Απίστευτα και όμως αληθινά!

20130117

Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Δεν αντέχω. Θα τα γράφω. Όποιος θυμώσει, υπάρχει και το ξύδι «ΣΙΦΝΑΙΟΣ» που μπορεί να πιεί.
Σε νεκρή ώρα βρέθηκα, στην εκκλησία και για να περάσει η ώρα μου, από το αναλόγιο πήρα το βιβλίο με τον τίτλο «ΤΡΙΩΔΙΟΝ». Νομίζω αρχίζει από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σαββάτο.

Σε αργό ρυθμό γυρνούσα τις σελίδες του, για να περάσει και η ώρα. Άλλωστε είναι σε γλώσσα καθαρεύουσα όχι κατανοητή για τους πολλούς.

Έφθασα στη σελίδα 146, που να μη έφθανα .Είδα να γράφει και να ξαναγράφει και να επαναλαμβάνει τη λέξη «ΑΝΑΘΕΜΑ». Η λέξη ανάθεμα είναι συνώνυμη, πρώτη εξαδέλφη, της λέξεως «ΚΑΤΑΡΑ». Συνηθίζουμε και λέμε: Ανάθεμα την ώρα, Λίθος του αναθέματος. Ανάθεμα το ψυγείο πάλι χάλασε κλπ.
Μέσα σ’ αυτό το βιβλίο, το Τριώδιον, υπάρχουν τέσσερις σελίδες, μεγάλου μεγέθους (30X25) Αναθέματα – Κατάρες. Αυτά τα Αναθέματα – Κατάρες ξέρω, ότι ψάλλονται στις εκκλησίες, ιδιαίτερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το ωραίο είναι ότι αυτά «ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ» λόγια ψάλλωνται εναντίο των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Το ερώτημα μου είναι αν θα τα πουν και φέτος. Φέτος της Ορθοδοξίας είναι 24 Μαρτίου 2013 πάντα ημέρα Κυριακή. ΒΟΥΡ στην πιο κοντινή εκκλησία, μπας και μετανοήσουμε και σώσουμε την ψυχή μας.
Είμαι βέβαιος, ότι αιφνιδιάζω τους ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Να καταριόνται αυτούς που τα γράψανε τουλάχιστο μια φορά. Κάθε μέρα όμως αυτούς που συνεχίζουν και τα διατηρούν, στα βιβλία τους. Δεν διαφέρουν, από τη Ρεπούση και τους άλλους Ανθέλληνες, Μισέλληνες και ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ.
Όποιος αμφιβάλλει να πάει να διαβάσει το ΤΡΙΩΔΙΟΝ, στις σελίδες 146, 147, 148 και 149. Ενδεικτικά αντιγράφω μερικούς αναθεματισμούς, μερικούς Ύμνους κατά των Ελλήνων. Είναι «χάρμα οφθαλμών»:
– Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα και μη διά παίδευσιν μόνον
– ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις
– επομένοις και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το
– βέβαιον έχουσαις εγκειμένοις, ώστε και ετέρους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ
– δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως, ΑΝΑΘΕΜΑ.
– Τοις ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις, τα των Ελλήνων δεδυσσεβή
– δόγματα τη Ορθοδόξω και Καθολική Εκκλησία, περί τε ψυχών
– ανθρωπίνων και ουρανού και γης και των άλλων κτισμάτων, αναιδούς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν, ΑΝΑΘΕΜΑ.

Ας γράφουμε άλλο ένα ανάθεμα – κατάρα. Καλό θα κάνει:
– Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι
– και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις και τας τε μετεμψυχώσεις των
– ανθρωπίνων ψυχών ή και ομοίως τοις λόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσ-
– θαι και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν
– και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν,
– ΑΝΑΘΕΜΑ.

Θα τελειώσω με το ποιο ωραίο. Την ημέρα της Ορθοδοξίας υποχρεώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο να είναι, στην Εκκλησία, αλλά να διαβάσει και το Σύμβολο της Πίστεως, σε ανάμνηση του γεγονότος, ότι οι Εικονολάτρες νίκησαν τους Εικονομάχους και έτσι τέλειωσε ένας ακόμη Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος. Αγαπητοί Συνέλληνες δεν είχαμε μόνο, στην Αρχαιότητα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και πρόσφατα τον Συμμοριτοπόλεμο, αλλά είχαμε και τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Πόλεμο. ΑΒΑΝΤΙ Μαέστρο.

Καλλιθέα 17.01.2013.
Καλή χρονιά!
Χρόνια πολλά στους Αντώνηδες και Αντωνίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *