Σήραγγα Καλλιδρόμου

FtS77

Καταλυτικές προβλέπεται να είναι οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας μετά την ολοκλήρωση του έργου εκτροπής της σιδηροδρομικής γραμμής μέσω της σήραγγας Καλλιδρόμου.

Με μόνη την εκτροπή αυτή και την παράκαμψη της σημερινής διαδρομής Τιθορέα – Αμφίκλεια – Μπράλος – Γέφυρα Παπαδιάς, Ασωπός – Γοργοπόταμος – Λιανοκλάδι θα μειωθεί η διαδρομή κατά μισή ώρα περίπου. Ωστόσο ολόκληρη η περιοχή που παρακάμπτεται, κυρίως οι δικοί μας οικισμοί γύρω από την Αμφίκλεια, Πολύδροσο, Μπράλο, Γραβιά κλπ θα αποστερηθεί της σιδηροδρομικής σύνδεσης. Ειδικότερα για το Σκαμνό η σιδηροδρομική σύνδεση που σήμερα πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα υποκατασταθεί από νέο σταθμό στην περιοχή Θερμοπυλών δηλ. σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, αντί των 4-5 χιλιομέτρων της σήμερον.

Οι μέχρι τώρα εργασίες δεν έχουν περαιώσει παρά ένα μέρος του σοβαρού αυτού έργου που περιλαμβάνει 9 χιλιόμετρα διπλής σήραγγας από το στόμιο της περιοχής Τιθορέας και απολήγει στην ανατολική περιοχή του Καλλιδρόμου κοντά στον οικισμό Κόμνηνα. Για την αποπεράτωση του έργου γίνεται νέα δημοπράτηση και η εγκατάσταση του εργολάβου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η πλήρης ολοκλήρωση της νέας γραμμής τοποθετείται σε 4-5 χρόνια από σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *