FtS76 – Τα οικονομικά του Συλλόγου

Δεν λάβαμε τον κατάλογο με τις οικονομικές συνδρομές του διμήνου που πέρασε, από τον αγαπητό φίλο, ταμία του Συλλόγου, κ. Γεώργιο Μιχ. Αστρακά. Θα το πράξουμε στην αμέσως επόμενη περίοδο – φύλλο της ΦτΣ.

Αισθανόμαστε, ωστόσο, υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνον οι χρηματικές ενισχύσεις, όσο ασφαλώς και αν αποτελούν το βασικό μέσο λειτουργίας και παραγωγικής δράσης, αλλά είναι και άλλοι, ιδιαιτέρως σημαντικοί τρόποι που υπογραμμίζουν την αγάπη και ουσιαστική στήριξη των μελών στο Σύλλογο και το Σκαμνό. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, αυτές οι πρωτοβουλίες και χειρονομίες υπερακοντίζουν τις οικονομικές συνδρομές.

Έτσι λοιπόν από τη θέση αυτή έχουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες και εγκάρδια συγχαρητήρια εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών στελεχών του Συλλόγου μας και της ΦτΣ:

Στην Ροδοθέα και Κώστα Τζιβάρα που πρόσφεραν για διακόσμιση του χώρου του πνευματικού κέντρου του Συλλόγου
• σπάνιο έπιπλο, φωνόγραφο, οικογενειακό κειμήλιο χρονολογούμενο στις αρχές του περασμένου αιώνος
• Παραδοσιακό γυναικείο ένδυμα, «σιγκούνι» για να κοσμήσει τον ίδιο χώρο.

Στην Μαρία Ρωμέση –Αποστολοπούλου που ανέλαβε τη δαπάνη 185 Ευρώ για την κατάλληλη, όσον και απαραίτητη, καλαίσθητη κατασκευή προστατευτικής βιτρίνας – κάδρου για την τοποθέτηση του δώρου της Ροδοθέας,το «σιγκούνι»

Στον Αντώνη Μαζωνάκη, που με το σπάνιο ήθος και τη διάθεση προσφοράς του δεν απουσιάζει από καμία εθελοντική εργασία εξωραϊσμού και στήριξης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, δίνοντας σε όλους μας φωτεινό παράδειγμα ήθους. Μηχανολόγος Μηχανικός, ο ίδιος, δεν αφήνει αχρησιμοποίητες τις γνώσεις του και καταπιάνεται, όχι μόνον με τα εξελιγμένα ζητήματα, αλλά και τα απλά με τη σεμνότητα που του υπαγορεύει το ψυχικό του μεγαλείο. Οι καταστραμμένες λάμπες στα παρτέρια του Ιατρείου αντικαταστάθηκαν από τον Αντώνη, ενώ συμμάζεψε και άλλες ατέλειες στο χώρο και περίβολο του Πνευματικού κέντρου.

Τα στελέχη της ΦτΣ έχουμε ιδιαίτερους λόγους να ευχαριστούμε τον Αντώνη, γιατί αποδεικνύεται αξεπέραστος φωτορεπόρτερ χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και την ηλεκτρονική διαχείριση, κάτι που δίνει ποιότητα, ταχύτητα και ευκολία στη δουλειά μας.

Στη Γιούλη Ζαλαώρα- Μακαρώνη και το σύζυγό της Γιώργο, ιδιοκτητών της ομώνυμης βιομηχανίας Ρυζιού και άλλων οσπρίων, για την αδιάλειπτη δωρεάν διάθεση μεγάλης ποσότητας και εκλεκτής ποιότητας σε φασόλια για την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, μία τακτική χειρονομία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και στην εκδήλωση της πανελλήνιας συγκέντρωσης των Ορειβατών για το φαράγγι του Ασωπού και δίνει συνέχεια, σαν ιερή παρακαταθήκη, στην πρακτική του αείμνηστου Τάκη Ζαλαώρα

Στον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού μας Συμβουλίου Δημήτρη Στεργίου, τον μοναδικό αυτό άνθρωπο που βρίσκεται στην πρώτη θέση μέσα στις καρδιές μας και άξιο συγχωριανό με την τεράστια προσφορά του στο Σύλλογο, που, όπως και ο Αντώνης, όπου κι αν βρεθεί προσφέρει, προσφέρει και μόνον προσφέρει. Ξέρει και μπορεί να δημιουργεί τόσο στα πολύ δύσκολα και δαπανηρά, σαν μεγάλος κατασκευαστής πολυτελών συγκροτημάτων κατοικιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και στα απλά πράγματα. Έτσι, λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να παραβγεί στο Δημήτρη στο ψήσιμο στην ψησταριά, αλλά είναι αυτός που πέτυχε το άριστα και στη φετινή νοστιμότατη φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας!

Στις Κυρίες Τούλα Ευστράτογλου και Κούλα Γεμέλου που παρά τις μεγάλες οικογενειακές τους υποχρεώσεις βρίσκουν πάντα το χρόνο να ασχοληθούν με τον ευπρεπισμό του χώρου του πνευματικού μας κέντρου και να συνδράμουν αποφασιστικά στην επιτυχία της κάθε εκδήλωσης του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

Στον διακεκριμένο Μπραλιώτη Δικηγόρο κ. Γεώργιο Αλμπούρα, που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιώς, που δεν παραλείπει να δείχνει την αγάπη και εκτίμησή του στον Σύλλογό μας με γενναίες οικονομικές συνδρομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *