FtS76 – Περισκόπιο ευρύτερης επικαιρότητος

Η «νέα σελίδα»

Σημαντική εξέλιξη συνιστά για τον τόπο μας η αλλαγή που προέκυψε από τη λαϊκή ετυμηγορία στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004. Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε σε γενικές γραμμές ένα νέο πολιτικό πολιτισμό στη χώρα μας. Τούτ΄ αυτό διαπιστώθηκε και στην διαδικασία παραλαβής και παράδοσης στα πόστα των διάφορων Υπουργών.

Το γεγονός αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη για την κοινωνία του Σκαμνιώτικου Πολιτιστικού Συλλόγου. Στον οικισμό αυτό όπου αντιπαραθέσεις που ξεκινούν από τον εμφύλιο και είναι οξύτατες, έγινε μπορετό, εδώ και πολλά χρόνια, να αμβλυνθούν οι διαφορές, να αναπτυχθεί ο διάλογος και η ορθή κρίση και εν τέλει να καλλιεργηθεί μία ομοψυχία μεταξύ των μελών του πολιτιστικού μας Συλλόγου. Είναι ευρέως δεκτό ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί μετέχουν και εισφέρουν, όλοι τους στο μωσαϊκό του κοινοβουλίου μας και ο καθένας εξ αυτών κομίζει το δικό του μήνυμα, τη δική του αλήθεια που αξίζει του σεβασμού μας. Εκ παραλλήλου, εμπεδώσαμε στον Σκαμνιώτικο Σύλλογο, εμείς οι ψηφοφόροι, ότι δεν αντλούμε ιδιαίτερο κύρος φορώντας και προβάλλοντας με πάθος και με παρωπίδες το κομματικό καπέλο που επιλέξαμε. Τέτοιες συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν εξελιγμένη κοινωνία. Οι μεγάλοι πρωτεργάτες, οι άξιοι πρωταγωνιστές που μετέχουν δραστικά στην κοινωνική προσφορά του Συλλόγου μας, ανήκουν, καθ΄ ό έχουν το απόλυτο και αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό δικαίωμα, σε διάφορες παρατάξεις και ο καθ΄ ένας είναι σεβαστός και αγαπητός.

Μέλλει να δούμε στην πράξη αν η μεταστροφή του εκλογικού σώματος θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως μία καίρια τομή στην πορεία του τόπου μας. Το εκλογικό σώμα ζύγισε, σκέφθηκε, αξιολόγησε και αποφάσισε.

Αν οι δεκαετίες της περιόδου του ’50 και ’60 ήταν αυτές που δέσποσε στα πολιτικά μας πράγματα μονοκομματικά, η συντηρητική παράταξη, για να ακολουθήσει η ταραγμένη δεκαετία του ’60 και ’70 με την καταραμένη χούντα, ακολούθησε η εικοσαετία του ’80 και ’90 που επικυριάρχησε με συντριπτική πλειοψηφία μέχρι και 48% η σοσιαλιστική παράταξη. Η τελευταία στηρίχθηκε και κέρδισε τις καρδιές των ηττημένων του εμφυλίου, οπαδών της αριστεράς και δήλωσε υποστήριξη στον μη προνομιούχο και αδικημένο συμπολίτη μας. Πολλοί από τους στόχους επιτεύχθηκαν, άλλοι, όμως, όχι. Στο μεταξύ προσπάθειες ενός διεμβολισμού των δύο μεγάλων παρατάξεων με την ΔΗΑΝΑ του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, της ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά, των Φιλελευθέρων του Στέφανου Μάνου, του ΚΕΠ του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν μπόρεσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Η φθορά του ΠΑΣΟΚ από τη μια και ο ανανεωμένος λόγος του ηγέτη της ΝΔ από την άλλη πλευρά έγειρε την πλάστιγγα, καθώς ένα ισχυρό ρεύμα κεντρώων πολιτών αποφάσισαν την μετακίνησή τους στον μοναδικό πλέον φορέα αλλαγής πορείας, τη ΝΔ. Η μεταστροφή αυτή είναι αισθητή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα στο χωριό μας, στο Δήμο μας, στο Νομό μας.

Ευχόμαστε καλή τύχη στη νέα Κυβέρνηση και την ευχή να μείνει προσηλωμένη στις διακηρύξεις του Κώστα Καραμανλή, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πρόνοια, την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και μη προνομιούχων, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αναδιοργάνωση της σάπιας κρατικής μηχανής, τη μέριμνα για την παιδεία, τον πολιτισμό που είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του τόπου μας, την οικονομική ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει περισσότερο τους νέους και τις γυναίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *