FtS73 – Η Συνέλευση

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου (=ΔΣ) πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια συνέλευση ανήμερα της Παναγίας στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου (σχολείο) του Σκαμνού. Λόγω του θανάτου του αείμνηστου Βασίλη Π. Αποστολοπούλου που κηδεύτηκε ώρα 11:30, ανήμερα της Παναγίας, κρίθηκε αναγκαία η μετάθεση της ώρας έναρξης των εργασιών της συνέλευσης από τις 11:00 στις 17:30. Εξ άλλου η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου παραχωρήθηκε στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος συγχωριανού, για καφέ και την έκφραση των συλλυπητηρίων στους πενθούντες.

Το χρώμα στη συνέλευση έδωσε η εξαγγελία της πρώιμης παραίτησης του ΔΣ και η ως εκ τούτου ανάγκη διενέργειας πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

sinelefsi6

Πρόεδρος της συνέλευσης ορίσθηκε μετά από ψηφοφορία ο κ. Γεώργιος Λ. Αστρακάς, ενώ Γραμματέας ορίσθηκε με τον ίδιο τρόπο ο κ. Ηλίας Στεργίου.

Επί του σκέλους του απολογισμού κατατοπιστική είναι η έκθεση των ελεγκτών στην οποία διαλαμβάνονται και τα εξής:

Οι υπογραμμένοι ελεγκτές, εκλεγμένοι από την συνέλευση των μελών του πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, προέβημεν σήμερον την 13ην Αυγούστου 2003 στον έλεγχο των οικονομικών και της διαχείρισης της δωδεκάμηνης περιόδου από 13.08.2002 μέχρι την 13.08.2003.

Για τη διενέργεια του ελέγχου τέθηκαν προθύμως στη διάθεσή μας το βιβλίο ταμείου, τα παραστατικά δαπανών και τα παραστατικά εισπράξεων. Επίσης μας δόθηκαν από τον Ταμία κ. Γεώργιο Μιχ. Αστρακά διευκρινίσεις, όποτε αυτές μας χρειάσθηκαν.

Ο έλεγχός μας στηρίχθηκε στην αντιπαραβολή των παραστατικών εσόδων και εξόδων που μεταφέρθηκαν με ακρίβεια στη τηρούμενο βιβλίο ταμείου. Τόσο οι δαπάνες, όσο και τα έσοδα, στηρίζονται σε παραστατικά.

Τα ποσά των πόρων που εισέρευσαν ανέρχονται σε 14.206,91 Ευρώ και διαρθρώνονται ως εξής:

Ομαδοποίηση ποσό σε Ευρώ
Υπόλοιπο ταμείου κατά την έναρξη 1.288,26
συνδρομές και ενισχύσεις μελών και φίλων 5.879,15
λαχεία και έσοδα γιορτής 15-Αύγουστου 2002 2.605,50
επιχορήγηση Υπουργείου Πολιτισμού 1.470,00
επιχορήγηση Δήμου Γοργοποτάμου για πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού 2002 734,00
ταμειακή διευκόλυνση κ. Κ. Γέμελου προς το Σύλλογο 2.230,00
σύνολο 14.206,91

Το ποσό των εκταμιεύσεων εξ άλλου ανήλθε σε 14.176,47 Ευρώ και αναλύεται ως εξής:

Ομαδοποίηση ποσό σε Ευρώ
Αποπληρωμή περυσινού χρέους στα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ Δ. Στεργίου και Κ. Γέμελο 5.074,29
έξοδα εκδηλώσεων 15-Αύγουστου 2002 1.512,70
έξοδα εφημερίδας 1.790,00
αποπεράτωση παρεμβάσεων στον Άγιο Αθανάσιο 359,00
Κιόσκι 2.970,00
Λοιπά διάφορα (άλλες γιορτές, αφίσες Ασωπού, ΔΕΗ, καύσιμα θέρμανσης κλπ) 2.470,48
σύνολο 14.176,47

Το υπόλοιπο ταμείου για την νέα περίοδο ανέρχεται σε 30,44 Ευρώ, κατατεθειμένο (ποσό 27,18 Ευρώ) σε λογαριασμό ταχυδρομικού ταμιευτηρίου.

Συμπερασματικά σημειώνεται ότι ο Σύλλογος πέτυχε να αποπληρώσει το περυσινό χρέος που σχετίζεται με το ωραίο έργο Αγίου Αθανασίου και προχώρησε στις συνήθεις δραστηριότητές του. Σημαντική κρίνεται η ενέργεια ανακατασκευής του στεγάστρου μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο, που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε από λόγους που δεν αποδίδονται στο Σύλλογο.

Ομόφωνα η Συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό και απήλλαξε το απερχόμενο ΔΣ από κάθε ευθύνη για την υπόλογο περίοδο, ενώ εν συντομία συζητήθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης και βελτίωσης μερικών σημείων του καταστατικού, πρόταση επί της οποίας πάρθηκε θετική απόφαση και εντολή για υλοποίηση από το επόμενο ΔΣ.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Συνέλευσης προχώρησε στην επόμενη θεματική ενότητα που ήταν η ανάδειξη νέου ΔΣ και προς το σκοπό αυτό απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Συλλόγου να στέρξουν και να δεχθούν να υπηρετήσουν το Σύλλογο και το χωριό βάζοντας υποψηφιότητα τόσο για το Σώμα του ΔΣ, όσο και για το Ελεγκτικό Σώμα και τούτο επειδή μέχρι και την ταχθείσα προθεσμία της 10ης Αυγούστου 2003, ουδεμία υποψηφιότητα εκδηλώθηκε. Η προτροπή του κ. Γεωργίου Λ. Αστρακά είχε θετική απήχηση στους Σκαμνιώτες που ανταποκρίθηκαν την τελευταία στιγμή.

Πάντα υπό την έγκριση της Συνέλευσης αναδείχθηκε εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τους κκ Σπύρο Βουτσινά (Πρόεδρος), Ευθύμιο Τζιβάρα και Λάμπρο Νιάφα, οι οποίοι με απόλυτη επιτυχία έφεραν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε.

Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και τους σταυρούς προτίμησης (πρώτος ο κ. Δημήτρης Ευστράτογλου), συγκροτήθηκε την επομένη σε ειδική πρώτη συνεδρίαση το νέο ΔΣ σε Σώμα κατανέμοντας στα μέλη του ρόλους και αρμοδιότητες, ως ακολούθως:

Διοικητικό Συμβούλιο:

Δημήτρης Ευστράτογλου, Πρόεδρος
Δημήτρης Στεργίου, Αντιπρόεδρος
Μαρία Τζιβάρα-Τσεμπερλή, Γενική Γραμματεύς
Γεώργιος Μιχ. Αστρακάς, Ταμίας
Αθανάσιος Ακρίβος, Σύμβουλος
Μαρία Ν. Αποστολοπούλου, Αναπληρωματική Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Ε/Μ Τζιβάρας, Αναπληρωματικός Σύμβουλος

Η θητεία του ΔΣ είναι τετραετής, εκτός και αν η επικείμενη τροποποίηση του καταστατικού σμικρύνει την περίοδο, καθώς φέρεται ήδη να απασχολεί το Σύλλογο.

Η εξελεγκτική επιτροπή εξ άλλου συγκροτείται ως ακολούθως:

Γεώργιος Στεφανή Τζιβάρας
Κούλα Γέμελου
Γεώργιος Αποστολόπουλος
Γεώργιος Λ. Αστρακάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *