FtS69 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Αναπτυξιακά προγράμματα Φθιώτιδος

Τρεις αναπτυξιακές εταιρίες δρουν στο Νομό Φθιώτιδος και μεταξύ αυτών η ήδη γνωστή μας «Παρνασσός – Οίτη ΑΕ». Όλες οι αναπτυξιακές εταιρίες της χώρας υπέβαλαν προτάσεις και πλάνα για την απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ “Leader +”. Σημαντικά τα ποσά που διατίθενται και είναι γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας τα κονδύλια αυτά στάθηκαν αρκετά να αντιστρέψουν δυσμενείς καταστάσεις, να δώσουν ζωή σε πάσχουσες περιοχές, μέσα από τον αγροτουρισμό και παρόμοιες δράσεις.

Είναι κρίμα, έχοντας να πληροφορήσουμε, όσους δεν το έχουν ήδη μάθει, ότι το σύνολο των προτάσεων και από τις τρεις αναπτυξιακές εταιρίες – φορείς του Νομού Φθιώτιδος απερρίφθησαν από τους αρμόδιους μηχανισμούς, ευθύς μόλις έγινε μία απόπειρα στοιχειώδους ελέγχου αυτών των προγραμμάτων.

Εκπληκτικό όσο και δυσάρεστο το φαινόμενο που δείχνει την μεγάλη ανεπάρκεια των τριών αυτών εταιριών. Η πλήρης αποτυχία επιλογών, τακτικών και προσώπων που συντελέσθηκε σ΄ αυτό το χώρο στο άμεσο παρελθόν, δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη συνέχεια. Μετά το κακό, ήρθε το χειρότερο! Ένας μεγάλος νομός, όπως ο νομός Φθιώτιδος, αποξενώνεται και αποστερείται από τόσους πόρους, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν και να ασχοληθούν κάποιοι άξιοι άνθρωποι. Κρίμα!

Ο Δήμος για την πολιτιστική δραστηριότητα

spathoulas10

Μία καλή τακτική εγκαινίασε ο Δήμαρχος Γοργοποτάμου κ. Παναγιώτης Σπαθούλας, αξιοποιώντας τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλλουν προτάσεις για διάφορες δραστηριότητες. Κάτι άλλαξε προς το καλύτερο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και αυτό το πρόσεξαν οι Δημότες. Μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν όλα τα προγράμματα, όλες οι αιτήσεις, αλλά και μόνο του το γεγονός ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι καλούνται να συμπράξουν και να συμβάλλουν έχοντας την συμπαράσταση του Δήμου, αποτελεί μεγάλη πρόοδο και οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε.

Δεν θα πρέπει καθόλου να υποβαθμιστεί η ηθική στήριξη του Δημάρχου σε άλλες δραστηριότητες των Συλλόγων, όπως για παράδειγμα η εκστρατεία καθαριότητας, η ορειβασία, ή η έννοια για το περιβάλλον. Ασφαλώς η αντίληψη αυτή βλέπει προς το μέλλον, κομίζει κάτι καινούργιο, καθώς προωθεί μία ουσιαστική συν-λειτουργία και ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Δεν έχουμε παρά να καλοχαιρετήσουμε αυτές τις διακριτικές, πλην σημαντικές τομές και να ευχηθούμε καλή συνέχεια.

Κάδοι απορριμμάτων

Με ιδιαίτερη χαρά είδαν οι Σκαμνιώτες τους 8 νέους κάδους απορριμμάτων που μας διέθεσε ο Δήμος Γοργοποτάμου. Είναι κάδοι εξαιρετικής ποιότητας, τροχήλατοι με καπάκι και τοποθετήθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκαλώντας την ικανοποίηση των συγχωριανών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σπαθούλα, αλλά και στους συγχωριανούς, στελέχη του Συλλόγου κκ Δημήτρη Ευστράτογλου, Κώστα Γκούμνα και Δημήτρη Στεργίου που βοήθησαν στη μεταφορά και εγκατάστασή των.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *