FtS75 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Νέοι συγχωριανοί

Πλουσιότερο και ευτυχέστερο έγινε το χωριό μας!

Πράγματι τούτο είναι αληθές καθώς τις μέρες των Χριστουγέννων εγκαταστάθηκαν στο Σκαμνό, στα πανέμορφα νεόδμητα σπίτια τους οι δύο νέες οικογένειες του Θανάση και της Χριστίνας Τσαντήλα, καθώς και του Αντώνη και Έφης Μαζωνάκη. Τα παιδιά των οικογενειών, χαριτωμένα αγγελούδια, αλλά και συγγενείς των ζευγαριών μοιράστηκαν τη χαρά τους εγκαινιάζοντας τις νέες κατοικίες των.

Γίναμε πλουσιότεροι και το δηλώνουμε δημοσίως, όχι απλά και μόνο από λόγους αβρότητας, όπως συνηθίζεται. Οι κατοικίες, εν πρώτοις, ως αρχιτεκτονική συμβολή στον οικισμό βαθμολογούνται με το άριστα καθώς σεβάστηκαν το τοπικό στυλ με τη λιθοδομή, το ξύλο και το κεραμίδι. Όσοι είχαμε την ευκαιρία να χαιρετίσουμε τους νέους συγχωριανούς επισκεπτόμενοι το εσωτερικό των κατοικιών, έχουμε να ομολογήσουμε ότι κι εδώ ο βαθμός είναι άριστα. Η καλαισθησία των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με την μεγάλη συμβολή του μοναδικού Σκαμνιώτη μηχανικού Κώστα Γέμελου, του οποίου η αρχιτεκτονική ευαισθησία και κατασκευαστική ποιότητα που συναγωνίζονται το ψυχικό του μεγαλείο, αποτελούν μαθήματα για όλους τους συγχωριανούς και όχι μόνον. Η λιθοδομή με περίτεχνες επεξεργασίες, οι εμφανείς ασοβάτιστες πέτρινες επιφάνειες, οι ξύλινοι πελεκητοί δοκοί οροφής, το τζάκι, τα κατάλληλα ξύλινα έπιπλα, αντλούν, ό,τι το ομορφότερο παρουσίασε η τοπική παράδοση, συμβιβάζοντας διακριτικά το παραδοσιακό στοιχείο με την σύγχρονη άνεση και τεχνολογία στη θέρμανση και το λοιπό οικιακό εξοπλισμό.

Με την παρουσία των νέων συγχωριανών γίναμε στ΄ αλήθεια πλουσιότεροι, γιατί είχαμε τη χαρά να συνεορτάσουμε μαζί με δεκάδες επίσης άλλων συγχωριανών στις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο πολιτιστικός σύλλογος και είδαμε πόσο τα νέα μέλη του οικισμού μας είναι κοινωνικά, ευπροσήγορα, με υποδειγματική σεμνότητα, ψυχικό μεγαλείο και ευπρέπεια. Και τούτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι τους διαπρέπουν επαγγελματικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Είδαμε την αυθόρμητη αγάπη τους και συμπάθεια προς κάθε συγχωριανό. Είδαμε τις γενναίες οικονομικές συνδρομές στο Σύλλογο που προωθεί έργα κοινωνικού χαρακτήρα για το καλό του χωριού και των ανθρώπων του. Μας εντυπωσίασε ευχάριστα, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε ποσότητα και ποιότητα, εισφορά βιβλίων (περιλαμβάνονται σημαντικά πολύτομα έργα εγκυκλοπαίδειας και άτλαντος) από το Θανάση Τσαντήλα που μεταφέρθηκαν σε αρκετά χαρτοκιβώτια.

Μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των μελών και φίλων του Σκαμνιώτικου Συλλόγου, εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχές μας στις δύο οικογένειες, προσευχόμενοι στο Μεγαλοδύναμο, να τους χαρίζει χαρά, υγεία, προκοπή και ευτυχία. Ταυτόχρονα εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για τη θετικότατη και πολύπλευρη συμμετοχή και συνεισφορά των στη μικρή μας κοινωνία.

Μας άφησε η Ελευθερία Σάπιου

Στις 30 Ιανουαρίου 2004, μέσα σε διάστημα ενός μόλις εξαμήνου από το χαμό του συζύγου της, εγκατέλειψε τα εγκόσμια η Ελευθερία Σάπιου (82), η μητέρα του πανοσιολογιοτάτου Πατρός Ιγνατίου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον πατέρα Ιγνάτιο και τα λοιπά τέκνα της εκλιπούσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *