Πανεπιστήμιο Λαμίας

FtS70

Δικαιολογημένη η ικανοποίηση των Ρουμελιωτών με την οριστική πλέον απόφαση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με έδρα τη Λαμία. Πρόκειται για μία πέρα για πέρα σωστή και δικαιολογημένη απόφαση, μιας και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με μεγάλο πληθυσμό, ήταν η μόνη που στερείται ενός Πανεπιστημίου. Ο λαός της Ρούμελης δικαίως έθετε αμετακίνητα το μέγα αυτό αίτημα και να που ήρθε η δικαίωση. Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρουμελιωτών που έλαβε χώρα εδώ και ενάμιση χρόνο στο Κάστρο της Λαμίας [με την γνωστή συμμετοχή του Σκαμνιώτη εκπροσώπου – εισηγητή], έδωσε σημαντική ώθηση στην υπόθεση καθώς υποστηρίχθηκε το ζήτημα από μεγάλες προσωπικότητες της Ρούμελης που ζουν στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και συμπατριώτες μας της διασποράς. Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, πιστώνεται εδώ με ένα σημαντικό ποσοστό της επιτυχίας.

Οι προδιαγραφές του υπό ίδρυση Ανωτάτου Πνευματικού Ιδρύματος επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία καθώς το επίκεντρο των σπουδών θα εστιάζεται

• στην Οικονομία και Διοίκηση (μικρο- και μακροοικονομικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην Διοίκηση και Οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διαχείριση εγγείου ιδιοκτησίας, τη διαχείριση κοινωνικών ιδρυμάτων και την διοίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων)
• στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (πολιτιστικά, Μουσειολογία, Αρχαιότητες, μελέτη του Ελληνικού Πολιτισμού σε υπηκόους της ΕΕ)
• σε τεχνολογικές σπουδές (Τεχνικά έργα, τεχνολογικές Εφαρμογές, ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας)

Στα ιδιαιτέρως θετικά στοιχεία επίσης εντάσσεται η

• Ίδρυση Κέντρων Έρευνας για την μελέτη της τοπικής οικονομίας
• συστηματική σύνδεση όλων των τμημάτων του ΑΕΙ με αντίστοιχα πανεπιστήμια της Ευρώπης
• η συστηματική μετάκληση για διδασκαλία διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση (experts & executives) για να διδάσκουν επί εξάμηνο.

Στη φιλοσοφία του νέου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εντάσσεται η καινοτόμος αντίληψη της στενής σύνδεσης των σπουδών με την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ στους βασικούς στόχους του θα είναι και η μεταπτυχιακή δραστηριότητα και μελέτες.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος θα δώσει ένα νέο αέρα, μία νέα πνοή στην κοινωνία και οικονομία της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *