FtS71 – Αλληλογραφία

Γεώργιος Στεφανή Τζιβάρας

Προς τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και λοιπά μέλη του Εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Σκαμνιωτών

Με αφορμή την τελευταία περιπέτεια της υγείας μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους όσους με περισσή αγάπη φρόντισαν να συγκεντρωθούν οι φιάλες αίματος που απαιτούνταν για την χειρουργική επέμβαση αρτο-στεφανιαίας παράκαμψης [by pass].

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους αιμοδότες:

• Παναγιώτης Δημ. Τζιβάρα: 4 φιάλες
• Μιχάλη Γεωργίου Αστρακά: 1 φιάλη
• Στέλιο Γεωργίου Αστρακά: 1 φιάλη
• Αθανάσιο Ακρίβο: 1 φιάλη
• Γιάννη Δημ. Ευστράτογλου: 1 φιάλη
• Βασίλη Δημ. Ευστράτογλου: 1 φιάλη
• Στέφανο Ευθ. Τζιβάρα: 2 φιάλες
• Νίκο Γεωργ. Στεφάνη: 1 φιάλη
καθώς επίσης τον άξιο Πρόεδρό μας Κώστα Γέμελο, την σύζυγό του Κούλα Γεμέλου και τον Φάνη Σκαρή που με χαρά προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα, το οποίο δεν χρειάστηκε λόγω μεγάλης προσφοράς.

Ελπίζω να σας συναντήσω όλους το καλοκαίρι στο Σκαμνό και να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τη μεγάλη σας προσφορά, την αγάπη και την συμπαράσταση στην οικογένειά μου.

Γεώργιος Στεφ. Τζιβάρας 03.03.2003

Σύνταξη:
Με έντονα συναισθήματα βιώσαμε την περιπέτεια της υγείας του αγαπητού μας Γιώργου που βρίσκεται δικαιολογημένα και επάξια στην κορυφή της αγάπης και εκτίμησης του Σκαμνού λόγω του σπάνιου ήθους, της κοινωνικής του ευαισθησίας, της υποστήριξής του στον Πολιτιστικό Σύλλογό μας που πολλαπλά υπηρέτησε και ακατάπαυστα συνεχίζει να υποστηρίζει. Από την αγαπημένη μας Μαρία, την μονάκριβη κόρη του Γιώργου και της Χριστίνας, μάθαμε ότι όλα πήγαν καλά με την εγχείρισή του και θέλουμε μέσα από τις στήλες της ΦτΣ να μεταφέρουμε αυτό το ευχάριστο μήνυμα προς όλους τους συγχωριανούς που ασφαλώς νοιάζονται να μάθουν.

Η άμεση και εντυπωσιακή κινητοποίηση για την προσφορά αίματος στον πάσχοντα συγχωριανό μας, μας συγκινεί επίσης βαθύτατα και μας δίνει χαρά, αισιοδοξία και υπερηφάνεια ενισχύοντας την πεποίθηση ότι στο Σκαμνό υπερισχύουν τα καλά παραδείγματα που σφραγίζουν την καλή προοπτική της μικρής μας κοινωνίας.

Εκκαθάριση αρχείου ΦτΣ

Με στόχο την περιστολή της δαπάνης έκδοσης και διακίνησης της ΦτΣ, έγινε μία εκκαθάριση του αρχείου των παραληπτών της ΦτΣ. Βασικό βοήθημα ήταν οι καταστάσεις του Ταμία κ. Γιώργου Μιχ. Αστρακά. Ένας αριθμός περί τους 100 συγχωριανούς παραλήπτες της ΦΤΣ φάνηκε να είναι αδρανείς τουλάχιστον το τελευταίο έτος και δεν κατέβαλαν ούτε την ελάχιστη συνδρομή του στο ταμείο του Συλλόγου. Υπογραμμίζεται ότι εδώ δεν περιλαμβάνονται ούτε υπονοούνται οι «επί τιμή» παραλήπτες της ΦτΣ. Το δεδομένο αυτό μας δείχνει ότι δεν είναι ενεργά μέλη και ως εκ τούτου δεν έχει λόγο η αποστολή σ΄ αυτούς της ΦτΣ. Πρόκειται για συγχωριανούς ή παραλήπτες που έλκουν την καταγωγή τους από το Σκαμνό, έχουν κάποια συγγένεια ή σχέση με το χωριό και η προηγούμενη διεύθυνση σύνταξης προτίμησε να τους περιλάβει, όλους αδιακρίτως ως παραλήπτες με σκοπό να αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους για το χωριό. Άγιος ο σκοπός του αγαπητού μας Γιώργου Λ. Αστρακά, αλλά τώρα και ύστερα από σημαντικό διάστημα, ελπίζουμε να μην υπάρξει δυσαρέσκεια από την κίνησή μας αυτή. Εξ άλλου κανείς δεν παρεμποδίζεται να επανεγγραφεί στο Σύλλογο. Η συμμετοχή σε ένα πολιτιστικό Σύλλογο δεν είναι υποχρεωτική, ούτε συνεπώς, κινήσεις πειθαναγκασμού έχουν νόημα. Αντίθετα η μείωση άσκοπων δαπανών ενισχύει το Σύλλογο στις κοινωφελείς δραστηριότητές του.

Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε, διαπιστώσαμε και ονόματα συνδρομητών και μάλιστα με γενναία ποσά, που δεν είναι παραλήπτες της ΦτΣ. Αυτό συνιστά μεγάλη αδικία και είμαστε σε δύσκολη θέση μιας και δεν μας έχει δοθεί η πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση αυτών των φίλων και υποστηρικτών του Σκαμνού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακαλέσουμε τον αγαπητό μας ταμία κ. Γιώργο Μιχ. Αστρακά, να μας διευκολύνει και να μας δίνει τα πλήρη στοιχεία και την ταχυδρομική διεύθυνση, όσων υποστηρικτών δεν είναι παραλήπτες της ΦτΣ. Ένα απλό τηλεφώνημα και στην ΦτΣ θα είναι αρκετό να διορθωθεί το λάθος πάραυτα.

Τα 20ά γενέθλια της έκδοσης «Ο Διάκος»

Είκοσι χρόνια συνεχούς εκδοτικής – δημοσιογραφικής προσπάθειας γιορτάζουν οι συντοπίτες μας της Άνω Μουσονίτσας, της γενέτειρας του Ήρωα του ’21 στη Αλαμάνα, του Αθανασίου Διάκου. Την είδηση αντλούμε από το Φύλλο Νο 85 της εξαιρετικής τριμηνιαίας έκδοσης.

Μέσω του αγαπητού μας κ. Κώστα Βελιανίτη, υπευθύνου έκδοσης και πρόεδρου της Αδελφότητος «Αθανασίου Διάκου» διαβιβάζουμε στους κοντοχωριανούς μας τα θερμά μας συγχαρητήρια και την ευχή για δύναμη να συνεχίσουν την όμορφη προσπάθειά των. Μέσα στο φύλλο αυτό είχαμε την ευκαιρία να δούμε κείμενα αξιόλογα από συντοπίτες της Μουσονίτσας που ευδοκίμως υπηρετούν τα γράμματα και τις επιστήμες.

Με τηλεομοιοτυπικό μήνυμα της 22ας Απριλίου 2003 οι καλοί μας φίλοι μας στέλνουν ευχές για το Πάσχα. Τους ευχαριστούμε και αντευχόμαστε υγεία και προκοπή στα στελέχη μια μέλη της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου [πρώην Άνω Μουσονίτσας].

Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών

Από το ιδιαιτέρου βεληνεκούς Κοινωφελές Ίδρυμα των Ρουμελιωτών του οποίου πρόεδρος είναι ο συντοπίτης μας Αρεοπαγίτης κ. Βασίλης Κόκκινος, δεχόμαστε [23.04.2003] ευχές:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σας εύχονται εγκάρδια ένα καλό Ρουμελιώτικο και χαρούμενο Πάσχα. Το φως της Αναστάσεως ας φωτίσει και εμπνεύσει τις καρδιές, τις σκέψεις και τους λογισμούς των ισχυρών της γης και όσων επηρεάζουν την πορεία του λαού μας και την τύχη της πατρίδος μας.

Δημήτρης Αλαμπάνος, Βουλευτής

Από το βουλευτή Φθιώτιδος [ΠΑΣΟΚ] κ. Δημήτρη Αλαμπάνο δεχόμαστε [22.04.2003] ευχές για το Πάσχα:

Εύχομαι να περάσουμε με κατάνυξη και περισυλλογή τις εορτές των Παθών του Κυρίου και να αξιωθούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση με το φως της χαράς και της ελπίδας που κρύβει μέσα της. Καλή Ανάσταση!

Ευχαριστούμε τον συντοπίτη βουλευτή Δημήτρη Αλαμπάνο, ο οποίος πέρα από τις όποιες κομματικές μας προτιμήσεις, οφείλουμε να σημειώσουμε, αρθρώνει για τα κοινά έναν αυθεντικό λόγο που έχει τα στοιχεία της ορθοφροσύνης και σύνεσης, πέραν των τετριμμένων, κομίζοντας κάτι χρήσιμο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Γράμμα από τη σύνταξη

Ευχαριστούμε όλους τους καλούς φίλους αναγνώστες της ΦτΣ για τα θετικά σχόλια και την εκτίμηση που εκφράζουν για την ταπεινή μας προσπάθεια. «Ευρύ θεματολόγιο που αγγίζει μία πλατιά διαστρωμάτωση αναγνωστών». Το ρόλο και ευθύνη μας δεν τον βλέπουμε, παρά σαν συστατικό της συνολικής δραστηριότητας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. Η εκτίμηση που εκδηλώνεται από τους φίλους μας, μας υπευθυνοποιεί όλο και περισσότερο. Είναι ιδιαίτερη εντυπωσιακό να πληροφορούμαστε ότι πολυτελή περιοδικά με πανάκριβη illustration εκτύπωση και πλήθος διαφημίσεων από τους μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς, «τα κρατούμε στα χέρια μας για λίγα μόλις λεπτά της ώρας. Αυτό, όμως δεν συμβαίνει με τη ΦτΣ», μιας και είναι πολλοί οι αναγνώστες μας που εξαντλούν όλη την ύλη!

Οι ευμενείς κρίσεις σας πιστώνονται στους καλούς φίλους, αρθρογράφους που μας τιμούν με τη φιλία τους και μοιράζονται μαζί μας παρόμοιες σκέψεις υποστηρίζοντας τον κοινωφελή μας Σύλλογο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *