FtS74 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Δημοτικός φωτισμός

Σε επέκταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού προχωράει ο Δήμος Γοργοποτάμου, πληροφορηθήκαμε πρόσφατα. Ο Δήμος υλοποιεί ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν στην λαϊκή συνέλευση του οικισμού Σκαμνού τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου παρέστη ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και ο ένας εκ των δύο τοπικών συμβούλων του Σκαμνού, ο κ. Ευθύμιος Ν. Τζιβάρας.

Περιέργως η εντολή υλοποίησης του σχεδίου αυτού δόθηκε στον κ. Πολύκαρπο Αστρακά, τον τοπικό σύμβουλο Σκαμνού, που απουσίαζε από τη λαϊκή συνέλευση και παρέλειψε την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο προς Ασπρόστρατα, όπου αυτές τις μέρες εγκαινιάζονται τα δύο όμορφα σπίτια των οικογενειών Θανάση Τσαντήλα και Αντώνη Μαζονάκη. Όταν αυτό αποκαλύφθηκε, στη φάση του σχεδιασμού, έγινε πάραυτα η επισήμανση, η αναγκαιότητα της οποίας με ιδιαίτερη έμφαση υπογραμμίσθηκε και στην κορυφαία διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης. Ο εντεταλμένος για το σχεδιασμό τοπικός σύμβουλος, αρνήθηκε να διορθώσει το σχέδιο, όπως αποφασίσθηκε. Ο αντιδήμαρχος κ. Μητσόπουλος που κλήθηκε να παρέμβει, ώστε να διορθωθεί ένα λάθος, μία αδικία, αλλά και να μην τρωθεί το κύρος της λαϊκής συνέλευσης και του μισού δημοτικού συμβουλίου που παρέστη σ΄ αυτήν, ατυχώς δεν το έπραξε. Περιορίσθηκε να δηλώσει ότι ο μόνος αρμόδιος είναι ο Πολύκαρπος Αστρακάς, που με τη σειρά του, ισχυρίσθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι …. δεν υπέβαλαν αίτηση!

Οι ατυχείς νέοι συγχωριανοί που έχουν κερδίσει την αγάπη και εκτίμηση απ΄ όλο το χωριό υπεβλήθησαν στη δαπάνη του 1,6 εκ. δραχμών για να αποκτήσει ο δρόμος τους δημοτικό φωτισμό.

Δεν προχωρούμε σε κρίσεις και σχόλια. Τα αφήνουμε στους αναγνώστες της ΦτΣ.

Δικαστικές περιπλοκές του Δήμου μας

Από τοπική εφημερίδα της ευρύτερης περιοχής προέρχεται η είδηση ότι ο Δήμος Γοργοποτάμου και η προϋφιστάμενη Κοινότητα Βαρδατών, ενεπλάκησαν σε δικαστικό αγώνα κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κλπ. Ενάγων φέρεται να είναι επενδυτής που ήθελε να αναπτύξει μία επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά αντίθετη γνώμη είχε η Κοινότητα Βαρδατών. Την ίδια θέση κατά του επενδυτή έλαβε και το διάδοχο Καποδιστριακό σχήμα του Δήμου Γοργοποτάμου με συνέπεια να καταδικαστούν σε ποινές φυλάκισης στελέχη της τοπικής μας αυτοδιοίκησης, αλλά και να επιβληθεί σοβαρό πρόστιμο σε βάρος του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *