Δώσε αίμα – δώσε ζωή. Ίσως αύριο το χρειαστείς κι εσύ!

FtS70

υπό Γεωργίου Πούλιου,
Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω, Αθηνών

Αγαπητέ αναγνώστη, δώσε αίμα χωρίς φόβο. Η προσφορά αίματος είναι πηγή ζωής. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Οι ανάγκες είναι καθημερινές.

Αγαπητέ αναγνώστη, δώσε το αίμα σου άφοβα. Έτσι θα προλάβεις μια ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, από Μεσογειακή Αναιμία, από τροχαίο ή εργατικό ατύχημα που έχει ανάγκη σοβαρής χειρουργικής επέμβασης.

Αγαπητέ αναγνώστη, δώσε αίμα τώρα άφοβα, για να προλάβεις κάθε είδος αιμορραγίας.

Αγαπητέ αναγνώστη, το να προσφέρεις το αίμα σου, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και βοηθάς ένα συνάνθρωπό σου που κινδυνεύει.

Αγαπητέ αναγνώστη, αίμα μπορείς να δώσεις 2 και 3 φορές το χρόνο. Κάποια στιγμή θα χρειαστείς εσύ, ο συγγενής σου ή κάποιος φίλος σου.

Αγαπητέ αναγνώστη, δώσε το αίμα σου. Μη το αφήνεις το αίμα σου μέσα στις φλέβες σου να πηγαίνει χαμένο. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα πολύ γρήγορα να παράγει άλλο και μάλιστα ανανεωμένο.

Αγαπητέ αναγνώστη, κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Αγαπητέ αναγνώστη, δίδοντας αίμα έχεις την ηθική ικανοποίηση, ότι βοήθησες ένα συνάνθρωπό σου, έσωσες μια ζωή.

Αγαπητέ αναγνώστη, σήμερα πήγαινε στο πλησιέστερο κέντρο αιμοδοσίας.

***
Το κείμενο αυτό του διακεκριμένου αρθρογράφου μας κ. Γεωργίου Πούλιου, ήρθε πριν πληροφορηθούμε για την εισαγωγή του υπέροχου συγχωριανού μας Γιώργου Τζιβάρα [του Στεφανή] μέσα Φεβρουαρίου ΄03 στο Νοσοκομείο Υγεία για εγχείρηση καρδιάς που απαιτεί αρκετές φιάλες αίμα. Στη διάρκεια κοπής της πίτας του Συλλόγου, 08.02.2003, ο Πρόεδρος Κώστας Γέμελος, ενημέρωσε τους συγχωριανούς κι ελπίζουμε να συνδράμουν το Γιώργο. Ευχόμαστε περαστικά στο καλό μας φίλο και άξιο στέλεχος του Συλλόγου μας που πάντα στέκεται πρώτος σε κάθε κοινωνική εκδήλωση ανθρωπιάς και προσφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *