχημένες συνταγές δεν πρόκειται να πάει μπροστά ο τόπος, ούτε η νοοτροπία του νεοέλληνα θα βελτιωθεί..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *