FtS78 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Επαφές με εκπροσώπους ΟΤΑ

Με σειρά επαφών του Προέδρου και λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σκαμνού επιδιώκεται η ανάπτυξη σχέσεων εποικοδομητικής συνεργασίας. Έτσι λοιπόν από τον Πρόεδρο κ. Δ. Ευστράτογλου πληροφορούμαστε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Σκαμνού – Οίτης κ. Πολύκαρο Αστρακά με στόχο την καλή συνεργασία.

Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος κ. ΔΕ συνοδευόμενος από νέους οικιστές του Σκαμνού επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Π. Σπαθούλα και τους Αντιδημάρχους κκ Μητσόπουλο και Σγάγια, όπου σε καλό κλίμα συζητήθηκαν διαφορά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι συγχωριανοί με κυρίαρχο αυτό της κατάστασης των δρόμων πρόσβασης για το οποίο ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να δώσει λύση.

Από τις επαφές της ηγεσίας του Συλλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση προκύπτει ότι προωθούνται για το Σκαμνό τα εξής έργα:

1. Ανάπλαση παιδικής χαράς. Κατασκευή συρματοπλέγματος ύψους 4 μέτρων. Κιόσκι και αναμόρφωση δρόμου αναστροφής, ώστε τα αυτοκίνητα να μην εισέρχονται στην πίστα του μπάσκετ.
2. Φωτισμός του κεντρικού δρόμου Κόμβος – Γούπατο
3. Διάθεση 5 πρόσθετων κάδων απορριμμάτων

Κατά της ΦτΣ ο Δήμαρχος

Την πλήρη απογοήτευσή του για τη ΦτΣ εξέφρασε ο Δήμαρχος στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Δεν απέκρυψε μάλιστα να πει, σύμφωνα με όσα μας διαμηνύει ο κ. Δ. Ευστράτογλου, ότι εδώ και κάμποσο καιρό δεν διαβάζει καν την εφημερίδα μας, η οποία δεν προβάλλει το έργο του Δήμου στο Σκαμνό.

Εμείς με τη σειρά μας και μετά από μία ενδελεχή ανασκόπηση και επανεξέταση, βλέπουμε ότι δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε σε ό,τι καλό έγινε. Το Δήμαρχο τον υποστηρίξαμε μαζικά στις εκλογές και τον εμπιστευθήκαμε. Δική μας η ευθύνη, δική του η ηθική υποχρέωση απέναντί μας να σεβαστεί την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του. Ρουσφέτι δεν ζητήσαμε, ούτε για το Σκαμνό, ούτε –πολύ περισσότερο προσωπικό- ούτε, ασφαλώς, προτιθέμεθα να το κάνουμε στο μέλλον. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μακράν και έξω από τις συνήθειές μας. Αντίθετα δεν απεμπολήσαμε το δικαίωμά μας με ευθυκρισία και ευπρέπεια να στεκόμαστε απέναντι και σε φίλους που ασκούν δημόσιο λειτούργημα. Αν ο φτωχός απολογισμός των πεπραγμένων του Δήμου στην περυσινή χρονιά, που έγινε αντικειμενικά με ευρεία συμμετοχή Σκαμνιωτών, είναι εξαιρετικά απογοητευτικός, προκάλεσε δυσφορία στο Δήμαρχο, δεν ευθύνεται η ΦτΣ που απλά καταγράφει αυταπόδεικτα πράγματα.

Έτσι, λοιπόν, υπεραισιόδοξοι συνεργάτες της ΦτΣ που βαυκαλίζονται από τα εγκώμια πλήθους εγκυροτάτων παραληπτών της ΦτΣ για την ταπεινή μας προσπάθεια και μας τοποθετούν στις πλέον αξιόλογες εκδόσεις της ευρύτερης περιοχής, προχώρησαν υπερβολικά τις σκέψεις τους, ότι επίκειται γενναία στήριξή μας από το Δήμο, μπορούν τώρα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε και κάτω από τα νέα δυσμενή δεδομένα.

Εκδρομή του Δήμου στα Μετέωρα

Μία όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου που συνήθως τυχαίνει καλής υποδοχής από αρκετούς συγχωριανούς, υλοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα Σεπτεμβρίου με εκδρομή στα Μετέωρα. Ο εκπρόσωπός μας, όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση, Πολύκαρπος Αστρακάς, αντί να κοινοποιήσει τη σχετική αναγγελία όπως πρέπει, ειδοποίησε επιλεκτικά μερικούς μόνον συγχωριανούς και απέκλεισε άλλους, που δικαίως διαμαρτύρονται, ευτελίζοντας, έτσι, την όντως θετική ενέργεια του Δήμου. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Σύλλογος σε αντίστοιχη πρόσφατη εκδρομή που διοργάνωσε, έδωσε τη δέουσα ευρεία δημοσιότητα με έγκαιρη ανακοίνωση στο χώρο του Ιατρείου, εξασφαλίζοντας έτσι όχι μόνον μία καλή συμμετοχή, αλλά και την απόλυτη ικανοποίηση των συμμετασχόντων και μάλιστα χωρίς να ελέγχεται αν είναι μέλη ή όχι του Συλλόγου, αν εισφέρουν στην κάλυψη της δαπάνης ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *