Παρακαλώ μη γελάσετε!

FtS70

υπό Γεωργίου Πούλιου
Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω, Αθηνών

Πάρα πολλοί και, όπως φαίνεται, και οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, ξεχνάνε να προσέξουν που βάζουν την υπογραφή τους και … προκειμένου για άνδρες …

Κάποτε νόμισα, ότι θα πάρω περισσότερες πληροφορίες, αν ρωτούσα έναν βουλευτή, τι ακριβώς λέγει η Συνθήκη του Σένγκεν. Μου απάντησε, ότι παρ΄ ότι την ψήφισε, δεν ξέρει. Με απογοήτευσε η απάντησή του, αλλά με ικανοποίησε η ειλικρίνειά του.

Δεν νομίζω, ότι φέρνω κουκουβάγια στην Αθήνα. Είναι γνωστή η αδιαφορία των βουλευτών, προς τα βουλευτικά τους καθήκοντα. Αλλά ότι θα ψήφιζαν το περιβόητο ασυμβίβαστο, χωρίς να πάρουν χαμπάρι τι ψηφίζουν, δεν το περίμενα. Δηλαδή ψήφισαν διάταξη και γράφτηκε στο Σύνταγμα που βλάπτει τα συμφέροντά τους. Τώρα ζητούν την κατάργησή της.

Δικαιολογημένα γελάει ο κόσμος και το παρδαλό κατσίκι. Τώρα θρήνος και κοπετός. Τρέχουν και δε φτάνουν. Τώρα που ήρθε η ώρα να εφαρμοσθεί η συνταγματική διάταξη ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς και να διαλέξουν ή βουλευτής ή επαγγελματίας, είδαν την «γκάφα» τους, διαμαρτύρονται και επαναστατούν, κατά της συνταγματικής διατάξεως.

Έτσι μας δίνουν το δικαίωμα να πιστέψουμε, ότι δεν ξέρανε τι ψήφιζαν. Τώρα άρχισαν τα οικονομικά κλάματα. Ισχυρίζονται ότι δεν βγαίνουν και ζούνε με δανεικά.

Νομίζω, ότι οι βουλευτές πρέπει να σταματήσουν τα κλάματα. Αν δεν βγαίνουν οικονομικά, ας γυρίσουν στο επάγγελμά τους (για να μάθουμε και ποιο είναι).

Εμείς δεν πήγαμε στην πόρτα τους, αυτοί ήρθαν στη δικιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *