Συνάντηση κοντοχωριανών στον Άγιο Ταξιάρχη!

FtS66

Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την ιδέα του κ. Μιχάλη Γρούσπα, από την Οίτη, εκδότη των «Νέων της Οίτης» να αναβιώσουμε την παλαιά μας συνήθεια να συναθροιζόμαστε όλοι οι κοντοχωριανοί την 3η ημέρα του Πάσχα στον Άγιο Ταξιάρχη. Επίσκεψη στον ιερό Ναό και προσευχή στον Άγιο. Παίρνουμε μαζί μας και λίγα τρόφιμα. Αν υπάρχει και λίγο κρασί -για όσους δεν οδηγούν αυτοκίνητο- δεν θά ‘ταν άσχημα.

Σκαμνιώτες, Γαρδικιώτες, Μπραλιώτες, Λευτεροχωρίτες, Παυλιανίτες, Παλαιοχωρίτες και όλοι οι συντοπίτες της ευρύτερης περιοχής, είσθε προσκεκλημένοι στην συνάντηση αυτή με τη χάρη του Αγίου Ταξιάρχη!

Συγχαίρουμε τον κ. Μιχάλη Γρούσπα για την ιδέα π[ου δίνει ταυτόχρονα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα διασυλλογικής συνεργασίας των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων.

Ο αγαπητός Μιχάλης μας δίνει ακόμη διευκρινήσεις σε σχετικό σχόλιό μας για την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας (να λειτουργήσει το Μοναστήρι εκ νέου με γυναίκες μοναχές), υπογραμμίζοντας ότι ο χώρος ανήκει ιδιοκτησιακά στον Συνεταιρισμό Οίτης που δεν φαίνεται πρόθυμος να συναινέσει στην μεταβίβαση της κυριότητος της περιοχής στη Μητρόπολη. Ωστόσο θα ήταν πρόθυμοι, οι συνιδιοκτήτες, να παραχωρήσουν την έκταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, πχ 50-100 χρόνια.

Δύσκολη η δική μας τοποθέτηση καθώς δεν είναι στις προθέσεις μας να υποδείξουμε στους ιδιοκτήτες του χώρου πως θα διαχειριστούν την περιουσία τους ή να παραστήσουμε τους Ηρακλειδείς της θρησκευτικότητας. Μπορούμε απλά να κατανοήσουμε το λόγο που οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, ιδίως αυτά που είναι στελεχωμένα με έμψυχο δυναμικό, δεν στεγάζονται πρόσκαιρα σε μισθωμένους χώρους, αλλά προορίζονται να λειτουργήσουν στο διηνεκές, στην αιωνιότητα. Γιατί το δίδαγμα και το μήνυμα της Χριστιανοσύνης δεν είναι πρόσκαιρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *